6.5 Ay Ek Gıda Reddi Asla Yemiyor

43 görüntüleme
A

Aleyna Y.

11 Aralık 2025 12:26
Bebeğime 5. Ayda tadımlara başladık sırayla patates havuç kabak brokoli avakado yoğurt taze fasulye muz elma armut vs vs çoğu şeyi tattırdım hiçbirinde sıkkntı olmadı sadece pirinç unu verdim sade tüm vücüdü ürtikeroldu kıpkırmızı.
4. Ayda besin alerjisi şüphesinde deri ve kan testi yaptırmışyık zaten hepsi negatifti bunda da pirinç unu vs negatif bir tek patates pozitip bir de total ige yüksek
4. Ayda düşüktü normaldi. Ve patates verdiğimde alerji yapmadı

Bundan birkaç gün sonra tamamen yemeyi reddetti ağzına zerrebir şey veremiyoruz ilk başta zorlayarak verdik birkaç kere ondan mı yoksa alerji yapan başka şeyler de mi varbilemiyoeum

Tekrardan nasıl sevdirebilirim bu ayda öğün şeklinde yemesi gerekmez mi kilo alımı düşer besinlerden faydalanamaz diye korkuyorum
İ

İpek B. Z.

11 Aralık 2025 12:33
6.5 ayda hala tadim aşaması, hatta 9 aya kadar falan öyle. Ögün gibi yemesini beklemeyin, birkac kaşık yese bile yeterli. Israr etmeyin. Oğlum 2 gün önce 1 yasina girdi, bazen hala ögün gibi yemediği azicik yedigi oluyor, bazen ağzını hic acmadigi oluyor, ertesi gün hapir hupur yiyor. Diş çıkarma dönemi, atak dönemi gibi zamanlarda istah cok azaliyor merak etmeyin.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir