6. Hastalık mı Yoksa Enfeksiyon mu?

27 görüntüleme
S

Sıla Ö. K.

14 Nisan 2026 12:32
09.04.2026 perşembe akşamı 9.5 aylık bebeğimin ateşi çıktı. Ilık duş sonrası düşmeyince calpol verdim sabaha kadar bir şeyi yoktu ve ertesi gün başka ülkeye uçağımız vardı uçağa bindik ve sonra tekrar ateşi çıktı ve sürekli baygın gibi bir halsizlik durumuyla birlikte ateş tekrar tekrar yükseldi. 37.5 ile 38.9 arasında gitti geldi ateşi) Tekrar calpol verdim ve 11.04.2026 cumartesiye kadar evde takip ettik. Öğlen saatlerinde iyice halsizleşince burada çocuk hastanesine götürdük ve kulağında enfeksiyon olduğunu söylediler amoxil adında etken maddesi amoksisilin olan 500 mg lık bir antibiyotik verdiler. Antibiyotik sonrası ateş bitti ve halsizlik büyük oranda düzeldi ama bugün (14.04) farkettim ki bebeğimin üst bedeni ve alnında kırmızı kabarıklıklar var. Trdeki doktora anlattığımda 5. Veya 6. Hastalık gibi viral bir hastalık olabileceğini ve antibiyotiği kesip takip etmemi söyledi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba hiç enfeksiyon yoktu da viral bir hastalık vardı ve biz boşuna mı antibiyotik kullandık? Evde başka bebek de var bu onu da etkiler mi? Ne yapacağız çok çaresiz kaldık.
image
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 12:34
Merhaba,

Bebeğinizin sağlık durumuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, bebeğinizin yaşadığı belirtileri ve doktorların önerilerini dikkate alarak, durumu birlikte değerlendirmeye çalışalım.

Bebeğinizde başlangıçta ateş, halsizlik ve daha sonra kulağında enfeksiyon teşhisi konulmuş ve antibiyotik tedavisi uygulanmış. Ancak antibiyotik sonrası ateşi düşmesine rağmen, üst bedeninde ve alnında kırmızı kabarıklıklar ortaya çıkmış.

Doktorunuzun 5. veya 6. hastalık gibi viral bir hastalık olabileceği yönündeki değerlendirmesi dikkate değer. 6. Hastalık (Exanthema Subitum) , genellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda görülen, yüksek ateş ve sonrasında vücutta döküntü ile karakterize olan bir viral enfeksiyondur.

Antibiyotik kullanımıyla ilgili endişeleriniz de anlaşılabilir. Antibiyotikler, yalnızca bakteriyel enfeksiyonlarda etkilidir ve virüs kaynaklı enfeksiyonlarda etkili değillerdir.

Yapabileceğiniz Adımlar:

1. Doktor Takibi: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerilerine uyun. Doktorunuz, antibiyotik tedavisini kesip, yalnızca takip etmeyi önerdiyse, bunu yapmak en doğrusu olacaktır.

2. Evdeki Diğer Bebek: Eğer evde başka bir bebek varsa ve onunla yakın temas söz konusuysa, onun sağlığını da yakından takip edin. Ancak 6. hastalık gibi viral enfeksiyonlar genellikle kişiden kişiye bulaşmaz.

3. Gözlem: Bebeğinizin durumunu izlemeye devam edin. Eğer döküntülerde artış olursa, ateşi tekrar yükselirse veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, hemen doktorunuzla iletişime geçin.

4. Higyen ve Bakım: Bebeğinizin rahatı ve hijyenine dikkat edin. Bol sıvı alması ve beslenmesi konusunda özen gösterin.

Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmek için tereddüt etmeyin. Sağlık konusunda her zaman emin olmak ve doğru bilgiyi almak en doğrusudur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6. Hastalık?
2. Yüksek Ateş
3. Boğaz Enfeksiyonu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir