7 Aylık Bebeğimde Değişiklik
248 görüntüleme
S
Süheyla A.
3 Ağustos 2026 00:49
Merhabalar 35+3 de doğum yaptım
6 günlük bir küvez sürecimiz oldu şuanda bebeğim 7 ay 7 günlük kronolojik olarak.
Bebeğimde bi kaç değişiklik fark ettim ilk bebeğim olduğu içinde aşırı tedirgin ve hiç bişey bilmiyormuş gibi hissediyorum kendimi.
bebeğim şuanda emekliyor
Desteksiz oturamıyor
Karşılıklı gülmeler var
ikizi ile etkileşim içinde karşılıklı bakışıp babıldanıp gülüyor
Anniiii mem gibi basit bir iki kelimesi var
Parmağımla gösterdiğim yerleri takip ediyor
Şarkı söylediğimde bakıyor tanıdığı şarkılarda özellikle gülüyor
Oyuncaklarla ilgisi var ve olması gerektiği gibi oynuyor
Genel olarak normal gibi ama son 2 haftadır durgunlaştı içine kapandı gibi
İsmine zaten 5 kere söylersem 1veya 2 sinde bakıyordu özellikle oyuncak varsa elinde geç bakıyor
Göz teması önceden kuvvetliydi uzunca bakıyordu konuşurken vs ama son 2 haftadır ilgisi hep farklı yerlerde sanki sürekli etrafını inceliyor kısa süreli temaslarımız oluyor konuşurken bakıyor ama sonrasında farklı yere yöneliyor bu durum normal mi ben mi kuruntu yapıyorum
Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
Sen
6 günlük bir küvez sürecimiz oldu şuanda bebeğim 7 ay 7 günlük kronolojik olarak.
Bebeğimde bi kaç değişiklik fark ettim ilk bebeğim olduğu içinde aşırı tedirgin ve hiç bişey bilmiyormuş gibi hissediyorum kendimi.
bebeğim şuanda emekliyor
Desteksiz oturamıyor
Karşılıklı gülmeler var
ikizi ile etkileşim içinde karşılıklı bakışıp babıldanıp gülüyor
Anniiii mem gibi basit bir iki kelimesi var
Parmağımla gösterdiğim yerleri takip ediyor
Şarkı söylediğimde bakıyor tanıdığı şarkılarda özellikle gülüyor
Oyuncaklarla ilgisi var ve olması gerektiği gibi oynuyor
Genel olarak normal gibi ama son 2 haftadır durgunlaştı içine kapandı gibi
İsmine zaten 5 kere söylersem 1veya 2 sinde bakıyordu özellikle oyuncak varsa elinde geç bakıyor
Göz teması önceden kuvvetliydi uzunca bakıyordu konuşurken vs ama son 2 haftadır ilgisi hep farklı yerlerde sanki sürekli etrafını inceliyor kısa süreli temaslarımız oluyor konuşurken bakıyor ama sonrasında farklı yere yöneliyor bu durum normal mi ben mi kuruntu yapıyorum
Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
Sen
A
Aslı Ö. Ö.
3 Ağustos 2026 00:54
Düzeltilmiş 6ay 1 haftalık gibi anladım, desteksiz oturma zaten daha yeni başlayacak normal aralıkta. Daha çok küçük olduğundan ismine tepkiyi istediğiniz her zaman alamayabilirsiniz. Elinde oyuncak varsa zaten dikkatini çekiyordur. Göz teması varsa ve gülmeler varsa sorun yoktur bence ama aylık kontrolünde sorun lütfen doktorunuza. Bu kadar erken dönemde otizmin bir tanısı olamıyor diye biliyorum, ama eğer kaygı edilecek bir durum değilse en azından onu söylerler. Biz anneler evhamlıyız, ben de öyleydim, 2 yaşına girdi dün, tecrübe rahatlatacak emin olun. İhmal etmeden, gözlemleyerek ama kaygıyı yöneterek devam ediyoruz:) sarıldım kız kardeşim.
S
Süheyla A.
3 Ağustos 2026 01:11
Evet 6ay 1 haftalık çok yanlış biliyorum ikiz bebeklerim ve karşılaştırma yapıyorum ister istemez ve bebeğim 2 hafta öncesine kadar daha neşeli daha aktifti 2 haftadır durgunlaştı göz teması ve dikkati dağınık gibi geliyor yada çevreyi mi keşfediyor onu anlayamıyorum çok stres yapıyorum öyle mi böylemi diye😟 yorumunuz için teşekkür ederim
Yükleniyor...