7. Ay Ek Gıda

45 görüntüleme
G

Gökçe N. B.

10 Nisan 2026 16:44
Oğlum 7. Ayına girecek pütürlü gıda yiyince öğürüp kendini kusturuyor pelte tarzı yiyor tadımlara pütürlü başlamıştım napıcam
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 17:00
Merhaba!

Öğürme refleksi 7 aylık bebeklerde yaygındır. Bebeğiniz pütürlü gıdayı yediğinde öğürüp kusturursa, endişe etmemeliyisiniz. Bu durum normaldir ve birkaç öneri ile bu süreci kolaylaştırabilirsiniz:

Sakin Kalın: Bebeğinizin öğürmesini izlerken sakin ve dikkatli olun. Bu refleks doğal bir süreçtir ve bebeğinizin boğazındaki kasların gelişmesine yardımcı olur.
Yavaş ve Az Miktarda Başlayın: Pütürlü gıdaya geçişi yavaş ve kontrollü bir şekilde yapın. İlk başta küçük miktarlar vererek başlayabilirsiniz.
Pütürlü Gıdayı Çeşitlendirin: Farklı kıvam ve türlerde pütürlü gıdalar hazırlayarak bebeğinizin damak zevkini genişletebilirsiniz.
Gözetim Sağlayın: Bebeğinizin pütürlü gıdayı yemesini her zaman gözetim altında yapın.
* Bekleyin: Bebeğinizin sindirim sistemi ve çene yapısı gelişmeye devam edecek, öğürme refleksi zamanla azalacaktır.

Bebeğinizin gelişimi ve sağlığı hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 7 Aylık Pütürlü Gıda Başlangıç
2. 7 Aylık Pütürlü Gıda Başlangıç
3. Ek Gıda
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir