6,5 Aylk Gece Sık Uyanior
121 görüntüleme
E
Elif G.
6 Kasım 2025 18:25
6,5 aylk oğlum gece malesef aksm mamasi yiyip üstüne memede uyuyarak 8.00-8.30 civari yatior. gundz 3 uyku yapiorz gün içinde toplmhepsi 2-2,5 saat oluo.Ekgidayada geçtik 2 öğün veriorm birde hem meme hemde akşam mama yiyor. Ama akşam mesela 8,5da uyusa ortalama 40 dk sonra ağlayarak uyanior ve meme de sakinleşior.aksamuykuya geçerken çok uyaran olmaması için beyaz ışığı kapatiorz sarı ledleri aciorz ve bez degisimnden önce masaj yaparak ninni söyleyerek bezini değiştirip mamasini yedirip uykuya pis pişla kolumda hafif sallayarak uyutmaya çalışıyorum ama yerine yatarkn uyanio meme istio.cok tekrarediorz ama en zon memede uyuyo geceleri bazen saat başı baznde 2 saatte bir kalkıyor . dis olabilirbirz diş etlerikabarik ve beyazımsı şekilde. Karanfil kürü sürüyorum.tetagil işe yaramadı. Artk ne yapicami bilmior uykusuzluk ikimizide yordu.yazabilcem çok şey var ama şimdi en bariz örnekler bu şekilde lütfen yardımcı olabilecek anneler var mı başka uykusu için ne yapilabilir
E
Ece G.
6 Kasım 2025 19:14
Aynı durumdayız bende yeni konu açtım diş yok bizde kabarma falan tetagil uyurken veriyorum ama tüm rutinleri uygulasam da yinede 40 dkda bir uyanıyo memesiz asla sakşnleşmiyo ve bana sarılıyo ayrılık kaygısı mı bilemedim çok yoruldum
E
Elif G.
6 Kasım 2025 21:08
Evet Ece hanim sizinde payladiminizi gördüm 2bgin önce Dr için randevu almışidinz . Ne dedi Drunuz acaba. Eşimde randevu alalim götürelim dio bende 2 hafta daha sabredelm atak haftadidr die sabrediorm ama gece uykusuzluğucok zor Allah yardımcımız olsn gercktn.
İ
İrem E.
7 Kasım 2025 05:35
Benim bebeğim de 6 buçuk aylık ne yaptıysam gündüz uykularını uzatamadım ve gündüz 4 uyku yapıyor hala. Ve geceleri aynı sizinki gibi ilk 40 dakikadan sonra ağlayarak uyanıyor kucağımda uyutuyorum ama bazen çok direniyor ve tekrar meme vermek zorunda kalıyorum . Sonrasında da sürekli uyanıyor maksimum 2 saat uyuyor . Ben de çok yoruldum sizleri çok iyi anlıyorum . İlk 40. Dakikada uyanması uyku döngüsünü uzatamadığının göstergesi galiba . Bu durum nasıl düzelecek bilmiyorum
E
Elif G.
7 Kasım 2025 06:22
Ah İrem hanım aynı durumu yaşıyomusuz gerçekten minik kuşlarda yoruluo bizde . Gündüz uyku aralığını biz 3 saate taşıdık 3 saat uyanık kalinca uyku bastırıo gözlerini kasiyo sacini çekmeye başlayinca hemen uyutmaya götürüyorm orda iste sabahve ikindi uykuları kisa öğle uykusu sadece 1 saate yakın oluo
E
Ece G.
10 Kasım 2025 02:11
Gelişim atağında olduğunu söyledi 40 dakika uyku döngüsünde rüya görmediği için uykuya devam edemiyorlar normal dedi hiçbir sağlık problemi yok şükür mecbur bekliyoruz oturma dönme gibi motor gelişimleri bu ayda olduğu için etkiliyormuş hala düzelmedik
E
Elif G.
10 Kasım 2025 04:15
Çok şükür iyi olmasına sevindim hep iyi olsn yavrularimiz insallah .demek rüya göremedikleri için hemen uyaniorlarms anladm dönüşünz içinde teşekür edrm
Ö
Özge K.
12 Kasım 2025 12:12
Benimde bebeğim 5buçuk aylık inanın o kadar yoruldumk bazen15 dakikayabazen yarım saate bazen de saat başı uyanıyor ama ıkınıp sıkılıp ağlayarak uyanıyor mama veriyorum ben emzirmiyorum da sakinleşsin diye salla emzikver sonra devam uykuys sonra yine gece uykularımız nerdeyse hiç yok normal mi bu durum ya aşırı yorucubir süreç ne zaman geçer ki
E
Elif G.
12 Kasım 2025 14:17
Özge hanim öyle iyi anliormki sizi oğlum 5,5 aylık ikende aynı sizin anlattığınz gibi idi . 5 ay atağı dediler bize bir ay sabrettk geçecek die ama 6,5 ayida geçtik her gece 2 saatte bir uyanior anlam veremiorm memeye alıştığı için alışkanlik yapmış dedilr , diş sancısı olduğundan sık kalkiolar dediler .evet diştende çok sıkıntı oldu sürekli eli ağzında gezdi sürekli ağzından seli aktı idi .her çocuk bir değil ama sizinde diş zorluyor olabilir