6 Saat İçinde 2 Kez Havale
812 görüntüleme
T
Tuğçe Ç. E.
11 Mart 2026 23:11
Oğlumun yaklaşık(şuan 15 aylık) 2 ay önce akşam ateşi çıktı gece kontrol ettiğimde sürekli düşüp çıkıyordu 38,5 gördük ama daha önce herhangi bir nöbet vs olmadığı için calpol ile geçirmeye çalıştım
sabah kalktık keyfi yerindeydi ateş maksimum 37,5 civarlarındaydı calpol vermedim kısa süre içinde havale geçirdi benim gördüğüm yaklaşık 1 dakika kasılma peşine 1 dakika nefes gitti
Ambulansı aradık ambulans ile fakülte acile gittik beklemeye aldılar 6 saat içerisinde tekrarlamazsa göndereceklerdi 36,8 ile 2. Yi 4. Saatte geçirdik
Peşine mr çektiler şükür temiz çıktı
Ama ateş aralıklı inip çıkmaya başladı
Nörolojiye yatış verdiler ve epixx başladılar
ateş 2-3 gün sürdü
Viral bir sebepten kaynaklı olabileceğini düşünüyorlardı fakat testlerde herhangi bir pozitiflik çıkmadı
3.-4. Gün ateş düşünce çıkacakken vücudu döktü biraz bu sefer o yüzden salmadılar
Derken 5. Gün kan testinde neut değerleri çok düşük diye salmadılar
1 haftanın sonunda çıktık
Çıktıktan 1 hafta sonra eeg çekildik temiz çıktı çok şükür fakat hala epixx kullandırıyorlar sabah-akşam olmak üzere ve 2 yıldan bahsediyorlar
İlacı kullanmak hiç içime sinmesede o ana 2 kez tanıklık etmek çok etkiledi ilacı kesemiyorum da
Bugün kontrolü vardı sadece kan aldılar ilacın yan etkisine bakmak için sonuçları bekliyoruz
Hocam eğer değerlendirip bir yol gösterirseniz çok sevinirim
( çocuğum havale geçirdikten sonra eşimin 2 kız kardeşinin ve annesininde küçükken 1 er kez havale geçirdiklerini öğrendim)
sabah kalktık keyfi yerindeydi ateş maksimum 37,5 civarlarındaydı calpol vermedim kısa süre içinde havale geçirdi benim gördüğüm yaklaşık 1 dakika kasılma peşine 1 dakika nefes gitti
Ambulansı aradık ambulans ile fakülte acile gittik beklemeye aldılar 6 saat içerisinde tekrarlamazsa göndereceklerdi 36,8 ile 2. Yi 4. Saatte geçirdik
Peşine mr çektiler şükür temiz çıktı
Ama ateş aralıklı inip çıkmaya başladı
Nörolojiye yatış verdiler ve epixx başladılar
ateş 2-3 gün sürdü
Viral bir sebepten kaynaklı olabileceğini düşünüyorlardı fakat testlerde herhangi bir pozitiflik çıkmadı
3.-4. Gün ateş düşünce çıkacakken vücudu döktü biraz bu sefer o yüzden salmadılar
Derken 5. Gün kan testinde neut değerleri çok düşük diye salmadılar
1 haftanın sonunda çıktık
Çıktıktan 1 hafta sonra eeg çekildik temiz çıktı çok şükür fakat hala epixx kullandırıyorlar sabah-akşam olmak üzere ve 2 yıldan bahsediyorlar
İlacı kullanmak hiç içime sinmesede o ana 2 kez tanıklık etmek çok etkiledi ilacı kesemiyorum da
Bugün kontrolü vardı sadece kan aldılar ilacın yan etkisine bakmak için sonuçları bekliyoruz
Hocam eğer değerlendirip bir yol gösterirseniz çok sevinirim
( çocuğum havale geçirdikten sonra eşimin 2 kız kardeşinin ve annesininde küçükken 1 er kez havale geçirdiklerini öğrendim)

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
12 Mart 2026 00:04
Çok geçmiş olsun. Şu anki durumunuz ateşin tetiklediği havale gibi görünüyor. Bu ateşli havaleden daha farklı bir durum olabilir. Bizim özellikle komplike febril konvulziyon dediğimiz 24 saat içerisinde birden fazla ateş olsun ya da olmasın havale geçirme durumu basit havale olarak kabul edilmez. Bu sebeple size ilaç başlanması gündeme gelebilir. Genellikle süreç sonucu daha doğru bir şekilde değerlendirmemizi sağlar. Risk yaşammanız için ilacı kullanmaya yönelik önerimiz olur. Tabii ki EEG ve diğer testler süreciniz hakkında yorum yapmamızı kolaylaştırır fakat kesinleştirmez. Ateşli havaleler genellikle aile öyküsü vardır. Sizinkinde de olmuş olması ve EEG testinzde sorun çıkmamış olması iyi işaretler. Muhtemelen süreciniz sorunsuz ilerleyecek fakat bu ilaç kullanmayın anlamında bir cümle değil. Şu an için doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde sürecinizi ilerletin. Sürecin nasıl ilerleyeceğini açıkçası önümüzdeki altı aylık süreç en büyük ihtimalle gösterecek. Bu süre içerisinde havale geçmezse sonrasında geçirme ihtimali oldukça düşüyor ama imkansız hale gelmiyor. Geçmiş olsun tekrar.
H
Hülya D.
13 Mart 2026 22:49
Merhabalar.. Oğlum 20 günlükken abisinden grip kaptı. 1 gece tedbir amaçlı yoğun bakımda yatırdılar ama ateş veya başka bir problem yaşanmamış. Tedavi bile uygulanmadan çıktı. Şimdi 1 buçuk aylık ve hastalığı tekrarladı. 2 gün önce 40 kontrolüne gittik doktor herşeyin yolunda olduğunu söylemisti. Ama bugün hafif bir ateş ölçtüm bebeğimde. Elleri buz gibi ve kafası sıcak. Vucudunda 38 ateş çıkıyor. Ama sürekli çıkmıyor bazen 36,5 Bazen 37, buçuk. İnişli çıkışlı. Aslında sorum şu. Çok acil olmadığı sürece ateşini kontrol altında tıtmak adına şurup vermek için çok mu erken acaba? Çünkü birdaha yatırırlar diye doktora götürmek istemiyorum:( Burnunu yıkıyorum günde birkere de hava veriyorum nefesi açılsın diye hocam. Birde şunu sorucam. Şırıngayla burun yıkamaya kaç aylıkken başlayabiliriz?
Ə
Əsmr F.
23 Mart 2026 06:45
Merhaba, oğlum 1 yaş 2 aylık, ama oturmuyor, ayakta bi şeylərdən tutup kalka və dura biliyor, eeg falan istenmemis hiç, her ay sadəcə 2 bəyin gelistirici ilac yazıldı sadəcə, fizoterapi də baslamadik hala,bu arada Azərbaycandan yaziyorum size, n'apmaliyiz
D
Devran ..
23 Mart 2026 13:32
@tuğce çınar .Ersoy benim kızım 5 yaşında 11 kere geçirdi her yere götürdüm her testi yaptim ama bisey cikmadi simdi 6 yaşını bekliyorum altlatsin oğlum 1 yaşında 6 ve 8 aylıkken geçirdi aile öyküsünde var kızımda var akraba evliliği doktorlar basit ateşli havale diyorlar çok korkuyorum sonumuz ne olcak
T
Tuba T.
25 Mart 2026 00:36
Merhabalar hamileyken ikili tarama testi yaptım temiz çıktı detaylı ultrason aynı şekilde temiz çıktı şuan bebeğim 13 aylık nörologa götürdüm yürümüyor diye kontrolde elin de simian çizgisi olduğu söylenildi gözler çekik burun basık diye ancak babasının da gözleri çekik ailecek öyleler burnu da aynı öyle eşim gayet sağlıklı simian çizgisi hakkında bilgi verir misiniz
T
Tuğçe Ç. E.
25 Mart 2026 00:37
@tuğce çınar .Ersoy benim kızım 5 yaşında 11 kere geçirdi her yere götürdüm her testi yaptim ama bisey cikmadi simdi 6 yaşını bekliyorum altlatsin oğlum 1 yaşında 6 ve 8 aylıkken geçirdi aile öyküsünde var kızımda var akraba evliliği doktorlar basit ateşli havale diyorlar çok korkuyorum sonumuz ne olcak
M
Mine H.
27 Mart 2026 00:39
Merhabalar oğlum 19 aylık içe basma var ayaklarında sol ayak daha belirgin bütün tetkitler yapıldı bir şey çıkmadı genetik metobolizma bölümüne de yönlendirme oldu sonuçlar temiz ortopedi doktoru da iki yaşa kadar zaman verdi az kaldı yaşına çok endişelendiriyor beni ne yapmak lazım ya da altında yatan bir durum var mıdır hocam
B
Buse C.
29 Mart 2026 23:21
Merhaba, 11 aylık bebek 1 haftadır şeffaf burun akıntısı 4 gündür öksürük. Burun temizlemesine rağmen hala tıkanık. Doktor basit grip deyip antibiyotik verdi. Amoklavin. İstemesemde ilerlememesi için verdi başka ne yapmalıyım?
N
Nazlı T.
10 Nisan 2026 19:53
Merhabalar 4 ocak tarihinde normal doğum yaptım doğum sırasında 5 dakika oksijensiz kaldı apgar skoru da 8 doğum yaptığım gün 6 saatin 4 saat içinde soğutma tedavisi aldı soğutma tedavisi sırasında 1 defa nöbet geçirmiş ve beynine pıhtı atmış şuan oskopar iğne ve liminatten nöbet ilacı kullanıyor... Hie tedavisi aldığı için korkuyorum ilerde herhangi bir zihinsel engel ya da fiziksel bırakma ihtimali varmı 5 dakikalik oksijensizlikten apgar skoru 8 olmasına rağmen ????
M
Melis Ş. ..
10 Nisan 2026 20:46
Konu açacam açamıyorm yapay zekaya soramıyorum yardım eder misiniz
S
Sedanur
16 Nisan 2026 16:33
Hocam pfapa sendromu denil ne yapmalıyız