6,5 Aylık Hala Gaz Problemi Uyutmuyor

93 görüntüleme
N

Nehir D.

6 Mayıs 2026 09:45
6,5 aylık kızım geceleri saat başı uyanıyor sürekli gazı var gitmediğimiz doktor kalmadı bağırsak için ultrason çekildi çok şükür bir şey çıkmadı. Her gün ılık duş ve gaz masajı deniyorum eve spa için havuz bile aldık, her gün dışarıya hava almaya çıkıyoruz, uyku aralıklarına dikkat ediyoruz, emzirdiğim için yediklerime dikkat ediyorum. Ne yaptıysak yok gündüz 30 dk gece uzun süreli uykusu en fazla 2 saat. Gece hep ıkınıyor öyle uyanıyor gözleri kapalı oluyor uyumak istiyor ama her neyse artık uyutmuyor. Doktor melogen ve sıpraktın verdi denedik bir süre rahat etti ama sürekli ilaç vermek istemiyorum. Gaz damlaları bir işe yaramıyor zaten. Doktor bir yaşına kadar buna alışacaksınız o zaman dedi:(
M

Meliha T.

6 Mayıs 2026 09:53
Ek gıdaya başladınız mı
N

Nehir D.

6 Mayıs 2026 09:56
Meliha Taşdemir
Ek gıdaya başladınız mı
Evet başladım dikkat ediyorum gaz yapan sebze vermiyorum zeytinyağı kullanıyorum
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 10:14
Ben şunu anlamadım yalnız, melogen uyku düzenlenmek için kullanılıyor, sıklıkla da gece-gündüz farkı denilen sirkadyen ritim için veriliyor, jet-laf olmamak için kullandım hatta ben. Sipraktin de antihistaminik yani alerjik reax. İçin veriliyor.

Siz ise gaz probleminden bahsediyorsunuz. Osman bey gaz problemlerinin altında yatan sebeplerin çözülmediği müddetçe gaz probleminin çözülmeyeceğini söylüyor mesela? Alerjik açıkdan değerlendirme yapıldı mı? Çünkü yediğine dikkat etmek gerçekten farklı bir şey özellikle bir besin grubu ya da bir kaç besin grubunu kullanmamak çok farklı bir udurum?
N

Nehir D.

6 Mayıs 2026 10:19
Afranur Keskin
Ben şunu anlamadım yalnız, melogen uyku düzenlenmek için kullanılıyor, sıklıkla da gece-gündüz farkı denilen sirkadyen ritim için veriliyor, jet-laf olmamak için kullandım hatta ben. Sipraktin de antihistaminik yani alerjik reax. İçin veriliyor.

Siz ise gaz probleminden bahsediyorsunuz. Osman bey gaz problemlerinin altında yatan sebeplerin çözülmediği müddetçe gaz probleminin çözülmeyeceğini söylüyor mesela? Alerjik açıkdan değerlendirme yapıldı mı? Çünkü yediğine dikkat etmek gerçekten farklı bir şey özellikle bir besin grubu ya da bir kaç besin grubunu kullanmamak çok farklı bir udurum?
Yani doktor uyku ilacını şöyle verdi ilk başta bana inanmadı gaz değildir belki uykuya geçiş yapamıyordur dedi, ya da işte gazı varsa bile uykusu ağır bassın gaz da uyandıramasın dedi. O yüzden o şurupları kullandık. Sıpraktin de alerji ilacı ama uyku yapıyor diye verdi çünkü melogen kullandık iki gün birazcık uzun uyudu o işe yaramadı diye sıpraktin verdi. Yani evet yediklerime dikkat ediyorum haklısnız bulmak zor ama kan testi yaptırmadık canı acımasın diye. Alerjisi konusu biraz havada kaldı. Evet sebep bulunmazsa çözümü olmuyor ama doktorlar da alışın diyip gönderiyorlar
M

Meliha T.

6 Mayıs 2026 10:21
Nehir Dal
Evet başladım dikkat ediyorum gaz yapan sebze vermiyorum zeytinyağı kullanıyorum
Yani zaten hemen alışmıyorlar ek gıdaya ama genede deri testi baktırın bence alerji için
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 10:23
Nehir Dal
Yani doktor uyku ilacını şöyle verdi ilk başta bana inanmadı gaz değildir belki uykuya geçiş yapamıyordur dedi, ya da işte gazı varsa bile uykusu ağır bassın gaz da uyandıramasın dedi. O yüzden o şurupları kullandık. Sıpraktin de alerji ilacı ama uyku yapıyor diye verdi çünkü melogen kullandık iki gün birazcık uzun uyudu o işe yaramadı diye sıpraktin verdi. Yani evet yediklerime dikkat ediyorum haklısnız bulmak zor ama kan testi yaptırmadık canı acımasın diye. Alerjisi konusu biraz havada kaldı. Evet sebep bulunmazsa çözümü olmuyor ama doktorlar da alışın diyip gönderiyorlar
Alışın doğru bir kavram değil bence, aynı durumu kız kardeşimde yaşadık, 20 sene önceden bahsediyorum bu arada, gazdan mosmor olup ağlardı, doktor anneme kucak istiyor bu bebek sen ilgi ver diyip gönderirdi.

Ama biz kardeşim 5 yaşındayken glutene hassasiyeti olduğunu öğrendik. Çölyak hastası değil ama gluten tüketince şu an bile karnı davul gibi oluyor bundan dolayı tüketimi yok gibi bir noktada. Çocuğun o dönemdeki ağlamaları, mosmor olmaları sebepsiz değildi yani. Annem belki de gluteni kesse sorun tamamen çözülecekti 🤷🏻♀️

Yani bence bu açıdan değerlendirin mevzuyu kuruyemişler, laktoz, gluten…. Ama bunun hangisi olduğunu kesinleştirin hepsini ne siz hayatınızdan çıkartabilirsiniz ne de çocuğunuz. Bütün besinlerin çünkü farklı bir fayda açısından yararlanımı var. Besini bulup, uygun bir diyetisyen ile ilerlemek bence en makul çözüm olur alerjik açıdan bir problem olursa.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir