6.ay Verilebilecek Sebzeler

108 görüntüleme
Ayşegül A.

Ayşegül A.

17 Kasım 2025 07:57
Arkadaşlar 5 aylıkken tadımlara başladık.yoğurt,yeşil kabak,kapya biber,tatlı papates,avakado,bal kabağı,havuç,elma,armut.son 3 gün de yumurta sarısı verdim.Kış sebzesi olarak neler verebilirim artık.6. Aya girdik.Bezelye,ıspanak vs başlayabilir miyim sıkıntı olur mu?
Ayşegül A.

Ayşegül A.

17 Kasım 2025 07:59
@Esra Yerlikaya yardımcı olur musunuz? 😊
İlsu O. K.

İlsu O. K.

17 Kasım 2025 09:04
Ayşegül Hanım bal'ı kendiniz düşünerek mi verdiniz doktorunuza mı sordunuz 1 yaş altı bebeklere bal verilmiyorda. Bir de çocuk doktorunuza danışırsanız size 8-9.aya kadar tüketebileceği ve tüketemeyeceği besinlerin listesini verir. Her bebeğin büyümesi gibi beslenmeside kendine özeldir, mesela kimi bebek ilk 9 ay içinde yumurta sarısı deneniyor kimisi için biraz bekletiliyor...Bizim doktorumuz devlet hastanesinde tadım sürecine girerken bize liste verdi bu liste üzerinden giyoruz.
Uzman Diyetisyen @Fatma Atagün hanım'ın açtığı konu başlıklarına bakanilirsiniz.
B

Buket ..

17 Kasım 2025 09:11
Bezelye taze fasülye veren gördüm. Normal patates, brokoli karnabahar kereviz pırasa yer elması pancar soğan sarımsak verilebiliyor ama ıspanak bakla fava bunlar verilmiyor doktor demişti banada. Soğan ve sarımsakta az miktarda olmalı
B

Buket ..

17 Kasım 2025 09:12
Patlıcanda verilmiyor
Azer .

Azer ..

17 Kasım 2025 09:31
İlsu hanım bal dememiş,bal kabağı yazıyor.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

17 Kasım 2025 09:48
İlsu hanım bal değil bal kabağı😅 doktorumuz bize liste vermedi.biz 1 ay öncesinden temel olanları verdiğimiz için artık kıyma,pirinç,yulaf,soğan,sarımsak bunlara geçeceğiz.doktorumuz söyledi.sebzeleri ekleyip kıymayla.bize veremezsin gibi bir şey demedi hiç bezelye vs gibi.Yaz ayından dondurulmuş bezelye var onu vermeyi düşünüyorum.sonra pırasa,kereviz geçerim diye düşündüm.bazı doktoralar ay olarak bakmıyor.asla verilmemesi gerekenler belli zaten.bunları asla veremezsiniz demiyolar.bebeğe göre karar veriliyor.bana ek gıda sayfalarından bak kitaplardan bak yaparsın dedi.yasakladığı bir besin olmadı
Ayşegül A.

Ayşegül A.

17 Kasım 2025 09:53
Buket hanım evet verenler var.doktorumuz erken falan verme gibi bir şey demedi.yavaş yavaş başlarım.zaten her verdiğimi 3 gün kuralıyla veriyorum.bya zaman geçiyor zaten besinlere geçerken
İlsu O. K.

İlsu O. K.

17 Kasım 2025 11:51
🫨 ay verenler var olunca bende öyle okumuşum çok özür dilerim 🫣
İlsu O. K.

İlsu O. K.

17 Kasım 2025 11:53
Buket hanım ıspanakta çok arada bir konu bizim doktorumuz verin dedi fakat bizde bu son yurtdışına gidip deri dönen ıspanak durumundan doktorumuzla görüşüp eledik sebzeyi 🤦‍♀️
Ayşegül A.

Ayşegül A.

17 Kasım 2025 11:55
Önemli değil ilsu hanım😊 ıspanakta ne varmış onu anlamadım.doğal bir şey kalmadı malesef ülkemizde🥲
İlsu O. K.

İlsu O. K.

17 Kasım 2025 12:15
Ispanak yanında çıkan çeşitli yabani otlardan kaynaklı bir dönüş. Ispanak tüketebilirsiniz elbette böyle bir gıda yasaklaması yok fakat biz üreticisine güvendiğimiz bir yer bulamadığımız için şimdilik eledik. Gıda güvenliği malesef çok ciddi sıkıntıda. O yüzden üreticisine güvenmiyorsak tüketmiyoruz elimizden geldikçe🤷‍♀️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir