7 Aylık Ek Gıda

57 görüntüleme
A

Aslı

13 Nisan 2026 15:55
Selamlar anneler 7 aylık bebeğinize neler yediriyorsunuz? Blw yapmak istemiştim ama asla ellemiyor yiyeceklere. Anne sütü alıyor.

Yoğurdun içine meyveler koyuyorum , kabak patates püreleri yapıyorum. Yumurta veriyorum. Günde kaç öğün vermeliyim? Kabız değil ama rahatsızlık var. Öneri alabilir miyim?
N

Nis

13 Nisan 2026 16:11
Balkabagı cok güzel kaka yaptırıyor :)

Genel olarak lifli beslemek gerek sanırım, ben de tattırıyorum işte ondan bundan çiğneme refleksi gelişsin diye çatalla ezip veriyorum işte kasıgı tutabilsin diye eline kaşık veriyorum, elle yemesine karısmıyorum yemekle ilişki kursun diye alıştırmalar işte, karnı sütle doyuyor her seyden de tadıyor

Tecrübeme göre yemek istediği zaman vermek gerek sofraya oturduğumuz saatlerde onu oturtuyoruz onun dışında bir şey istediğini fark ediyorum ve o zaman meyve falan verebiliyorum istemediğinde yemeğe zorlamıyorum ama çok müthiş öğünler de çıkarmıyorum şu an hatta ben de düşünüp duruyorum ya insanlar bir sürü güzel yemekler yapıyor çocuklarına diye ama sanırım 1 2 ay sonra oralara varacağız şu an alerjisi var mı yok mu bunu öğrenme ve ufak ufak alıştırma yapma dönemindeyiz

Bir de meyve süzgecine koyup denediniz mıi o şekilde yemek kolay ve biraz eğlenceli bulabilir belki bebeğiniz, bir oyuncu ağzına götürmek gibi içinden de bir şeyler geliyor böyle :)
A

Aslı

13 Nisan 2026 16:16
Bende dediğiniz gibi yapıyorum. Önüne koyunca asla ellemiyor eli değince ağlıyor hatta. Bu aralar fazla yüklendim sanırım kaka onu zorluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir