7 Aylık Uyku Problemi

86 görüntüleme
N

Nagehan İ. U.

8 Şubat 2026 00:00
Bebeğim doğalı 7 ay oldu neredeyse ve doğduğundan beri hiç düzenli, uyuması gerektiği gibi uyumadı. Hep bir uyku problemimiz oldu, çözdük sandığımızda bile 1-2 gün sürdü. İlk aylarda gaz problemi oldu, almadığımız gaz damlası kalmadı, masajlar yaptım sürekli. Reflüsü çıktı, reflü yatağı aldık. D vitamini uyutmuyor dedik, d vit kestik iki gün uyudu. Doktorumuz mental sağlığımız adına bebeğin uyuması için alerji ilacı verdi ce sadece 3-4 hün kullanın dedi, sadece ilk gün işe yaradı. Bu arada bebeğimin tüm gece uyumasını beklemiyorum elbette, kesintisiz 2 saat uyuyunca ben normalimi buluyorum zaten.

Bebeğim sürekli saatte 1, yarım saatte bir kalkıyor. Bazen beşiğine koyar koymaz ağlıyor. Beşiği anne yanı modeli ama yatakta benle yatmak istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, tükendim artık. Her yolu, her çareyi denedim.

Bebeğim uyumak istemeyen bir bebek değil, uyumak istediğini görüyorum. Gözlerini ovuşturuyor, kafasını kaşıyıp saçlarını çekiştiriyor. Göğsüme eğilip ağlıyor. Sütüm geceye doğru azaldığı için akşamları artık mam da veriyorum, doymuyor gibi bir seçenek de kalmıyor. Altı temiz. Gündüz uykularına hep dikkat ediyorum yeterince uyumasına. Bazen hem ayakta hem dizde sallıyorum. Battaniyede bile salladık. Beyaz gürültü açıyorum, ninni, kuran veya pişpiş hiçbirinde sakinleşip geçemiyor. En az bir saar uğraşıyorum.

Artık eşimle yatakları ayırma kıvamına geldik çünkğ uykusuzluk çok zor. Benim gibi böyle bebeği olan var mı?

Herkes 40’ı çıkınca, 2 ay olunca, yok 4 ay, yok 6 ay olunca düzene girer diyip duruyordu. Asla düzene girmediği gibi daha da kötü oldu.
G

Gülcan Ş.

8 Şubat 2026 00:06
7 ay 29 günlüğüz akşamdan önce 17.00 uyandı şu saat oldu daha uyanık hep böyleler anca 18. Ayda düzene giriyorlar yavaş yavaş oda hastalık vs bişey olmazsa gözünüzü korkutmak istemem de iki çocuk olunca ilkinde tecrübe edınmısım
B

Betül ..

8 Şubat 2026 00:17
Birebir aynı şeyleri yaşıyorum valla çaresini bilen varsa yazsın ya
N

Nagehan İ. U.

8 Şubat 2026 00:25

Gülcan Şahan

7 ay 29 günlüğüz akşamdan önce 17.00 uyandı şu saat oldu daha uyanık hep böyleler anca 18. Ayda düzene giriyorlar yavaş yavaş oda hastalık vs bişey olmazsa gözünüzü korkutmak istemem de iki çocuk olunca ilkinde tecrübe edınmısım

Teşekkür ederim yine de, şimdi de şafak sayar gibi 18. Ayı bekleyeceğim :’)
G

Gülcan Ş.

8 Şubat 2026 00:28
Maalesef ama bilemezsiniz belki bebegınız uyur rahatlar zor bir süreç ama Allah ömür verirse çok çabuk büyüyorlar gün gelecek ozleyeceksınız anın tadını keyfini çıkartın o birdaha bu kadar küçük olmayacak hep bunu düşünerek yaşayın bu günler geçici
G

Gamze D.

8 Şubat 2026 23:40
okurken kendimi gördüm ve şuan benimde uyumam gerekirken sana yazmak istedim güzel anne :)

benim bebeğimde 6.5 aylık ve aynı senin ki gibiydi. ta ki sallamayı kesicem diyene kadar. tabi hala arada zorluğu oluyor ama eskisi gibi saatlerce o ağlarken onu kucağımda sallamıyorum. benim bebeğim saatlerine dikkat etmeme rağmen bi esneme göz ovuşturma görür görmez uyutmaya götürürdüm. sanki uykusu olmayan bebeği uyutmaya çalışıyorum gibi bas bas bağırır ağlar sonra artık yorgunluktan uyurdu. gece uykusundan bahsediyorum. uyandığı gibide 3-4 kere daha 15-20 dk aralıklarla zar zor derin uykuya geçerdi. eşimle şunu farkettik ne zaman uykuya geçeceğini anlasa o sakin hali gidiyor çığlık kıyamet koparıyordu. araştırdık uykuyla stresi eşleştirdiği kararına vardık. onun için uyku eşittir stres ağlamak vs. sinir sistemini sakinleştiremediğini bu yüzden uyumadığını öğrendik ayrıca sürekli bi sallama hali ve kucak olduğu için hafifi bir uyanıklıkta sallama ve kucak istiyordu derin uykusu yoktu. ben beşiğine koyarak bir elimle bi elini tutarak diğeriyle koluna ya da poposuna pış pış yaparsk ek olarak da telefondan pış pış sesi açarak eğitim vermeye çalıştım. başlarda çok ağlıyordu hafif ağlamalarını tolere ettim ama çığlık atmaya ağlama artınca hemen kucağıma aldım ama sallama yok başını okşadım konuştum vs sakinleşince geri koydum bu döngü ilk zamanlar böyle devam etti zordu şimdi beşiğe koyuyorum yine uğraşıyorum hemen uyumuyor bazen hala 30 -40 belki fazla uğraştığım oluyor ama bakıyorum mesela 20 dk olmuş onu beşikte bırakıyorum ben biraz sakinleşiyorum sonra tekrar deniyorum artık uykuya geçerken ağlamıyor en azından. ben böyle bi yol izledim sende desteği kesmeyi deneyebilirsin. bir de karın ağrısı tarzı bir durumu varsa alerji durumunu düşün kakada mukus ciltte döküntü vs aşırı gaz ya da benim bebeğimde alerjide var başlarda ekstra ekstra ağlıyordu ve gündüzleri çok az uyuyordu hala uyumadığı zamanlar oluyor ama bazen çok takmasam da bazen o uyumadıkça ben stres oluyorum. bu günlerin de geçip özleneceğini biliyorum ama o an zor geliyor umarım iyi olur tüm bebekler.
N

