7 Ay - Günlerce Kaka Yapmama, Ağlama

168 görüntüleme
H

Hatice Y.

27 Nisan 2026 18:56
Oğlum anne sütü alıyor ek gıdaya geçene kadar hiiç kaka çiş sorunu yaşamadık şimdi yemek yemeye başladığından beri 4-5 günde bir kaka yapıyor ama kabız değil. Çok su içiyor, yemeklerine zeytinyağı koyuyorum kabak armut gibi besinler de yiyor ama yine de 5 günü buluyor. Daha kötüsü yaparken çok ağlıyor hiç kıyamıyorum. Kakası normal, ne kabız ne de anne sütü zamanındaki kadar sıvı. Yaşayan var mı ne yapmak lazım. Teşekkürler
B

Bahar

27 Nisan 2026 19:44
Benim oğlumda 6. Ayına yeni girdi ek gıdaya başlattı doktor ben tel öğün onu da tadımlık verdim. Hep anne sütü alıyor. Normaldr günde 5-6 kere kaka yaparken son zamanlarda5-6 güne çıkmaya başladı. Dediğini gibi çok zorlanıyor çok ıkınıyor. Çok sıvı değil çok katı değil yapınca da çok yapıyor. Birde aşırı kötü kokuyor. Kayısı verdim, çok su içirdim zeytinyağını da zaten veriyorum ama düzelmedi. Mayaj banyo falan saymıyorum bile ne olacak artık bilmiyorum.
Z

Zeynep

27 Nisan 2026 19:48
Bizde aynı sorunları yaşıyoruz ama ben verdiğim şeylere dikkat ediyorum elma armut püresi kayısı elma püresi gibi de öğünler veriyorum o biraz rahatlatıyor kaka yapmasını
Afranur K.

Afranur K.

27 Nisan 2026 20:07
Verdiğiniz şeylerin cinslerine şu an odaklanmayın, 6-9 aylık süre içerisi tadım dönemi olduğu için miktara dikkat edin.

Bebeğinizin yemesi gereken miktar başlangıçta 1-2 çay kaşığı / daha sonra 1-2 tatlı kaşığı ve en son dönemde de yarım çay bardağı kadar olmalı.

aylarca mama ya da anne sütü alan bağırsaklara hızlı bir yükleme yaptığınız an kabızlık başlıyor.

Dönem dönem ben de dikkatimden kaçıp kabızlık yaşadığım oluyor dediğiniz gibi ama süreç içinde bunun kronik olmamasına dikkat ediyorum çünkü bu sefer kaka yapmaktan kaçınacaktır, bu da kabızlığın artması, makat çatlaklarına yol açabilir maalesef
Koku olmasının sebebi de bağırsaklarda uzun süre bekleyen gaita kaynaklı, hem sertleşiyor bir miktar hem de koku yapıyor.
Sabah-akşam aç karnına zeytinyağı verin kabız olduğu dönemde,

Sıcak suda pturtun ve ardından yumuşak bedenine i love u masajı yapın bol bol

Bi de chia denemeniz öneririm 🙏🏻
H

Hatice Y.

28 Nisan 2026 08:10
Afranur Keskin
Verdiğiniz şeylerin cinslerine şu an odaklanmayın, 6-9 aylık süre içerisi tadım dönemi olduğu için miktara dikkat edin.

Bebeğinizin yemesi gereken miktar başlangıçta 1-2 çay kaşığı / daha sonra 1-2 tatlı kaşığı ve en son dönemde de yarım çay bardağı kadar olmalı.

aylarca mama ya da anne sütü alan bağırsaklara hızlı bir yükleme yaptığınız an kabızlık başlıyor.

Dönem dönem ben de dikkatimden kaçıp kabızlık yaşadığım oluyor dediğiniz gibi ama süreç içinde bunun kronik olmamasına dikkat ediyorum çünkü bu sefer kaka yapmaktan kaçınacaktır, bu da kabızlığın artması, makat çatlaklarına yol açabilir maalesef
Koku olmasının sebebi de bağırsaklarda uzun süre bekleyen gaita kaynaklı, hem sertleşiyor bir miktar hem de koku yapıyor.
Sabah-akşam aç karnına zeytinyağı verin kabız olduğu dönemde,

Sıcak suda pturtun ve ardından yumuşak bedenine i love u masajı yapın bol bol

Bi de chia denemeniz öneririm 🙏🏻
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Benim bebeğim yemeği biraz seviyor [5.ayda](5.ayda) tadımlara başladık şu an yedi aylık emmesine ek bi 3-4 yemek kaşığı kadar yiyebiliyor. 2 ana 1 ara öğünle. Bu miktar fazla mı?
Afranur K.

Afranur K.

28 Nisan 2026 08:18
Hatice Y
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Benim bebeğim yemeği biraz seviyor [5.ayda](5.ayda) tadımlara başladık şu an yedi aylık emmesine ek bi 3-4 yemek kaşığı kadar yiyebiliyor. 2 ana 1 ara öğünle. Bu miktar fazla mı?
Öğün sayınız çok değil mi? Biz 5 ay 20 günlükken başladık, 7 aylığız genellikle 1 ta da 2 öğün yapıyoruz. Daha doğrusu sabahları yeni bir gıda için tadım, meysim de değiştiği için tezgahkara düşen yeni sebze meyveler ya da tahıllar vs. , akşam da sofraya dahil etme, sofrada bizimle oturma şeklinde ilerliyorum.

Eğer öğlen bir şeyler vereceksem bir ara öğün olacaksa öğünlerini 1-2 tatlı kaşığına düşürüyorum.

Ama sabah-akşam formundaysa sabah çay bardağının yarısı akşam yer ya da yemez o öğün tadım değil de sofrada oturma eğitimi gib çünkü.

Bizim sistemimiz böyle, doktorumuz doyumluk ilerlememi sürekli vurguladığı için de miktarım en fazla bu oluyor genelde. Biz de özellikle meyve tadımlarından sonra kabuz olduk mesela, orada uyarmıştı beni doktorum meyveyi çok seviyorlar sen de yediriyorsun sevdi diye, bağırsakları buna hazır değil yavaş ol diye. Allahtan fitile dönmeden halletmiştik o zamanları 🤦🏻♀️
H

Hatice Y.

28 Nisan 2026 22:18
Afranur Keskin
Öğün sayınız çok değil mi? Biz 5 ay 20 günlükken başladık, 7 aylığız genellikle 1 ta da 2 öğün yapıyoruz. Daha doğrusu sabahları yeni bir gıda için tadım, meysim de değiştiği için tezgahkara düşen yeni sebze meyveler ya da tahıllar vs. , akşam da sofraya dahil etme, sofrada bizimle oturma şeklinde ilerliyorum.

Eğer öğlen bir şeyler vereceksem bir ara öğün olacaksa öğünlerini 1-2 tatlı kaşığına düşürüyorum.

Ama sabah-akşam formundaysa sabah çay bardağının yarısı akşam yer ya da yemez o öğün tadım değil de sofrada oturma eğitimi gib çünkü.

Bizim sistemimiz böyle, doktorumuz doyumluk ilerlememi sürekli vurguladığı için de miktarım en fazla bu oluyor genelde. Biz de özellikle meyve tadımlarından sonra kabuz olduk mesela, orada uyarmıştı beni doktorum meyveyi çok seviyorlar sen de yediriyorsun sevdi diye, bağırsakları buna hazır değil yavaş ol diye. Allahtan fitile dönmeden halletmiştik o zamanları 🤦🏻♀️
Aa anlıyorum demek sizi meyve kabız yaptı muz da yapmıştı bizde de. Öğün olarak bilemiyorum bizim doktorumuz sabah mutlakaya yiyebildiği kadar yumurta akşam da yemek yemesini istiyor öğlen de meyve veriyorum. Benim de sıkıntım çocuğun çok yemek istemesi 😅 maşallah tabi ama bağırsakları hazır olmadığı için sorun oluyor. Şu bi kaç gün baya azaltıcam katı gıdayı bi de onu deneyeyim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir