6.5 Aylık Hala Çok Gazlı
179 görüntüleme
A
Ayşe S. B. ..
4 Temmuz 2026 16:55
Bebeğim 6.5 aylık hala çok gazlı. Ben bakliyarlt ve bulgur tüketince gazı çok artıyor. Süt ürünleri ve dana eti de artırıyor baya. Uzun zamandır hiçbirini tuketmiyorum. Doktor kilo alımı iyi olduğu için ve alerjik belirtileri olmadığı için alerjisi yoktur dedi laktoz intoleransi olabilir dedi. Ama araştırdım. Laktoz intoleransi olunca anne süt ürünü tüketince bebeğin gazı artmazmis ekstra. Sadece anne sütü alıyor bu arada. Salı günü alerji bölümüne gidicez bı de oraya danisicaz. Bebeği bu aylarda ya da daha büyük olup benzer durumda olan var mı
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Temmuz 2026 17:02
Bebeğim 5 ay 10 günlük benimki de bu şekilde. Hatta alerji testi de yaptırdım bir şey çıkmadı. Hala bulgur bakliyat tüketmiyorum, süt ürünlerini laktozsuz tüketiyorum gaz damlası ve probiyotik de hala kullanıyorum. Doktorum da artık bekleyeceğiz dedi
B
Berrin G.
4 Temmuz 2026 17:06
Merhaba bebegim 7. Aya kadar cok gazliydi 7. Ayda uyurken filan cok rahat donmeye basladi yatakta donuyordu tabi daha da hareketlenmeye basladi gun icinde 7. Aydan sonra cok sukur gaz filan azaldi kendi kendine gun icinde rahatca cikartiyor artik. Bizim 7. Aydan sonra duzeldi umarim sizinde oyle olur umarim alerjiyle alakali degildir 🙏🏽🌸
A
Ayşe S. B. ..
4 Temmuz 2026 17:14
Bebeğim 5 ay 10 günlük benimki de bu şekilde. Hatta alerji testi de yaptırdım bir şey çıkmadı. Hala bulgur bakliyat tüketmiyorum, süt ürünlerini laktozsuz tüketiyorum gaz damlası ve probiyotik de hala kullanıyorum. Doktorum da artık bekleyeceğiz dedi
Laktozsuz süt ve yoğurt dışında neler tüketebiliyorsunuz dışarda satılan ürünlerden vs.
Gaz damlası ve probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz acaba, ne kadar sürede etki etmeye başlıyor. Ben kullanmadım da başlamayı düşünüyorum çünkü
A
Ayşe S. B. ..
4 Temmuz 2026 17:15
Merhaba bebegim 7. Aya kadar cok gazliydi 7. Ayda uyurken filan cok rahat donmeye basladi yatakta donuyordu tabi daha da hareketlenmeye basladi gun icinde 7. Aydan sonra cok sukur gaz filan azaldi kendi kendine gun icinde rahatca cikartiyor artik. Bizim 7. Aydan sonra duzeldi umarim sizinde oyle olur umarim alerjiyle alakali degildir 🙏🏽🌸
D
Dinara R.
Premium Üye
4 Temmuz 2026 17:39
Benim bebeğim de 6 ay 12 günlük ve sabaha karşı saat 5 gibi gaz sancısından uyanıyor fakat benimkine demir damlası sebep oluyor. Sidefer denedim gaz yaptı. Şimdi Ocean deniyorum o da gaz yaptı. Acaba sizin bebeğinize de demir damlası gaz yapıyor olabilir mi?
A
Ayşe S. B. ..
4 Temmuz 2026 17:52
Benim bebeğim de 6 ay 12 günlük ve sabaha karşı saat 5 gibi gaz sancısından uyanıyor fakat benimkine demir damlası sebep oluyor. Sidefer denedim gaz yaptı. Şimdi Ocean deniyorum o da gaz yaptı. Acaba sizin bebeğinize de demir damlası gaz yapıyor olabilir mi?
Z
Züleyha Ö. T.
4 Temmuz 2026 17:54
Benim bebeğimde 6 aylık. Doğduğundan beri gazlı. Kan tahlillerinde alerji çıkmadı ama bana hep diyet yaptırdılar en son on gün önce deri testi yaptırmaya başka bir şehire gittik orada süt ürünleri ve yumurta beyazına alerjisi çıktı. Zaten bağırsak tepkimeli alerjiler genelde kanda çıkmıyor. Hala daha gaz sancıları tamamiyle geçmiş değil
A
Ayşe S. B. ..
4 Temmuz 2026 18:00
Benim bebeğimde 6 aylık. Doğduğundan beri gazlı. Kan tahlillerinde alerji çıkmadı ama bana hep diyet yaptırdılar en son on gün önce deri testi yaptırmaya başka bir şehire gittik orada süt ürünleri ve yumurta beyazına alerjisi çıktı. Zaten bağırsak tepkimeli alerjiler genelde kanda çıkmıyor. Hala daha gaz sancıları tamamiyle geçmiş değil
Başka neler yapıyorsunuz iyi gelmesi için ilaç vs
Z
Züleyha Ö. T.
4 Temmuz 2026 18:13
Nasıl bir diyet uyguluyorsunuz
A
Ayşe S. B. ..
4 Temmuz 2026 18:17
Bana en başta çok katı diyet uyguladı çocuk doktoru, dana eti yumurta süt ürünü susam tahin tavuk gluten. Ama mahvoldum. Şimdi çocuk alerji doktoru sadece süt ve süt ürünleri ile yumurtayı kesti bebeğime de vermiyorum kendim de asla tüketmiyorum. Daha etinin yerine kuzu yersen daha sağlıklı dedi hem de hazmı kolay. Probiyotik olarak da Kaleidon damla kullanıyoruz. Ben de aynı markanın büyükler için olan probiyotiğini kullanıyorum. Ve bebek ne kadar hareket halinde olursa o kadar iyi gaz çıkartıyor
Kakasında kan var mıydi ya da kilo alımı yavaş miydi
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Temmuz 2026 18:19
Merhaba. Geçmiş olsun öncelikle. Alerji testi nasıl yapıldı anlatır mısınız
Laktozsuz süt ve yoğurt dışında neler tüketebiliyorsunuz dışarda satılan ürünlerden vs.
Gaz damlası ve probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz acaba, ne kadar sürede etki etmeye başlıyor. Ben kullanmadım da başlamayı düşünüyorum çünkü
Laktozsuz süt ve laktozsuz labne tüketiyorum. Yoğurdu ev yoğurdu olarak normal tüketiyorum o fermente olduğu için laktozu bir miktar daha az oluyor o yüzden ondan normal faydalanmayı uygun görüyorum. Onun dışında peynir veya başka süt ürünü tüketmiyorum :)
Z
Züleyha Ö. T.
4 Temmuz 2026 18:27
Maşallah. Çok zor gerçekten. Alerji çıkmamasına rağmen neden diyet yaptirdilar size peki hem de bu kadar katı. Hem de alerji bölümü değil normal doktorunuz
Z
Züleyha Ö. T.
4 Temmuz 2026 18:30
Bu arada süt ürünü alerjisi varsa laktozsuz dahi olsa hiçbir şekilde tüketemezsiniz. Paketli gıdalarda yazan eser miktar iz miktar bulunabilir ibaresi olanları da tüketemezsiniz. Bir de beyaz ekmek yerine gluten oranı düşük ekmekler tercih edin ve anne olarak siz de probiyotik kullanın.
Yükleniyor...