7. Ay Ek Gıda Süreci

110 görüntüleme
R

Rabia

3 Haziran 2026 13:45
7 aylık bebeğimde doktorumuzun tavsiyesiyle 2 ana 1 ara öğün şeklinde ek gıda sürecine devam ediyoruz bebeğim bugün saat 9’da kahvaltısını yaptı iyi yedi ama sonlarda yemesi için biraz ısrar ettim ve ağladı. Kahvaltının üzerine çok çok az süt içti normalde bu saatlerde toplam 2 öğün sütü bitirmişti bile. Normal mi bu nasıl ilerletmeliyim süreci?
Afranur K.

Afranur K.

3 Haziran 2026 13:54
Bence öğün önü ve sonundaki süt tüketim miktarlarına bakmayın, gün sonu total tüketime ve bez sayısına bakın. Mideleri hala çok küçük olduğu için miktarın hemen beslenme üzerine azalması bana normal gelmişti.

Zorlama eylemini kendiniz farketmişsiniz zaten, ben kızım kafasını çevirince bırakıyorum gelecekte zorla yediği için bir şeyleri reddetmesinden korkuyorum sanırım 🫣 bi de 6-9 ay arası tadım dönemi olduğu için yediği kadarı, öğrendiği, öpün düzenini oturtmak gibi kavramlara daha odaklıyım. İnşallah 10-12 aylar arasında da bu süreci devam ettirebilirim diye umuyorum 🙏🏻
R

Rabia

3 Haziran 2026 17:28
Afranur Keskin
Bence öğün önü ve sonundaki süt tüketim miktarlarına bakmayın, gün sonu total tüketime ve bez sayısına bakın. Mideleri hala çok küçük olduğu için miktarın hemen beslenme üzerine azalması bana normal gelmişti.

Zorlama eylemini kendiniz farketmişsiniz zaten, ben kızım kafasını çevirince bırakıyorum gelecekte zorla yediği için bir şeyleri reddetmesinden korkuyorum sanırım 🫣 bi de 6-9 ay arası tadım dönemi olduğu için yediği kadarı, öğrendiği, öpün düzenini oturtmak gibi kavramlara daha odaklıyım. İnşallah 10-12 aylar arasında da bu süreci devam ettirebilirim diye umuyorum 🙏🏻
Teşekkür ediyorum. Bez sayısı yeterli değil şu an için ama bu sadece bugün gözlemlediğim bir durum önceki günlerde böyle bir sorun yoktu ısrar etmeden süreci bebeğimin yönetmesine yoğunlaşacağım iş bize kalınca her düzeni bozuveriyoruz sanki.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir