7 Aylık - Fazla Su İçme

115 görüntüleme
H

Hatice Y.

27 Nisan 2026 18:39
Merhaba, 7 aylık oğlum hem anne sütü alıyor hem de çok şükür iştahlı bi çocuk güzel yemek yiyor bundan kaynaklı mı bilmiyorum ama çok fazla su istiyor günde 200ml civarı rahat içiyor fazlasını ben vermiyorum. Bu miktar suyun bi zararı var mıdır istediği kadar içmesine müsaade etmeli miyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Nisan 2026 18:55
7 Aylık Bebeklerde Su Tüketimi

7 aylık bebeklerde su tüketimi önemlidir, ancak fazla su içmek zararlı olabilir. Anne sütü ve ek gıdalarla beslenen 7 aylık bebeklerin su ihtiyacı genellikle karşılanır.

Fazla Su İçmenin Zararları

Mide problemleri: Fazla su içmek mide problemlerine yol açabilir.
Tokluk hissi: Fazla su içmek tokluk hissi vererek bebeğin beslenmesini olumsuz etkileyebilir.
Sodyum dengesi: Fazla su içmek sodyum dengesini bozarak sağlık sorunlarına yol açabilir.

Günlük Su İhtiyacı

7 aylık bebeklerde günlük su ihtiyacı genellikle 100-150 ml civarındadır.
Ancak bu miktar bebeğin kilosuna, aktivite seviyesine ve çevre koşullarına göre değişebilir.

İstedği Kadar Su İçmesine İzin Vermek

Bebeğinizin su ihtiyacını karşılamak için anne sütü ve ek gıdalara öncelik verin.
Su teklif edin, ancak zorlamayın. İstedği kadar içmesine izin verin, ancak 100-150 ml'yi geçmemeye özen gösterin.
Bebeğinizin kilosunu ve sağlık durumunu takip edin.

Bebeğinizin sağlığı için doktorunuzun önerilerini takip etmek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 7 Aylık Bebek Su Tüketimi
2. Su İçimi Ne Kadar Olmalı
3. Su Tüketimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir