7 Aylık Son Bir Ayda Kilo Almama
56 görüntüleme
B
Beyza K.
8 Mart 2026 10:29
Oğlum doğum kilosu 3200 ilk hafta 3 kiloya düşmüştü 6. Ay kilomuz 7300 dü 7. Ay da da 7400 çıktı boyu 4 cm uzamış 71 cm çıktı. sağlık ocağındaki hemşire bu ay boya vermiş çok hareketli normal dedi ama ben bu duruma çok takıyorum. Aşırı hareketli sürünme başladı desteksiz yarım saate yakın devrilmeden duruyor neşesi yerinde. anne sütü alıyor ama ek gıdayı kabul etmiyor ısrar edince ağzını kitlemeye başladı. Bende kendi haline bıraktım ısrar etmiyorum. Nasıl kilo aldırabilirim bu durum normal mi çok zayıf görünüyor gözüme :(
B
Beyza K.
8 Mart 2026 11:02
@Osman Gönülal

Afranur K.
8 Mart 2026 11:46
Beyza hanım, osman beyin videolarında açıkladığı bir konu bu aslında, bebekler 4-5. Aydan sonra artık kilo alımı ilk başta aylık 500 gr a düşüyor daha sonra da ya sabit kalıyor bazı dönemlerde de diş çıkartma gibi düşebiliyor. Hatta belki duymuşsınuzdır “ bebeğiniz ilk dönem ki hızında kilo alırsa 1 yaşında 12-13 kilo bebe olur, siz hiç gördünüz mü” diye sürekli söylediği bir laf var.
bu dönem bi de ek gıdayı tanıma dönemi diye geçiyor, 9. Aya kadar anne sütü ya da formül mama büyüktür ek gıda. Bebeğinize ek gıda ile kilo aldırmayı düşündüğünüzde de bu sefer fazla beslenilmeye çalışan bebekler yemek yemeyi reddediyorlarmış. Bunu da ek gıda videosunda açıklamıştı.
Son olarak da büyüme gelişim videosunda da bir bebeğin büyüme geriliği olduğuna baş-boy gerilemesi olduktan sonra karar veriyoruz, bebeğin boy büyümesi durursa bizim için problemdir bu diyordu kaldı ki sizde 4 cm uzama var.
Yani bence ek bir eylemle ne kendinizi yıpratın ne de bebeğinizi zorlayın. Ters tepmesin çünkü gayet güzel bir büyüme gelişimi mevcut 🙏🏻
bu dönem bi de ek gıdayı tanıma dönemi diye geçiyor, 9. Aya kadar anne sütü ya da formül mama büyüktür ek gıda. Bebeğinize ek gıda ile kilo aldırmayı düşündüğünüzde de bu sefer fazla beslenilmeye çalışan bebekler yemek yemeyi reddediyorlarmış. Bunu da ek gıda videosunda açıklamıştı.
Son olarak da büyüme gelişim videosunda da bir bebeğin büyüme geriliği olduğuna baş-boy gerilemesi olduktan sonra karar veriyoruz, bebeğin boy büyümesi durursa bizim için problemdir bu diyordu kaldı ki sizde 4 cm uzama var.
Yani bence ek bir eylemle ne kendinizi yıpratın ne de bebeğinizi zorlayın. Ters tepmesin çünkü gayet güzel bir büyüme gelişimi mevcut 🙏🏻