73 Günlük Bebeğimin Kabızlık Problemi-süt Proteini Alerjisi
38 görüntüleme
Z
Zeynep A. B. H.
2 Ocak 2026 17:50
Merhabalar, Oğlum bir bucuk aylıkken vücudunda kırmızı döküntüler olduğundan doktorumuz süt alerjisinden şüphelendi ve aptamil pepti syneo mamaya bizi başlattı, (öncesinde hip kullanıyordum) doktorumuzun verdiği mama kabız yaptı ve 4 gün kaka yapamadı (rektal uyarı ve zeytinyağı vermeme rağmen) sonrasında fitil ile kaka yapabildi. 1 haftabu mamayı kullandık fakat döküntülerde azalma vs olmadığından ben aptamilin prosyneo mamasıne geçtim burda düzenli kaka yapmaya başladı fakat bu seferde kaka yeşile döndü-mukuslu- tekrar süt alerjisi olan mamaya döndük şuan onu kullanıyorum dökğntüleri için mustela atopik serisini kullanmaya başladığım gün itibari ile azalarak bitti, kaka rengi sarı fakat fitilsiz yapamıyor, bu durumu yaşayanlar var mı neler önerirsiniz
Z
Zeynep Ö.
2 Ocak 2026 17:55
Merhaba yeşil kaka mukuslu kakaa alerjik belirtisi değildir tek başına benim de kzıızım süt alarjisi
Vardı kan geldi mesela ikinci bir görüş almalısınız alerjiden şüpheleniyorsanız diyetisyen uzman diyetisyen ecem tuğba özkan eseri öneririm geçmiş olsun
Vardı kan geldi mesela ikinci bir görüş almalısınız alerjiden şüpheleniyorsanız diyetisyen uzman diyetisyen ecem tuğba özkan eseri öneririm geçmiş olsun
Z
Zeynep A. B. H.
2 Ocak 2026 17:57
Sizede çok geçmiş olsun, kakada kan belirgin gözle görülür şekilde miydi ?çünkü bizde kakada kan tahlil olarak bakıldı fakat dr rektal uyarı yaptıktan sonranumune aldı ve pozitif çıktı ama gözle görülür bir kan yoktu
Z
Zeynep Ö.
2 Ocak 2026 18:00
Teşekkür ederim tabi biraz vardı ama çok ciddi durum da değildi benim diyetisyemim bozuk para boyutu da olacak demişti değildi okadar benim bildiğim bir buçuk aylıkken alerji testleri yanıt vermiyor diye biliyorum ben ama gayte testi yaptırmış olabilir misiniz enfeksiyon için vs
Z
Zeynep A. B. H.
2 Ocak 2026 18:05
Doktor şüphelendiğinden kakadan numune aldı tahlile yolladı bunu yapmadan öncede rektal uyarı verdi, rektal uyarıdan da kan çıkmış olabilir dedi biraz karışık
Z
Zeynep Ö.
2 Ocak 2026 18:17
Bence siz o testi çok dikkate almayın çok doktır ve diyetisyen gezdim ben bence başka bir görüş daha alın ve içinizden gelene güvenin