6.5 Aylık Ses Çıkarma

259 görüntüleme
K

Kıvanç D.

Premium Üye
29 Ağustos 2026 08:52
Bebeğim 6.5 aylık duzeltilmis 34+5 doğdu buvv dışında ses yok adına bakmiyor ve genelde hep çevresiyle ilgili o yüzden seslendigimde çoğu kez bakmıyor ama odadan çıktım uzun süre sonra geldim seslenince bakıyor
S

Sultan

Premium Üye
29 Ağustos 2026 10:58
Erken doğmuş ondan olabilir mi
K

Kıvanç D.

Premium Üye
29 Ağustos 2026 11:02
Evet ama düzeltilmiş yaşındada ses cikariyorlar
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Ağustos 2026 11:02
Normal Gelişme Süreci

Bebeğinizin 6.5 aylıkken ses çıkarmaması, çevresine tepkisiz olması endişe verici olabilir. Ancak her bebek farklı hızlarda gelişim gösterir. Düzeltilmiş 34+5 haftalık doğum haftasıyla, bebeğinizin gelişimi 6.5 aylıkken tam olarak değerlendirilmeli.

Bebeğinizin Gelişimi:
1. Fiziksel Gelişimi: Bebeğinizin doğum haftası ve gelişim hızı dikkate alındığında, fiziksel gelişimi izlenmelidir.
2. İşitme ve Konuşma: 6.5 aylık bebekler genellikle bazı seslere tepki verirler. Ancak tepkisizlik her zaman işitme problemi anlamına gelmez.
3. Görsel Gelişimi: Bebeğinizin gözleri genellikle 6. ayda çevreyi görmeye başlar.
4. İletişim: Bebeğinizle konuşulduğunda tepkileri izlenmeli, göz teması kurması teşvik edilmelidir.

Eğer Endişe Ediyorsanız:

- Hekimle Görüşün: Bebeğinizin gelişimini takip eden pediatri uzmanıyla görüşerek detaylı bir değerlendirme yapın.
- İşitme Testi: Bebeğinizin işitme testi yapılabilir.
- Görme Testi: Göz muayenesi de gerekebilir.

Bebeğinizin gelişimi yakından takip edilmelidir. Uzmanlar her şeyi normal buluyorsa, sabırla bekleyebilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sultan

Premium Üye
29 Ağustos 2026 11:05
Benim kızım 6.5 aylık doğum 38+1 ses çıkartıyor mama falan diyor ama öyle baba dada gibi sesler yok daha sizinkinin de belki daha zamana ihtiyacı vardır
L

Lale

Premium Üye
29 Ağustos 2026 12:36
6-9 arasında bababa gagaga seslerin gelmesi bekleniyor. İsmine seslenmede sınır 12.aydır daha vaktiniz var. Bu süreçte bebeğinizle bol vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Sesleri abartarak çıkartmalısınız. Mesela ba ba derken baaaa baaaa yüksek sesle söylemelisiniz. Kitap okuyun bol bol kitaplardaki resimleri gösterin. Taklitler yapın. Sizi anlamayacağını düşünmeyin yavaş yavaş taklit sesler gelecektir
K

Kıvanç D.

Premium Üye
29 Ağustos 2026 14:47
İnanın surekli ses çıkarıyorum kitap sürekli okuyorum hep vakit geçiriyoruz ikizler birde yanlarından bir dk ayrilmiyorum ne temizlik ne yemek hiç bişey sadece onlarla uğraşıyorum
E

Elif D. A. ..

29 Ağustos 2026 14:57
6 aylık bebek için gayet normal her seslendiğinizde bakmaması , çünkü dünya onlar için alışık olmadıkları farklı bı yer , etraflarında dikkatleri çeken uyaran çok. O yüzden 6 aylık bı bebeğin her seslendiğinizde bakmaması gayet doğal birşey. Yakından takip ettiğim doktorlar böyle söylüyorlar
E

Elif D. A. ..

29 Ağustos 2026 14:59
Bazen biz anneler kendimizi , bebeğimiz bir işeyler öğrensin diye fazla fazla yıpratıyoruz , kendimde onu farkettim, tamam biseyler öğretelim ama anın tadını yaşamayı unutmayalım, bazen de anlamsız eğlenelim ,veya bebeğimize göre şekillenelim, ona eşlik edelim , ay şunu öğrensin ayy bundna geri kalmasın derken , robot oluyoruz galiba
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir