7 Aylık Ek Gıda

129 görüntüleme
S

Selin U.

13 Temmuz 2025 20:40
Oğlum 7 ay 7 günlük . Sabah kahvaltı olarak püre yapıp veriyorum ama asla yemek istemiyor. Ama ayrı ayrı yumurtasını peynirini muzunu küçük parçalar halinde verirsem yiyor. Bu durum öğle içinde geçerli çorba yapıyorum içmek istemiyor pütürlü şeyleri ezerek yemeyi seviyor . Püreyi nasıl sevdirebilirim fikri olan var mı
A

Aleyna D.

13 Temmuz 2025 21:43
Merhaba, benim bebeğim de 8 Aralık doğumlu :) Püre sevmiyorsa pütürlü seviyorsa bence pürede ısrar etmeyin nasıl seviyorsa öyle verin zaten sürekli püre yiyen çocuklar sonrasında sofra beslenmesine geçmekte zorlanıyorlarmış, Ben bebeğime başladığımdan bu yana azıcık çatalla ezerek veriyorum her şeyi. Hatta salatalığı gözetimim altında tüm veriyorum diş kaşısın diye kendi yiyor büyük parça koparırsa öğürüyor kendi çıkarmasını bekliyorum. Yutamadıkları her şeyi çıkarıyorlar öğürme refleksiyle yine de temkinli olmak lazım. Yemekleri ayrı ayrı yemesi tadını daha güzel almasını sağlar bebiş tam bir akıllı bıdık ağzının tadını biliyor maaşallah sağlıkla büyüsün :)
N

Nil B.

14 Temmuz 2025 05:46
Neden püre vermek istiyorsunuz zaten pütürlü yemesi iyi bir şey
S

Selin U.

15 Temmuz 2025 21:43
Daha çok küçük olduğu için , 6 ayda püreyle başlıyoruz sonra kademeli geçiyoruz ya . Birde ayrı ayrı yedirmek uzun sürüyor ama püre homojen olduğu için tüm tatları eşit yemiş olsun diye
S

Selin U.

15 Temmuz 2025 21:44
Bugün irmik muz karışımı verdim püre yapıp onu güzel yedi . Bazen pütürlü bazen püre yemeye alışıyor sanırım . Teşekkür ederim cevabınız için 🤍

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir