7 Aylık Ek Gıda
154 görüntüleme

Emine S.
13 Ocak 2026 19:16
5 Aylıkken tadımlara başladık başını dik tutabiliyor ve istekliydi dr mizde başlaya bilir dedi 6 ay 23 günlük yapmadığım tarıf kalmadı(ayına uygun olanlar) sabah kahvaltı ve akşam yemeği olarak besliyorum 1-2 max 3 kaşık alıyor sonra yemiyor normal mi videolarda ki gördüğüm bebişler tabağı sıyırıyor kıtaslama yapmak istemiyorum ama üzülüyorum
Y
Yasemin A. ..
13 Ocak 2026 19:18
Benim de aynı 7 ay olduk :(
H
Hilal Y.
13 Ocak 2026 19:20
Lütfen sosyal medya sizi yanıltmasın ek gıda süreci aslında tadım süreci yeme doyma süreci değil oğlum 7 aylık bazen hiç ek gıda deneyemediğim gün bile oluyor sosyal medyaya sofra kuracaklar utanmasalar asla üzülmeyin biz gerçek anneleriz❤️

Zeynep U.
13 Ocak 2026 19:20
Yeni ek gıdaya geçtiyse bu oran normal tadım yapıyor gibi düşünün üzülmeyin geçiyo hepsi sevdiği tadlar varsa onu vermeye çalışın mesela ben OG marka irmik almıştım içerisine meyve katıp veriyordum onu sevmişti sonra yavaş yavaş sebze tadımı
N
Nurten
13 Ocak 2026 19:21
Emine hanım öncelikle üzülmeyin. Bebeğin gelişimi kilosu güzelse sıkıntı yok. Doktorunuzda takip ediyordur zaten iletirsiniz. Ben şahsen bebeğim devam sütü aldıktan 1,5 ya da 2 saat sonra ek gıda teklif ediyorum. Belki tam acıkmadan sunuyorsunuzdur ek gıdayı

Gülçin B.
13 Ocak 2026 19:22
Kıyaslama yapmıyorum deyip kıyaslama yapıyorsunuz Osman beyin uygulamasını kullanıyor içeriklerini takip etmiyorsunuz sanırım bebeğiniz hala tadım döneminde hala ana öğünü anne sütü yada mama bu şekilde hem bebeğinizi hem kendinizi üzeriniz tabağı sıyırıyor nedir ya yedi aylık oğlum hala tadım dönemindeyiz sabırlı olun

Merve K.
13 Ocak 2026 19:23
6-7 aylık bir bebeğin mide ölçüsü çok küçük ona rağmen günde iki kez yeterli miktarda tadıyor hiç zorlamayın lütfen henüz geçiş aşamasında sadece denemesi yeterlidir.fazla yedirmek maalesef kabızlık yada gıda reddine neden oluyor
N
Nurten
13 Ocak 2026 19:24
Birde sabırlı olun ve karışısında yemek yiyin mutlaka öğrenecek ya da merak edecek 😇 ilk zamanlarımd benim oğlumda ne versem tükürüyordu
R
Rabia ..
13 Ocak 2026 19:28
Öncelikle bebeğinizin bu süreci ilk defa yaşadığını unutmayın, ne siz stres yapın ne de bunu bebişe yansıtın . Her bebek farklıdır hevesli istekli olmayabilir belki bu bir sorun olduğu anlamına gelmez . Daha çok yeni başlamışsınız şuan sadece tadımlar yapıyor olmalısınız siz tariflere geçmişsiniz maşallah belli ki çok heveslisiniz 🫠 beklediğiniz dönüşü alamadığınız için üzülmeyin ve sabırla denemeye devam edin .
6 ay 23 günlükmüş minik, her besini sade olarak 3 gün deneyerek gitmiş olmalıydınız , bu şekilde yapmadınız mı ?
6 ay 23 günlükmüş minik, her besini sade olarak 3 gün deneyerek gitmiş olmalıydınız , bu şekilde yapmadınız mı ?

Emine S.
13 Ocak 2026 19:28
Gülçin hanım ben zaten farkındaysanız bu üzüntümü size normal mi diye sormuşum psikolojik olarak ister istemez önüme geliyor ve acaba ben bi yerde yanlış mı yapıyorum sorusu doğuyor bunuda annelerle paylaşmak istedim

Zeynep U.
13 Ocak 2026 19:52
Biz anneler kusursuz olmak istiyoruz o yüzden tedirginliklerimiz korkularımız çok normal benim bebeğim 9buçuk aylık oldu bazen acaba yetemiyor muyum doğru besliyor muyum dediğim oluyor buna da annelik diyoruz ☺️ sabırlı olun dediğim gibi bebeğiniz tadım yapıyor karnını ek gıda ile şu an doyurmuyor öğreniyor ve sen mükemmel bir annesin en doğru şekilde ilerliyorsun sadece zorlama ve bebeğin istediği kadar yesin ve şunu da eklemek istiyorum benim bebeğim 4 buçuk aylıkken meme reddi yaşadık ve bir daha da emmedi ek gıdaya erken geçtik anlayacağınız aynı şekilde tadım yapıyordu ve etrafımdaki herkes sakın püre verme öyle alışır pütürlü yemez dediler ama ben bildiğimi okudum yeni başladığım da püre şeklinde verdim yani blander kullandım ay ay ilerledim bi süre sonra sadece çatalla ezdim sonra sonra elimle parçalar verdim dedikleri gibi olmadı kontrollü ilerleyin hiç bir şey olmaz🩷

Emine S.
13 Ocak 2026 19:59
güzel anneler desteğiniz ve bilgileriniz için teşekkürler 🙏🏻 psikolojik olarak aynı yoldan geçmiş annelerden bu destek içimi rahatlattı