6aylik Gece Beslenmesi
99 görüntüleme
M
Mercan H. C.
18 Aralık 2025 01:07
Bebeğim 6 aylık akşam 10 gibi uykuya dalıyor.sabaha karşıda bazen yatakta kafasını sağa sola hızlıca çevirip ayaklarını sertçe yatağına vuruyor bend aç olduğunu düşünerek mama veriyorum yada altını değiştiriyorum sonra hemen dalıyor dogeumu yapıyorum acaba.sonucta zorla uyandirmiyorum onun o hareketlerini açmis gibi algılıyorum ki yedikten sonrahareketler kesiliyor
B
Burcu ..
18 Aralık 2025 02:42
Büyük ihtimalle aç.10 da uyumuş ve sabah karşı diyorsunuz kaç saat fark var.
B
Burcu ..
18 Aralık 2025 02:44
Benim 5 buçuk. Aylık bazen 2 saat bezen 1 saat ara ile uyanıyor ve 4 ayda basladı.bu bir türlü. Düzene. Girmedi uyanıyor. Uykulu hali ile gözler kapalı ağlamaya başlıyor. Emziriyorum. Hemen dalıyor.ya hep aç diye. Yada akışkanlık ne yapsam doktor normal dedi

Hatice C. ..
18 Aralık 2025 02:45
Evet açlık belirtileri doğru yapıyorsunuz mama verip alt değişimi rahatlatır.
C
Ceren ..
18 Aralık 2025 04:52
benim kızım altı aylık saat başı uyanıyor emmek için gece bu kadar sık uyanmazdı eskiden şimdi çok zorluyor

Jelin ..
18 Aralık 2025 05:20
@Ceren Emerek uyuduğu için uyku döngülerinde de o desteği arıyor. Emerek uykuya geçmeye alışmış uykuya geçmek için tekrar meme istiyor. Meme+uyku ilişkisini kesmezseniz bu saat başı uyanmalar devam eder
C
Ceren ..
19 Aralık 2025 13:22
@Jelin bir türlü kesemiyorum çok denedim çok direndi emmek için bazen acaba sütüm yetmiyo ondan mı uyanıyo acaba diyorum

Jelin ..
19 Aralık 2025 13:37
Ben kendi uyguladığım yöntemi anlatayım belki fikir olur. Akşam yatmadan önce odaya geçiyorduk uyku tulumunu giydiriyordum burun temizliği yapıyorduk kitap okuma sonra emziriyordum emzirince memede uyuyordu direk yatağına yatırıyordum. Saat başı uyanmaya başladı tekrar uykuya emmeden geçemiyordu , uyku eğitmenlerinden uyku öncesi emme rutinini farklı bir odada yapılması gerektiğini okudum ben de öyle yaptım. Uyku öncesi tulumunu giydirdim burun temizliği falan yaptık emzirmek için farklı bir odaya gittim emzirdim memede biraz mayıştı sonra aldım kucağıma uyudu odaya geçtim kucağımda piş piş yaptım odanın içinde gezindik biraz huzursuzlandı tekrar emmek istedi ağladı ağlayınca sakinleştirmek için tekrar diğer odaya gittim emzirdim sakinleşince tekrar aldım kucağıma uyuduğu odaya gittik yine kucağımda piş piş yaptım odanın içinde gezdik, böyle böyle birkaç kere gittik geldik ama uyudu 1 saat sürdü bu ama sonunda memesiz kendi yatağında uyudu. Birkaç gün böyle yaptım sonra ağlamadı omzumda mayıştı yatağına koydum pış pış yaptım uyudu kendisi. İlk birkaç gün zor oluyor sabretmeniz gerekiyor ama hemen alışıyorlar.