Nagehan İ. U.

9 Şubat 2026 10:41

Gamze Demir

okurken kendimi gördüm ve şuan benimde uyumam gerekirken sana yazmak istedim güzel anne :)

benim bebeğimde 6.5 aylık ve aynı senin ki gibiydi. ta ki sallamayı kesicem diyene kadar. tabi hala arada zorluğu oluyor ama eskisi gibi saatlerce o ağlarken onu kucağımda sallamıyorum. benim bebeğim saatlerine dikkat etmeme rağmen bi esneme göz ovuşturma görür görmez uyutmaya götürürdüm. sanki uykusu olmayan bebeği uyutmaya çalışıyorum gibi bas bas bağırır ağlar sonra artık yorgunluktan uyurdu. gece uykusundan bahsediyorum. uyandığı gibide 3-4 kere daha 15-20 dk aralıklarla zar zor derin uykuya geçerdi. eşimle şunu farkettik ne zaman uykuya geçeceğini anlasa o sakin hali gidiyor çığlık kıyamet koparıyordu. araştırdık uykuyla stresi eşleştirdiği kararına vardık. onun için uyku eşittir stres ağlamak vs. sinir sistemini sakinleştiremediğini bu yüzden uyumadığını öğrendik ayrıca sürekli bi sallama hali ve kucak olduğu için hafifi bir uyanıklıkta sallama ve kucak istiyordu derin uykusu yoktu. ben beşiğine koyarak bir elimle bi elini tutarak diğeriyle koluna ya da poposuna pış pış yaparsk ek olarak da telefondan pış pış sesi açarak eğitim vermeye çalıştım. başlarda çok ağlıyordu hafif ağlamalarını tolere ettim ama çığlık atmaya ağlama artınca hemen kucağıma aldım ama sallama yok başını okşadım konuştum vs sakinleşince geri koydum bu döngü ilk zamanlar böyle devam etti zordu şimdi beşiğe koyuyorum yine uğraşıyorum hemen uyumuyor bazen hala 30 -40 belki fazla uğraştığım oluyor ama bakıyorum mesela 20 dk olmuş onu beşikte bırakıyorum ben biraz sakinleşiyorum sonra tekrar deniyorum artık uykuya geçerken ağlamıyor en azından. ben böyle bi yol izledim sende desteği kesmeyi deneyebilirsin. bir de karın ağrısı tarzı bir durumu varsa alerji durumunu düşün kakada mukus ciltte döküntü vs aşırı gaz ya da benim bebeğimde alerjide var başlarda ekstra ekstra ağlıyordu ve gündüzleri çok az uyuyordu hala uyumadığı zamanlar oluyor ama bazen çok takmasam da bazen o uyumadıkça ben stres oluyorum. bu günlerin de geçip özleneceğini biliyorum ama o an zor geliyor umarım iyi olur tüm bebekler.

Çok teşekkür ederim uzun yanıtınız için. Ben de aslında desteği kesmeyi düşünüyordum ama şu an bu kadar zorlanıyorsam o zaman naparım diye düşündüğümden korkuyorum. Sizde de şöylr oluyor mu mesela deli gibi uykusu var, uykuya yatıyor, uyuyor evet ama birkaç saat sonra uyanıp tekrar gündüz gibi oyun oynamak istiyor. Dün gece yine öyle oldu mesela 7.30’d auykuya geçti, evet erken biliyorum am onu daha fazla ayakta tutamazdım maalesef. Birkaç saat sonra uyandı ve gündüz gibi tekrar iki saat daha takıldı:’)
G

Gamze D.

9 Şubat 2026 19:33
ne demek rica ederim :) erken değil bu arada 7:30 tam uyuması gereken aralıkta zaten 7-8 saatlerinde uykuda olması gerekiyor zaten biliyorsundur ama çok araştırdığım için söylüyorum gündüz uykusu 17:30 da bitirmeye bak bizde senin dediğin gibi çok kez olmadı en başından beri çok fazla ağlamadığı sürece ortam hep sessiz ve aynı oda içinde tuttum çok ağladığında burdayım vs tarzı yumuşak ses tonuyla konuştum çok ağladığı artık atıyorum bi saat geçmişse odada uyumuyor ağlıyorsa çıkarıyorum ağlamıyorsa yine odada. gündüz hiç uyumadığı oluyordu inan gündüz ne kadar yorgun olsa gece o kadsr zor geçiyor uykuya ve sık uyanıyor. destek kesme konusundada bende aynıydım korkuyordum ama eskisine göre kat kat iyiyim sadece beşiğe eğildiğim için boynum iptal :) ama diğer türlü tüm bedenim iptal oluyordu. dene bir şey kaybetmezsin farkı göreceğini düşünüyorum. uzun uzun yazıyorum çünkü yanlız değilsin çok yanlız hissettim bende sen hissetme yazabilirsin bana isteidğinde :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir