6aylık Uyku
174 görüntüleme

Büşra C.
Premium Üye
24 Ağustos 2026 23:56
6 aylık olduk normalde 3 uyku 1er saat olması gerekirken bebeğim 4 uyku 35dk uyuyor bu ara geceleri sık uyanmaya başladı bende gündüz uykusuna bağladım en son uyanış saati 17:30 olarak yapıyorum 20:00-20:30 gibi gece uykusuna yatırıyorum 3-4 saat uyanık kalmaya dayanamıyor ağlıyor ama gece de heba oluyoruz napabilirim yada başka bir sebebi var mıdır dişleri de çıkıyor ama ateşi olduğu gün ağrı kesici verdiğim gün de uyanıyor uykudan mı dişten bi artık ayırt edemiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Ağustos 2026 23:57
Bebeğin Uyku Düzeni ve Diş Çıkarma
Bebeğin 6 aylık olduğu dönemde, uyku düzeninde değişiklikler olması normaldir. Bebeğin şu anda 4 uyku 35 dakika uyuması ve geceleri sık uyanması, birkaç faktöre bağlı olabilir.
Diş Çıkarma: Diş çıkarma süreci, bebeğin uyku düzenini etkileyebilir. Diş etlerinin şişmesi ve ağrısı, bebeğin huzursuz olmasına neden olabilir.
Uyku İhtiyacı: 6 aylık bebeklerin genellikle 3-4 saat uyanık kalması ve tekrar uyuması gerekir.
* Gündüz Uykusu: Gündüz uykusunun kalitesi ve süresi, gece uyku düzenini etkileyebilir.
Bebeğinizi Rahatlatmak İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler
1. Düzenli Uyku Rutini: Bebeğinizi her gün aynı saatlerde yatırarak, düzenli bir uyku rutini oluşturmaya çalışın.
2. Uykudan Önce Rahatlatıcı Aktiviteler: Bebeğinizi uykudan önce rahatlatmak için, ılık bir banyo, masaj veya sakinleştirici müzik gibi aktiviteler deneyebilirsiniz.
3. Diş Çıkarma Sorunlarını Giderin: Diş çıkarma döneminde bebeğinizi rahatlatmak için, diş etlerine soğuk uygulama, diş etlerini ovmak gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Ateş ve Ağrı Kontrolü: Bebeğinizin ateşi veya ağrısı varsa, doktorunuzun önerdiği şekilde ilaç verin.
Bebeğinizin uyku düzeni ve diş çıkarma süreciyle ilgili endişeleriniz varsa, bir pediatrist ile konuşmanız öneririz.
Bebeğin 6 aylık olduğu dönemde, uyku düzeninde değişiklikler olması normaldir. Bebeğin şu anda 4 uyku 35 dakika uyuması ve geceleri sık uyanması, birkaç faktöre bağlı olabilir.
Diş Çıkarma: Diş çıkarma süreci, bebeğin uyku düzenini etkileyebilir. Diş etlerinin şişmesi ve ağrısı, bebeğin huzursuz olmasına neden olabilir.
Uyku İhtiyacı: 6 aylık bebeklerin genellikle 3-4 saat uyanık kalması ve tekrar uyuması gerekir.
* Gündüz Uykusu: Gündüz uykusunun kalitesi ve süresi, gece uyku düzenini etkileyebilir.
Bebeğinizi Rahatlatmak İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler
1. Düzenli Uyku Rutini: Bebeğinizi her gün aynı saatlerde yatırarak, düzenli bir uyku rutini oluşturmaya çalışın.
2. Uykudan Önce Rahatlatıcı Aktiviteler: Bebeğinizi uykudan önce rahatlatmak için, ılık bir banyo, masaj veya sakinleştirici müzik gibi aktiviteler deneyebilirsiniz.
3. Diş Çıkarma Sorunlarını Giderin: Diş çıkarma döneminde bebeğinizi rahatlatmak için, diş etlerine soğuk uygulama, diş etlerini ovmak gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Ateş ve Ağrı Kontrolü: Bebeğinizin ateşi veya ağrısı varsa, doktorunuzun önerdiği şekilde ilaç verin.
Bebeğinizin uyku düzeni ve diş çıkarma süreciyle ilgili endişeleriniz varsa, bir pediatrist ile konuşmanız öneririz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Elif T.
25 Ağustos 2026 00:38
Uyku penceresinde 3-4 saat 6 aylık bir bebek için çok fazla diye biliyorum kızım 6 aylıkken 1.5-2 saatte bir uyurdu uyanıklık süresi fazla olduğu için derin uykuya geçmede zorluk yaşıyordur ya da uyuduğunda tam dalamıyor o sebeple uyanıyordur. Kızım 6 aylıkken 4 veya 5 uyku 45 dakika yapardı bu arada her bebek farklı oluyor

Hatice E.
Premium Üye
25 Ağustos 2026 02:37
Merhaba, kızım 6 aylık sabah 7:00 de max 7:20 de güne başlıyor (çalıştığım için uyanmazsa ben uyandırıyorum) sonrasında 2 saatte bir uyuyor yaklaşık 4 aylıktan beri bu şekilde 2 saatten fazla uyanık kalırsa uykuya geçişte zorluk yaşıyor ve max 40 dakika uyuyor. Bu sebeple 2 saatte bir uyku düzeni var gün içinde 3 uyku yapıyor bunlar 1 saat -1,5 saat ve son uykusunu 17:00-17:15 olacak şekilde bitiriyoruz gece uykusu ise 19:30 da başlıyor. Dilerseniz bebeğinizi gözlemleyerek 2 saatte bir uyutmayı deneyin elbet her bebek farklıdır ancak uyanıklık süresi bebeğinizin sinyallerine göre uzarsa uyuma süresi uykuya dalma süreside kısalır, eğer 35 dk uyuyor ise 30. dakika başında durarak uyanmaya yakın tekrar uykuya döndürmeyi deneyebilirsiniz.
Yükleniyor...