7 Buçuk Aylık Hiperaktivite

313 görüntüleme
C

Canan B. ..

9 Haziran 2025 22:26
Bebeğim 7 ayında doğduğundan beri gazlı ve huzursuz bi bebekti gaz bitti ama huzursuzluk devam ediyor gün içinde sürekli ağlıyor oyuncaklara nesnelere olan ilgisi çok kısa eli kolu bacakları hiç yerinde durmuyor geçen ay hastaneye götürdüm doktor hiperaktif olduğunu söyledi peki bu şekilde mi gidicek hep anlayamadım napıcağımı şaşırdım günün yarısı uyanıksa hep aglamalariyla geçiyor normal mi ?
F

Fatma S. ..

10 Haziran 2025 03:55
7 aylık bebeğe hiperaktivite tanısı konuluyor mu gerçekten. Diş ağrısı çekiyor olamaz mı mesela. Benim oğlumda 6 aylık hep husursuz ama bizimki uykuyla ilgili mesela. Hep çok kısa uyku yapıyor. Eğer normalden biraz fazla uyursa o zaman daha mutlu oluyor.
C

Canan B. ..

10 Haziran 2025 13:30
Uykuları biraz da düzene girdi öğlen ilk uykusunu 2 saat yatsa uyanınca yine aynı oluyor alt dişleri çıktı bende dış die düşündüm hep ama doktor öyle söyleyince çok şaşırdım
F

Fatma S. ..

10 Haziran 2025 17:08
Bende çok şaşırdım. Hareket etmeside gayet normal.
D

Damla K.

10 Haziran 2025 19:57
Benim bebeğimde 7 aylık ve aşırı hareketli tam hareketli zamanları gayet normal bu yaşta hiperaktivite teşhisi koyulmaz
S

Sevdenur K. D.

16 Temmuz 2025 17:42
Benimde bebeğim şuan 6 aylık tam anlattığınız gibi 6 aydır bir günümüz güzel geçmedi napıcağımı düşünüyorum eğer sizde bulursanız herhangi bi doktor falan lütfen yazın
C

Canan B. ..

16 Temmuz 2025 20:58
Blr çok doktor gezdim hala hiç bir şey bulamadılar 9 aylık olduk hâlâ aynı gaz bile devam tam bitti diyorum gece ağlaya ağlaya uyanıyor sırtını sıvazlıyorum çıkarıyor nasıl olucak bilmiyorum normal de uzun uyuması lazım artık ama gece 10 kere uyanıyor sağlıkli olsunlar da bittik 🥲
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

18 Temmuz 2025 07:35
Canan hanım bu aylarda çocuklara hiperaktiviye tanısı konamaz diye biliyorum. Hiperaktivite tanısını 6 yaştan sonra koyarlar genelde çünkü erken çocukluk döneminde hemen her çocuk hareketli olduğu için bunu ayırt etmek çok güçtür. Dediğiniz gibi gazdan olabilir, diş olabilir, başka nedenlerle bi huzursuzluğu olabilir vs vs .
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

18 Temmuz 2025 13:27
Canan hanım merhabalar, ortalama 4 yaş itibari ile kendini belli eden hiperaktivite/ dürtüsellik/ dikkat eksikliği gibi durumlar 6 yaş itibari ile tanılanır. 7 ay bunun söylenmesi için hem çok erken hem de yeteri kadar done sağlanabilecek bir gelişim aralığı değil.
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

21 Temmuz 2025 05:48
7 aylık bebeğinizin doğumdan beri süregelen huzursuzluğu ve doktorun "hiperaktif" tanısı, bu yaşta yüksek aktivite düzeyi ve duyusal regülasyon zorlukları olarak yorumlanabilir. Sürekli ağlama, kısa süreli ilgi ve sürekli hareket, bebeğinizin kendini henüz tam sakinleştiremediğini gösterir. Bu durumda, sakinleştirici rutinler oluşturmak, uyaranları yönetmek, duyusal destek sağlamak ve oyun sürelerini kısa tutmak önemlidir. Eğer bu durum devam ederse, bir çocuk gelişim uzmanı veya pediatrik ergoterapistten profesyonel destek almak, bebeğinizin ihtiyaçlarına özel çözümler bulmada size yol gösterecektir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir