6,5 Ay Başını Hızlı Sallama
57 görüntüleme
S
Sude ..
11 Ağustos 2025 10:56
Bazen ellerini ve ayaklarını heyecanlı heyecanlı hızlı sallıyordu sevindiğinde yaptığını anladık. Fakat son bir kaç gündür başını sağa sola hızlı hızlı sallıyor duruyor oyun oynarken ya da dururken otizm belirtisi olabilir mi?
Fatma U.
Uzman Psikolog
11 Ağustos 2025 12:13
Bu tür tekrarlayıcı hareketler, bebeklerde farklı nedenlerle görülebilir ve her zaman endişe verici bir durumun belirtisi olmayabilir. Bebekler bazen yeni bir beceri öğrendiklerinde veya kendilerini rahatlatmak için bu tür hareketler yapabilirler.Öncelikle, bu hareketlerin ne sıklıkta olduğunu ve hangi durumlarda ortaya çıktığını daha detaylı gözlemleyin. Bebeğinizin bu hareketi yaparken çevreyle etkileşimini, göz temasını ve diğer gelişimsel alanlarını da dikkatle değerlendirin. Eğer bu davranışlar artarak devam ediyor, bebeğinizin gelişiminde başka endişe verici belirtiler (göz teması kuramama, ismine tepki vermeme, sosyal etkileşimde zorlanma gibi) fark ederseniz, bir çocuk doktoruna veya çocuk nöroloğuna başvurarak profesyonel bir değerlendirme almanız faydalı olacaktır

Fadile B.
11 Ağustos 2025 21:19
Bebebğiö de sizinki gibi aynı anda nerdeyse uykuya geçişte ve yüzümüzü yalamak isteyince sallıyor ama el çırpma yok ya da ismine bakıyor sosyal gülümsemesi var o yüzden ben doktorumuza sorunca açıkladı kendisini rahatmatmak için de yapıyormuş bebekler
B
Buse
12 Ağustos 2025 08:58
Yaklaşık o aylarda benim bebeğim de yapıyordu ama bende ona hayır derken kafamı sallıyordum hep sonradan farkettim ki benden öğrendiği şeyi yapıyormus. Yemek yedirmek yemek istemediği zaman kafasını sallıyor yani hayır demek istiyor şuan 9 aylığıyz o öğrendiği kafa sallama çok azaldı nerdeyse unutacak artık. Heyecanlandigi zaman çırpınma da azaldı. Şimdi de hayır derken kafa sallamak yerine kafa atmayı, saç çekmeyi, vurmayı öğrendi :) hoşuna gitmeyen şeylerde bunlari yapıyor ve sonra gülüyor, oyun sanıyor galiba. Sosyal becerisi de gayet iyi.
Endişelenmeyin bence ama yinede annelik içgüdüsü var, takip edin hala içiniz rahat değilse doktora götürün bencede
Endişelenmeyin bence ama yinede annelik içgüdüsü var, takip edin hala içiniz rahat değilse doktora götürün bencede