72li Anneanne 95li Anne Ek Gıda Savaşları

125 görüntüleme
B

Bahar Ü.

11 Nisan 2026 01:10
Bebişim 4 aylık daha ek gıdaya var. Annemlerde kalıyorum. Sağolsun onlarla bakıyoruz bebeğe. Ek gıda konusunda annem bizi büyüttüğü gibi merak etme ben yediririm onu vs diyor her şey güzel. Ben de malum araştırıyorum çünkü bilmiyorum. Yani acaba bu kadar kasmalı mıyım yoksa anam babam usulü mü olmalı? Çok şükür sağlıklıyız bizler annemin büyütme şekliyle. Kafam çok karışık sanki her şey eskiden daha mı kolaymış? Avokadoyu birkaç sene önce yemiş biri olarak acaba diyorum gereksiz stres mi yapıyorum bu ek gıda işine? Çocuğa belli bir yaşa kadar bal verilmez gibi temel şeyler dışında akışına mı bırakmak lazım acaba
L

Lale

11 Nisan 2026 01:19
İlk bi hevesle başlıyorsun bi sürü tarif deniyorsun sonra çöp olunca anam babam usulüna geçiyorsun.inşallah sizin bebeğiniz afiyetle yer 🙏 sağlıkla büyüsün
E

Ece U.

11 Nisan 2026 01:19
Ben çok kasan annelerdenim ve çok mutluyum  bebeğime şekerli çayın içine doğranmış ekmek yedirmedigim için  probiyotikli mayayla yoğurt yaptığım için sebzelerini meyvelerini buharda pişirdigim için avokadonun o kaliteli yağlarından vitaminlerinden faydalandığı için pirinç unuyla bebeğimi şişirmedigim için, kefir mayasını sipariş verirken öylesine mutluydum ki bu kadar sağlıksız bı hayatin içinde onu koruma çemberine almış olmak beni çok mutlu ediyor ✨ tavsiye ederim keşke dememek için
B

Bahar Ü.

11 Nisan 2026 01:45
Şekerli çay konusu tabi ayrı mevzu annem kendi yediklerinden bize uygun olanlarla beslemiş. Normal sağlıklı bebekler olmuşuz. Hem iş hem ev hem bebek bunlar zorluyor insanı. Ve hangisi doğru bilemiyor bazen. Aşırı stresli olup çocuğa da bunu geçirmek mi yoksa biraz daha relax olmak mı? Sağlıklı olsun tüm bebişler hep. Bir şekilde kervan yolda düzülür bebek nasıl isterse öyle ilerleyecek sanırım
A

Ayşe Ş. ..

11 Nisan 2026 01:49
Eskiden ek gıda diye birşey olacak ortam yoktu ki bizler için. Çaya ekmek. Çorbaya ekmek, yoğurta ekmek doğra yesin. Inek sütü verilmiyor şimdi yada beyaz ekmek I zaman ek gıda biberon biberon inek sütü idi. Şeker, bal, tuz şimdi zehir o zaman emziği lokuma şekere banarlardi. Biz bilirsiniz anneye karşı koymak zor ama siz ona deslim olmayin o size uysun. Bebeğinizi büyütme şeklinize saygı duysun. Zaten 2 ay kalmış tadimlara sonra 2-3 ay daha tadım ile geçer ondan sonra zaten ne pişirir iseniz tuzsuz şekersiz ayırır siniz bebeğinize. Toplam 5 ay daha direnin. Çok zor olur sonrası.
D

Damla B.

11 Nisan 2026 03:10
"Biz boyle buyumusuz bir sey olmamis" diyoruz ama tansiyon, seker, kalp hastaliklari vs. ortaya cikisi icin erken bir yasta olabilirsiniz. Bunu biraz gozden kaciriyoruz. Onun disinda tuz ve sekerin fazlasi zaten bizim gibi yetiskinlere bile zararli. Ancak bebeginizle paylasacaginiz guzel bir zaman olan beslenme öğünlerini stresli bir ise donusturmemek adina surdurulebilir olmasi, sizin evinize, is yogunlugunuza uygun olmasi da onemli. Dolayisiyla benim gorusum tuz, seker, beyaz un gibi besinleri minimumda tutarak ama kendinize ek is yuku de cikarmadan ortada bulusmak. Kendinize hazirladiginiz saglikli yemeklere tuz katmadan ayirmak gibi ilerlenebilir
B

Bahar Ü.

11 Nisan 2026 23:43
Teşekkür ederim yorumlarınız için..
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir