🍼 7 Aylık Bebeklerde Uyku ve Beslenme Düzeni 👶✨

280 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 11:17
"7 ay 22 günlük bir bebeğim var. 🐣 Siz anneler gündüz uykusunu nasıl yönetiyorsunuz? Günde kaç defa uyutuyorsunuz ve ek gıdayı günde kaç öğün veriyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? 👇💖"
G

Gökçin N.

15 Şubat 2026 11:40
7 ay 22 günlük bebeği olan bir diğer anneden selamlar 😄 Kızım 3 gündüz uykusu uyuyor, genellikle 45dk-1.5 saat-30 dk şeklinde. Kendi yatağında uyuyor. Son 15 gündür uykuya biraz zor geçiyoruz diş nedeni ile. Öğünler de sabaha uyanınca 1 saat kadar sonra kahvaltı öğünü, öğle uykusu öncesi meyve öğünü, öğlen uykudan sonra sebze püresi, akşam da yoğurt. Aralarda anne sütü tabi.
D

Damla k.

15 Şubat 2026 11:56
Benim bebeğim de 7 ay 15 günlük. Gündüz 3 defa uykusu var. 1er saat bazen 1.5 oluyor. Fazla uyumasına izin vermiyorum uyandırıyorum çünkü gece uykularını çok bölüyor. Akşam 9 gibi gece uykusuna geçiyoruz gece birkaç kez kalkıyor 7.30 da da güne başlamış oluyoruz. Sabah kahvaltı ilk öğünümüz sonra yoğurt-meyve - sebze- et şeklinde gidiyoruz öğün öğün
Fatma A. U.

Fatma A. U.

15 Şubat 2026 12:22
7 ay 24 günlük bebeği olan bir diğer anneden selamlar

Kızım gündüz doğru düzgün hiç uyumuyor

Öğün olarak sabah kendimle kahvaltı yaptırıyorum (süt alerjimiz var onlar hariç)

Öğlen meyve veriyorum

Akşamda bize ne pişirdiysem ondan yediriyorum

Gece uykumuz şu sıralar hiç yok çünkü diş yerlerimiz beyazlamış ve herşeyi ağzımıza götürüyoruz
F

Fatma A. A. ..

15 Şubat 2026 13:10
7ay 12 günlük bebeğim. Gündüz 3uyku her biri en fazla 30dk. Beslenme kendimle kahvaltıya oturtuyorum yemiyor. Öğlen ona et pişiriyorum yemiyor. Ara öğün meyveyi belki yanlışlıkla bi ısırık alırsa muz. Akşam ne yiyorsak onu veriyorum yemiyor. Gün içinde 4kere mama yapıyorum maksimum 90cc içiyor. Diş süreci çok zorlu geçiyor. Sürekli huzursuz ve keyifsiz. Yani ben süreci yönetemiyorum.
S

Sinem H.

15 Şubat 2026 13:36

Fatma Arslan Arafatoğlu

7ay 12 günlük bebeğim. Gündüz 3uyku her biri en fazla 30dk. Beslenme kendimle kahvaltıya oturtuyorum yemiyor. Öğlen ona et pişiriyorum yemiyor. Ara öğün meyveyi belki yanlışlıkla bi ısırık alırsa muz. Akşam ne yiyorsak onu veriyorum yemiyor. Gün içinde 4kere mama yapıyorum maksimum 90cc içiyor. Diş süreci çok zorlu geçiyor. Sürekli huzursuz ve keyifsiz. Yani ben süreci yönetemiyorum.

Benim bebeğimde aynı şekilde uykusunda verelim diyoruz 90 anca içiyor ek gıda canı isterse yiyor diş mi bilemedim yani alt dişleri çıktı üstler mi rahatsız ediyor bu kadar iştahsız anlamıyorum o az beslenince de çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım artık
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 13:39
Peki kaç cc mama içiyor günde toplam bebekleriniz@Damla kurt @Gökçin Noyan @Fatma Albina U 🩷🌸💐🎀
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 13:42
Benim kızım da yemiyordu doktor tavsiyesi üzlerine ilaç aldık ondan sonra iyi gidiyor şu an yoksa asla 1 kaşık bile yemiyor du evet zt çok çok yiyemez ama benim kızım hiç yemiyordu@Sinem Havutcu @Fatma Arslan Arafatoğlu
G

Gökçin N.

15 Şubat 2026 13:43
Benimki mama içmiyor. İşe gittiğim için 90-100 cc kadar 2 tane sağdığım sütü bırakıyorum, 5e kadar onları içiyor. Sabah da 7 ve 8 de çıkmadan 2 kere emziriyorum. 5den sonra yatana kadar da 2-3 kere emiyor (sadece doymak için değil temas için de bence) . 20:00 da uyuyor, sabaha kadar 3-5 arası emiyor.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 13:46
Uyku düzeni maşllah güzel oturmuş 11 12 gibi uyuyor gece benim kızım ya 🥱@Gökçin Noyan
F

Fatma A. A. ..

15 Şubat 2026 13:55

Sinem Havutcu

Benim bebeğimde aynı şekilde uykusunda verelim diyoruz 90 anca içiyor ek gıda canı isterse yiyor diş mi bilemedim yani alt dişleri çıktı üstler mi rahatsız ediyor bu kadar iştahsız anlamıyorum o az beslenince de çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım artık

Benim daha hiç diş çıkarmadı alt kabarık baya ben dişe bağlıyorm. Doktora gittik bişey yok dedi ama yemiyor. Gece de 60cc alıyo bazen nadiren 90
G

Gökçin N.

15 Şubat 2026 14:28

🧸Ebru Keleş 🧸

Uyku düzeni maşllah güzel oturmuş 11 12 gibi uyuyor gece benim kızım ya 🥱@Gökçin Noyan

Benimki de en geç 7de uyanır. 15 gündür 6da ayaktayız. Akşam geç uyursa ben biterim yani,enerjim yetmez kesinlikle😁
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 14:30
Bizde 2 tane çıktı diş üst yok ama @Fatma Arslan Arafatoğlu
D

Damla k.

15 Şubat 2026 17:46

🧸Ebru Keleş 🧸

Peki kaç cc mama içiyor günde toplam bebekleriniz@Damla kurt @Gökçin Noyan @Fatma Albina U 🩷🌸💐🎀

Yediği yemek miktarına göre değişiyor aslında 90 cc veya 120 cc veriyorum fazlasını kabul etmiyor zaten gece bir kez veriyorum toplamda 5 veya 6 en fazla
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 19:01
3 defa veriyorum bende mama az mı veriyorum acaba diye düşünüyorum şu an@Damla kurt
D

Damla k.

15 Şubat 2026 19:12
Sakın öyle düşünme her bebek kendine özeldir ihtiyacı varsa ver tabiki
D

Damla k.

15 Şubat 2026 19:12
Sakın öyle düşünme her bebek kendine özeldir ihtiyacı varsa ver tabiki
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 19:28
Öye tabki söylemek isterseniz tabki boy ve kilosu ne acaba bebişiniz doğum kilosu vs @Damla kurt 🩷🌸
Fatma A. U.

Fatma A. U.

15 Şubat 2026 20:43

🧸Ebru Keleş 🧸

Mama günde 4 defa 150 CC veriyorum
L

Leyla E. A.

15 Şubat 2026 21:23
7 ay 5 günden selamlar işe başladım sabah ilk uyandığında 2/3 dk emiyor sonrasında ablama bırakıyorum kahvaltısını yaptırıyor gün içinde sağdugım sütü ki az bu da 🤦♀️zar zor içiriyor biberon tutmuyor çğnkğ öğlen işten çıkıyorum ikinci uykusuna uyumadan önce emer ki uykuları uzun değil 🥺uyanınca dışarı çıkacaksak meyve püresi hazırlıyorum evdeysek emziriyorum kısacık emşyor 3. Uykusu yarım saat kadar uyumadan önce emer uyanınca çorba kıyma ne yaptıysam onu veriyorum 7/8.30 arası gün içindeki uyku saatine göre değişiyor gece uykusu a geçer bazen içerse gece uykusu dan önce iki ölçek mama veriyoruz zorla o da :(sonra emwrek uyur sabaha lafar en az 8 defa uyanır ve Güns 6.30/7:30 arası başlarız
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 23:24
Bende 150 3 defa bazen 4 geceyi samıyorum ama kilosu ne dir peki bütün annelere sordum🤗☺️😁@Fatma Albina U 🩷🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir