7. Ay Ek Gıda
196 görüntüleme
A
Ayla K.
27 Ocak 2026 00:45
4 gün sonra 7 aylık olacak oğlum 6. Aydan itibaren 3 gün kuralıyla tek öğün 1/2 kaşık tadım yaptık sadece kabak havuç yoğurt yumurta sarısı meyve püresi verdim ama 7. Aydan itibaren ne yapacağımı bilmiyorum tecrübeli anneler kaç öğün olmalı öğünlerinde neler yiyebilir anne sütü alıyor süte olan ilgisini kaybetsin istemiyorum korkuyorum da sosyal medyada 2 ana öğün 1 ara öğün falan görüyorum çok erken gibi geliyor 7. Ayda böyle bi rutin ek gıda süreci gerçekten çok stresli bi süreçmiş

Betül E.
27 Ocak 2026 03:27
Merhaba… biz 7 aylık olduk doktorun önerisiyle 3 öğün yapıyoruz. Sabah yumurta sarısı yoğurt avakado peynir vs.
Öğlen bir sebze püresi içerisine tahıl ekliyoruz. Akşam çorba balık-tavuk-et ya da kıyma biri oluyor içinde.
Öğlen bir sebze püresi içerisine tahıl ekliyoruz. Akşam çorba balık-tavuk-et ya da kıyma biri oluyor içinde.
E
Ezgi ..
27 Ocak 2026 08:51
Biz de 8.5aylığız, çoğu zaman üç öğün hazırlıyorum. Kahvaltıya pankek, yumurta omlet avokado muz hatta tahin pekmez bile yediriyorum. Öğlen çoğunlukla meyve ve irmikli şeyler deniyorum. Akşam da kıyma, sebze ya da çorba gibi şeyler yapıyorum. Tadım yaptırmam gerekenler olursa ek yapıyorum. Bebeğim emmeyi bırakmadı ve zorlamıyorum yemediğinde de bu şekilde ilerliyoruz. ayrıca sosyal medyadaki porsiyonlar kadar yemesini beklemiyorum bence de abartıyorlar:))
B
Buket ..
27 Ocak 2026 09:04
9 aylık uyanış saatine göre 3 veya 4 öğün veriyorum 1de ara öğün. 7. Aydan beridir 3 öğün veriyorum anne sütü de alıyor. Her sabah yumurta + karbonhidrat + sebze, öğlen meyve karbonhidrat yağ (yulaf unu irmik tahin zeytinyağ olabilir) , akşam protein karbonhidrat (pilav makarna bulgur) yağ şeklinde yediriyorum instagramda hep çeşitli tabaklar görmekten psikolojim bozuldu ama gerçekte her zaman çeşitli ve biten tabaklar olmuyor o yüzden sosyal medyaya çok takılmayın
A
Ayşegül Ü.
27 Ocak 2026 09:40
Siz aslında bilimsel açıdan doktorların tavsiye ettiğini yapmışsınız. Şimdi ilk 15 gün 2 öğün yapabilir sonra 3 öğüne çıkarabilirsiniz. Uzun bir süreç , yani endişelenmeyin geç mi kaldım diye, yavaş yavaş arttırısınız öğünleri de porsiyonları da. Sağlıkla büyüsün 🙏🏻
A
Ayla K.
28 Ocak 2026 00:06
Merhaba… biz 7 aylık olduk doktorun önerisiyle 3 öğün yapıyoruz. Sabah yumurta sarısı yoğurt avakado peynir vs.
A
Ayla K.
28 Ocak 2026 00:08
9 aylık uyanış saatine göre 3 veya 4 öğün veriyorum 1de ara öğün. 7. Aydan beridir 3 öğün veriyorum anne sütü de alıyor. Her sabah yumurta + karbonhidrat + sebze, öğlen meyve karbonhidrat yağ (yulaf unu irmik tahin zeytinyağ olabilir) , akşam protein karbonhidrat (pilav makarna bulgur) yağ şeklinde yediriyorum instagramda hep çeşitli tabaklar görmekten psikolojim bozuldu ama gerçekte her zaman çeşitli ve biten tabaklar olmuyor o yüzden sosyal medyaya çok takılmayın
A
Ayla K.
28 Ocak 2026 00:10
Siz aslında bilimsel açıdan doktorların tavsiye ettiğini yapmışsınız. Şimdi ilk 15 gün 2 öğün yapabilir sonra 3 öğüne çıkarabilirsiniz. Uzun bir süreç , yani endişelenmeyin geç mi kaldım diye, yavaş yavaş arttırısınız öğünleri de porsiyonları da. Sağlıkla büyüsün 🙏🏻

Betül E.
28 Ocak 2026 05:53
Merhaba Betül hanım.Bizde 3 gün sonra 7. Ay kontrolü için gidicez doktora da danışıcam bahsettiğiniz gibi 2 ana bir ara öğün şeklinde tavsiye edecektir doktorum çünkü çok görüyorum bunu muhtemelen sizin bebeğiniz gibi başlayacağım bende beslenme sürecine 🌸
A
Ayla K.
28 Ocak 2026 15:39
Merhaba Ayla hanım… umarım hem kontrolünüz hem de ek gıda maceranız keyifli geçer🌺
A
Alya
28 Ocak 2026 23:22
@Buket günde kaç defa emiyor kızınız