6.5 Ay Diş

111 görüntüleme
M

Minel K. ..

2 Şubat 2026 20:18
Merhaba kızımın alt iki disi cikti herhangi bir dis macunu vs ne kullanmam lazm bakımı nasil yapmaliyim
Afranur K.

Afranur K.

2 Şubat 2026 20:25
bebekler için küçük başlıklı diş fırçaları satılıyor, genellikle iyi bir markayla başlamayı öneriyorum ki kısa sürede güzel bir mekanik temizlik yapılabilsin. Bebek sonuçta ortalama 10 saniyenix vs. Olacaktır fırçalamak için.

Macun olarak da ROCS markasının florürlü macununu almanızı öneririm. Sıklıkla eczanelerde satılıyor. 0-3 yaş arası florürsüz üretim macunların da mevcut ancak yeni çalışmalarda ilk andan itibaren dişlerin florürlü tanışması çok önemsendiği için florürlü olanını alın lütfen.

Her akşam düzenli olarak o iki dişi birlikte fırçalayın, hatta ben annelere henüz çok işe yaramasa bile diş ipiyle tanıştırmalarını da öneriyorum. Amaç işe yaramadı değil de çocuğun bu alışkanlığının gelişmesi.

Bir de 6 ay sonra bir çocuk diş hekimine muayene gidin mutlaka 🫶🏻 ilk diş çıktıktan 6 ay sonra genel bir kontrol öneriliyor çünkü
M

Minel K. ..

2 Şubat 2026 21:44
Teşekkür ederim
Gülşah V. .

Gülşah V. ..

2 Şubat 2026 21:49

Afranur Keskin

bebekler için küçük başlıklı diş fırçaları satılıyor, genellikle iyi bir markayla başlamayı öneriyorum ki kısa sürede güzel bir mekanik temizlik yapılabilsin. Bebek sonuçta ortalama 10 saniyenix vs. Olacaktır fırçalamak için.

Macun olarak da ROCS markasının florürlü macununu almanızı öneririm. Sıklıkla eczanelerde satılıyor. 0-3 yaş arası florürsüz üretim macunların da mevcut ancak yeni çalışmalarda ilk andan itibaren dişlerin florürlü tanışması çok önemsendiği için florürlü olanını alın lütfen.

Her akşam düzenli olarak o iki dişi birlikte fırçalayın, hatta ben annelere henüz çok işe yaramasa bile diş ipiyle tanıştırmalarını da öneriyorum. Amaç işe yaramadı değil de çocuğun bu alışkanlığının gelişmesi.

Bir de 6 ay sonra bir çocuk diş hekimine muayene gidin mutlaka 🫶🏻 ilk diş çıktıktan 6 ay sonra genel bir kontrol öneriliyor çünkü

Gece emzirmesi yapıyorum yinede uyumadan önce fırçalamalı mıyım ?
Afranur K.

Afranur K.

2 Şubat 2026 22:10

Gülşah Varol

Gece emzirmesi yapıyorum yinede uyumadan önce fırçalamalı mıyım ?

İdeal olanı son beslenmeden sonra dişlerin fırçalanmasıdır. Aynı yetişkinlerde olduğu gibi bir daha yemek yemeden tüm gecenin geçmesini isteriz.

Ama ideale yaklaşmak bile aslında çok fazla koruyucudur. Bebeğiniz gece uykusuna geçmeden fırçalayarak ona bir alışkanlık edindirseniz bile faydalı olacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir