6buçuk Aylık Kabız
478 görüntüleme

Fatma S.
17 Ocak 2026 10:47
5. Ayında ek gıdaya başladık. Zaten ana besini anne sütü. Şuan 6buçuk aylık Sabah öğle ve akşam azar azar bir şeyler yediriyordum ama hem az hem kabız yapacak şeyler yedirmedim. Avokado havuç brokoli armut elma gibi ve her şeye zeytinyağ kattım. Kabız oldu 3 gün zorladı yapamadı sonra 4. Gün sabahı poposuna zeytinyağıda sürdüm ıkına ılına 1 saat kaka yapıt çok sertti ve çok fazlaydı. Ogünden sonra yine hergün ıkınıyor ama yapamıyor . O günden sonra da sadece anne sütü ve armut haşlaması ezip veriyorum günde 1 kere. Arada ağlıyor. Ikınıyor kaka çıkmıyor. Doktora götürdük darlık çatlak vs yok. Probiyotik başladık 4 gün geçti yok yapmıyor. Yani birde her sabah ıkınıp ağlıyor. Gün içinde ve gece de huzursuz ara ara ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
17 Ocak 2026 11:08
3 tane kuru kayısı kaynatın kaynattiginiz suyu ile ezin mama kıvamına gelsin kaşık kaşık yedirin. Bir kaç saat sonra çözülür bağırsaklar. Zeytinyağı kabızlığı çözmez bu arada bu bilinen bir yanlış.
E
Ece
29 Haziran 2026 00:01
Merhaba nasıl çözdünüz acaba

Fatma S.
29 Haziran 2026 03:07
Merhaba nasıl çözdünüz acaba
E
Ece
15 Temmuz 2026 22:20
Probiyotik ne verdiniz ne kadar süre yapmıyordu .benimki 5 aylıkken kan ilacına başladık öyle başladı kabızlığı 6 gün yapmadı kan ilacını bıraktık kullanmıyoruz ama o günden sonra düzelmedi ek gıdaya da başladık. kulak çubuğuna vazelin sür dedi doktor zeytinyağı sürüyorum o şekilde yapıyor sadece .çok üzülüyorum gastroenterolojiye yönlendirdi oraya götüreceğim 10 gün var randevusuna 7 ay 10 günlük oldu 2 aydır böyle işte ek gıda olarak avokado erik kayısı armut elma kabak karpuz havuç yoğurt labne yumurta sarısı bunları veriyorum
E
Ece
15 Temmuz 2026 22:21
Katı gıda vermedim, kayısı armut haşlamasını püre yapıp yedirdim ara ara, boş bol emzirdim birde probiyotik verdim her sabah. Sonra Bi sabah biraz zorlana zorlana yaptı çok şükür

Fatma S.
15 Temmuz 2026 22:22
Enterogermina kids kullandık biz hergün 1 tane
H
Hatice Y.
15 Temmuz 2026 22:42
Ek gıdaya ara verin
E
Ece
16 Temmuz 2026 08:33
Enterogermina kids kullandık biz hergün 1 tane
E
Ece
16 Temmuz 2026 08:35
Ek gıdaya ara verin

Fatma S.
16 Temmuz 2026 08:36
Teşekkür ederim ek gıda peki benim verdiklerimden verdiniz mi, azalttınız mı nasıl verdiniz ne yapacağımı şaşırdım ben mi yanlış veriyorum diye düşünmeye başladım

Fatma S.
16 Temmuz 2026 08:47
Ben kabız olduğu zamanlar işte 6 günse 6 gün 7 günse 7 gün ek gıda olarak sadece günde bi iki kere armut kayısı yulaf zeytinyağ pişirip verdim kabızına iyi gelsin diye . Bide probiyotik verdim geri kalan açlığını sütü ile devam ettirdim . Kabızı geçince diğer şeylerden vermeye devam ettim

Fatma S.
16 Temmuz 2026 08:55
Kayısı günkurusuydu ama birde işte poposuna zeytinyağıyla bazen masaj yaptım bol su ve süt içşn diye uğraştım
Yükleniyor...