6.hastalık

44 görüntüleme
H

Halime

10 Nisan 2026 16:44
15 aylık oğlum geçen hafta çarşamba akşamı 38,5 ve 39.3 arası ateşi vardı köpek dişlerini çıkartıyor ben dişten sandım ama cumaya kadar ateşini düşüremedim ılık duş koltuk altı başına bez koydum carpol pedifen dönüşümlü kullandım ama yinede 37,5 oluyordu. Cumartesi ateşini düşüremedim acile gittim hocam viral enf muhtemelen düşmedi dedim antibiyotik yazdı yinede ılık havluya sardık ateş düşürücü verdiler havlu düşürdü ama yine 37 havludan çıkarınca yine ateş fırlıyor. Üst solunum yolu enf dediler taki 5. Gün bitti 6.gün oldu bedeninde yüzünde pembe lekeler oluştu ve 6 günün sonunda 6.hastalık olduğunu anladılar. Malesef diretsemde üst solunum değil kan testi yapın diye gerek yok dendi ben oğlumu tanıyorum sadece burnu tıkanıyor oda uyurken onun haricinde iyi solunumu. 6 gün kafamda kurdum bu ateşin sebebi ne diye. Haberiniz olsun hastanede oğlum gibi çoğu çocuk 6.hastalığa yakalanmış
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 16:55
6. Hastalık Hakkında Bilgiler

6. hastalık, tıbbi adıyla Roseola infantum, genellikle 6 ay ila 2 yaş arasındaki çocuklarda görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalık, yüksek ateş ve sonrasında ortaya çıkan döküntü ile karakterizedir.

Semptomlar

Yüksek ateş ( genellikle 3-4 gün sürer)
Ateş düştükten sonra döküntü ortaya çıkar
Döküntü genellikle küçük, pembe veya kırmızı lekeler şeklinde olur
Çocuklarda halsizlik, huzursuzluk ve iştah kaybı görülebilir

Tanı

Tanı genellikle klinik olarak konur. Doktor, çocuğun semptomlarını değerlendirerek ve fiziksel muayene yaparak tanı koyabilir. Bazı durumlarda kan testi veya diğer tanı yöntemleri kullanılabilir.

Tedavi

6. hastalığın tedavisi genellikle semptomatik olup, çocuğun rahatlamasını sağlamak için yapılır. Yüksek ateş için ateş düşürücü ilaçlar, döküntü için ise özel bir tedavi gerekmez. Çocuğun bol sıvı alması ve dinlenmesi önemlidir.

Vakaya Özel Durum

Sizin oğlunuzun durumu, başlangıçta diş çıkarma ile ilişkilendirilmiş ancak daha sonra 6. hastalık teşhisi konulmuştur. Üst solunum yolu enfeksiyonu şüphesi de vardı ancak kan testi yapılmamıştır. Tedavide antibiyotik kullanılmış ancak daha sonra 6. hastalık teşhisi konulmuştur.

Sonuç

6. hastalık, çocuklarda sık görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. Yüksek ateş ve döküntü gibi semptomlarla karakterizedir. Tedavi genellikle semptomatik olup, çocuğun rahatlamasını sağlamak için yapılır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6. Hastalık?
2. İlaç Alerjisi mi?
3. Altıncı Hastalık mı Nedir?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir