6.ay Duymayla İlgili Kontrol

119 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
13 Temmuz 2026 06:56
Merhaba, bebeğim 6 aylık olmak üzere ve 5 gün sarılık sebebiyle küvözde kaldı. Yenidoğan işitme testini ysptırırken ordaki personel küvöz hikayesi olduğu için [6.ayda](6.ayda) bir kontrolü daha olacak ama araştırma hastanesi veya üniversite hastanesine gitmeniz gerekiyor dedi. Bu işitme testini izmirde nerede yaptırdınız ? Nasıl bir şey yapılıyor ?
Afranur K.

Afranur K.

13 Temmuz 2026 07:50
BERA testi mi istendi? Biz de yenidoğan yoğunbakımda kaldığımız için istenmişti. Orada elimize verilen epikriz kâğıdında da yazıyordu istenilene test.

İstanbukda yaşıyorum, Cerrahpaşa’da yapılıyordu oradan randevu aldım. Mhrs yi arayarak oradaki sekreterden öğrenebilirsiniz. Ben ChatGPT den araştırıp, 182 yi arayıp teyit ederek randevu almıştım. Orada bebek olduğunu ileri seviye işitme testi olduğunu söylediğimde ayarladılar randevuyu.

( daha önce muayene olmadığımız bir hastane olduğu için önce çocuk hastalıklarına randevu almak zorunda kaldık, oradaki doktor onayladıktan sonra Kbb ye bizi yönlendirdi, randevu alıp yeniden oranın kendine gittik.)
N

Nazlıcan

Premium Üye
13 Temmuz 2026 08:09
Ne testi olduğunu söylemediler, ilk işitme testi temiz bir sıkıntı yok ama sağlık bakanlığının şöyle bir şeyi var vsvs yoğunbakımda kalan tüm bebekler için isteniyor demişlerdi
İlsu O. K.

İlsu O. K.

13 Temmuz 2026 09:44
Nazlıcan Hanım Merhaba; benimde oğlumun küvöz geçmişi var erken doğum kaynaklı. Normalde zaten yeni doğan bebeklere işitme testi yapılıyor fakat küvöz geçmişi olunca bebişler risk grubunda görülüyor bu yüzden belli dönemlerde tekrar isteniyor. Doğum sonrası yapıldıktan sonra mutlaka [6.ayda](6.ayda) da yaptırmak gerekiyor. İlk temiz çıkması iyi bir şey fakat bebeğinizin organları büyümeye devam ediyor bu yüzden tekrar istiyorlar. 50 günlükken ilk oldu oğlum sonra 3.ayda ve 6.ayda oldu. Riskli bir durum olursa 9.ay ve 1 yaşta tekrar istiyorlar. Oldukça basit bir süreç yaptırmanızda fayda var. İzmir büyük şehir eğitim araştırma varsa direk oradan randevu alabilirsiniz. Biz muğlada yaptırmıştık eğitim araştırmada Kulak Burun Boğaz Doktoruna randevu aldık onlarda işitme için bize gün verdi 1 hafta öncesinde kontrolü oldu, üç gün öncesinde tekrar kontrolü oldu.
N

Nazlıcan

Premium Üye
13 Temmuz 2026 10:01
İlsu Olcahan Kantarcılar
Nazlıcan Hanım Merhaba; benimde oğlumun küvöz geçmişi var erken doğum kaynaklı. Normalde zaten yeni doğan bebeklere işitme testi yapılıyor fakat küvöz geçmişi olunca bebişler risk grubunda görülüyor bu yüzden belli dönemlerde tekrar isteniyor. Doğum sonrası yapıldıktan sonra mutlaka [6.ayda](6.ayda) da yaptırmak gerekiyor. İlk temiz çıkması iyi bir şey fakat bebeğinizin organları büyümeye devam ediyor bu yüzden tekrar istiyorlar. 50 günlükken ilk oldu oğlum sonra 3.ayda ve 6.ayda oldu. Riskli bir durum olursa 9.ay ve 1 yaşta tekrar istiyorlar. Oldukça basit bir süreç yaptırmanızda fayda var. İzmir büyük şehir eğitim araştırma varsa direk oradan randevu alabilirsiniz. Biz muğlada yaptırmıştık eğitim araştırmada Kulak Burun Boğaz Doktoruna randevu aldık onlarda işitme için bize gün verdi 1 hafta öncesinde kontrolü oldu, üç gün öncesinde tekrar kontrolü oldu.
Teşekkür ederim bilginiz için, evet direkt çocuk hastanesi var orada yaptırmayı düşünüyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir