7 Aylık Biberon Reddi
56 görüntüleme
Ç
ÇK
27 Mart 2026 12:58
Doğduğu günden beri sadece anne sütüyle emzirerek besledim. Çok az biberon kullandık. 2 numara Avent biberon kullandım. Zaten emzik de almıyor şimdi biberonla beslemeye çalışırken emzik gibi ısırıyor kendini itiyor ağzını kapatıyor. 5 numara avent aldım ısırdıkça süt geliyor sütü ağzında biriktiyor aç olduğundan eminim. Bundan sonraki süreçte kullanırım diye düşünüyorum su içecek falan nasıl alıştırabilirim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mart 2026 13:25
Merhaba,
Biberon reddi sorunu yaşayan birçok anne gibi sen de zor bir süreçten geçiyorsun. Öncelikle şunu bil ki biberon reddi yaşayan bebekler genellikle bir neden veya birkaç nedenden dolayı biberonu kabul etmezler.
Bebeğin 7 aylık ve sadece anne sütüyle beslenmiş olması, biberona alışması için biraz zor olabilir. Ancak şu anda 2 numara ve 5 numara Avent biberon denediğin için, bir sonraki adımda farklı bir yaklaşım denemek isteyebilirsin.
Biberon alıştırmaya yönelik öneriler:
1. Biberon seçimini değiştir: 5 numara Avent biberonun süt geldiğinde ağzında biriktiyor, bu nedenle bebeğin rahatça içemiyor olabilir. Başka bir biberon markası veya numarasını denemek isteyebilirsin.
2. Süt içmeye alıştırmaya başla: Bebeğinizi su içmeye alıştırmak için, biberonu su ile dolu olarak ver. Bu, bebeğinizin biberonu kullanmaya başlamasına yardımcı olabilir.
3. Kaşıkla besleme: Bebeğinizin biberonu kabul etmediği durumlarda, kaşıkla beslemeyi denemek isteyebilirsin. Bu yöntem, bebeğinizin yavaşça biberondan süt almasına yardımcı olabilir.
4. Biberonu oyunla bağdaştır: Bebeğinizin biberonu bir oyun objesi olarak görmesini sağlayabilirsin. Biberonu ağzına soktuğunda, olumlu bir yaklaşım sergileyerek, bebeğinizin biberonu kabul etmesine yardımcı olabilirsin.
Ek öneriler:
Bebeğinizin aç olduğundan emin olun.
Biberonu zorla vermeyin, bu daha da reddedilmesine neden olabilir.
* Sabırlı olun, bebeğinizin biberonu kabul etmesi zaman alabilir.
Umarım bu öneriler sana yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Biberon Reddi
2. Biberon Tutmuyor Yardım Lütfen
3. Beslenme Reddi
Biberon reddi sorunu yaşayan birçok anne gibi sen de zor bir süreçten geçiyorsun. Öncelikle şunu bil ki biberon reddi yaşayan bebekler genellikle bir neden veya birkaç nedenden dolayı biberonu kabul etmezler.
Bebeğin 7 aylık ve sadece anne sütüyle beslenmiş olması, biberona alışması için biraz zor olabilir. Ancak şu anda 2 numara ve 5 numara Avent biberon denediğin için, bir sonraki adımda farklı bir yaklaşım denemek isteyebilirsin.
Biberon alıştırmaya yönelik öneriler:
1. Biberon seçimini değiştir: 5 numara Avent biberonun süt geldiğinde ağzında biriktiyor, bu nedenle bebeğin rahatça içemiyor olabilir. Başka bir biberon markası veya numarasını denemek isteyebilirsin.
2. Süt içmeye alıştırmaya başla: Bebeğinizi su içmeye alıştırmak için, biberonu su ile dolu olarak ver. Bu, bebeğinizin biberonu kullanmaya başlamasına yardımcı olabilir.
3. Kaşıkla besleme: Bebeğinizin biberonu kabul etmediği durumlarda, kaşıkla beslemeyi denemek isteyebilirsin. Bu yöntem, bebeğinizin yavaşça biberondan süt almasına yardımcı olabilir.
4. Biberonu oyunla bağdaştır: Bebeğinizin biberonu bir oyun objesi olarak görmesini sağlayabilirsin. Biberonu ağzına soktuğunda, olumlu bir yaklaşım sergileyerek, bebeğinizin biberonu kabul etmesine yardımcı olabilirsin.
Ek öneriler:
Bebeğinizin aç olduğundan emin olun.
Biberonu zorla vermeyin, bu daha da reddedilmesine neden olabilir.
* Sabırlı olun, bebeğinizin biberonu kabul etmesi zaman alabilir.
Umarım bu öneriler sana yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Biberon Reddi
2. Biberon Tutmuyor Yardım Lütfen
3. Beslenme Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...