7 Aylık Eeg Testi (kloralhidrat ile Uyutma)

100 görüntüleme
N

Nurdan Ö.

3 Şubat 2026 15:46
Yaklaşık 10 gündür kızımda ürperme oluyor. Üşüdüğümüzde ürpeririz ya onun gibi. Videosunu nörologa gösterdik nöbete benzemiyor ama epilepsiyle karışan bir hareket dedi eeg istedi. Kloral hidrat isimli ilaçla uyutacaklarmış araştırdığımda çok yan etkileri olan bir ilaç olduğunu gördüm çok korkuyorum asla verilmesini istemiyorum. Benim sorum şu daha zararsız bitkisel bir ilaç yok mu neden bu maddeyi kullanıyorlar bilgisi olan lütfen yardımcı olsun. ilacı verdirmeyeceğim uykusuz şekilde götürüp normal uykusunda çekilmesini isteyeceğim.
Buşra E. Ç. .

Buşra E. Ç. ..

3 Şubat 2026 15:50
Eğer eeg sırasında uyanıklık olursa asla doğru sonuç alamazsınız hastane ortamı zaten sesli bir yer cihazın tek tek propları kafaya yapıştırılıyor çocuk bundan rahatsız olduğu için zaten uyuyamaz istediği kadar uykusu olsun hareket halinde olur kloral hidrat derin uykuya geçmesine net beyin dalgaları alınmasını sağlar ayrıca ilacı hastane de doktor hemşire gözetiminde veriyorlar korkunuz olmasın
N

Nurdan Ö.

3 Şubat 2026 15:57

Buşra Ertutar Çil

Eğer eeg sırasında uyanıklık olursa asla doğru sonuç alamazsınız hastane ortamı zaten sesli bir yer cihazın tek tek propları kafaya yapıştırılıyor çocuk bundan rahatsız olduğu için zaten uyuyamaz istediği kadar uykusu olsun hareket halinde olur kloral hidrat derin uykuya geçmesine net beyin dalgaları alınmasını sağlar ayrıca ilacı hastane de doktor hemşire gözetiminde veriyorlar korkunuz olmasın

Kloral hidrat şart mı yani daha zararsız birşey verilemez mi bilginiz var mı?
A

Arzu.G

3 Şubat 2026 16:04
Benzer şikayetlerle gitmiştik bizde sanırım 4-5 aylıktı zamanını net hatirlayamiyorum.noroloji eeg istedi uyku saatine denk getirin uyurken çekelim dedi.o jel ve yapiskanlar yüzünden uyuyamadi çok uğraştık ilaçsız yapılmıştı bizimkisi.yarim saat falan sürmesi gerekiyormuş memede uyurken çektiler 15dakika kadar yeterli demişti doktor .ilaclisini çok daha büyük çocuklara veriyorlar diye biliyorum bize onermedi bile doktor uyumazsa yapamayız demisti
A

Arzu.G

3 Şubat 2026 16:05
Ama tabii ki doktor böyle uygun görüyorsa gözetim altında da yapılacağı için endişe etmeyin.iciniz rahat edecekse farklı bir doktordan da görüş alın
N

Nurdan Ö.

3 Şubat 2026 16:12

Arzu.G

Benzer şikayetlerle gitmiştik bizde sanırım 4-5 aylıktı zamanını net hatirlayamiyorum.noroloji eeg istedi uyku saatine denk getirin uyurken çekelim dedi.o jel ve yapiskanlar yüzünden uyuyamadi çok uğraştık ilaçsız yapılmıştı bizimkisi.yarim saat falan sürmesi gerekiyormuş memede uyurken çektiler 15dakika kadar yeterli demişti doktor .ilaclisini çok daha büyük çocuklara veriyorlar diye biliyorum bize onermedi bile doktor uyumazsa yapamayız demisti

Ben de en azından denemek istiyorum normal uykusundayken çekilmeyi ve ilaç konusunu gerekirse bir kaç doktora daha götürüp netleştirmek istiyorum cevapladığınız için teşekkür ederim 🙏🏻
Buşra E. Ç. .

Buşra E. Ç. ..

3 Şubat 2026 18:39

Nurdan Özdemir

Kloral hidrat şart mı yani daha zararsız birşey verilemez mi bilginiz var mı?

İlaçsız çekim oldukça zor tabi o ilacı kilosuna göre ayarlayıp verdikleri için korkmayın tedirgin oluyorsunuz anlıyorum ama gerçekten uykusuz bırakmaya çalışmanız hem sizi yorar hem onu mahveder tüm gece uyutmamaya çalışacaksınız sürekli ağlayacak uykuya geçmeye çalışacak siz bu defa uyandırmaya çalışacaksınız o tekrar ağlayacak yorgun düşecek iyice bu defa inanın çekimde uyumasını bekleyeceksiniz %50 ihtimal ya uyur yada proplar yüzünden ağlama krizine girer çünkü uyutmamaya çalışırken verdiğiniz uyaranlar çocuğun dengesini alt üst edecek beslenmesi bile bozulabilir
N

Nurdan Ö.

3 Şubat 2026 19:13

Buşra Ertutar Çil

İlaçsız çekim oldukça zor tabi o ilacı kilosuna göre ayarlayıp verdikleri için korkmayın tedirgin oluyorsunuz anlıyorum ama gerçekten uykusuz bırakmaya çalışmanız hem sizi yorar hem onu mahveder tüm gece uyutmamaya çalışacaksınız sürekli ağlayacak uykuya geçmeye çalışacak siz bu defa uyandırmaya çalışacaksınız o tekrar ağlayacak yorgun düşecek iyice bu defa inanın çekimde uyumasını bekleyeceksiniz %50 ihtimal ya uyur yada proplar yüzünden ağlama krizine girer çünkü uyutmamaya çalışırken verdiğiniz uyaranlar çocuğun dengesini alt üst edecek beslenmesi bile bozulabilir

Teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻 haklısınız çok küçük daha tüm dengeler alt üst olacak uyutmazsam

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir