6. Hastalık

141 görüntüleme
R

Rojda Y.

26 Nisan 2026 08:11
Merhaba oğlum(8ay12gün) bundan 1 hafta önce ateşi 38 derecelere çıktı ancak 38’i geçmediği için hastaneye gitmedik evde düşürmeye çalıştım 2 gün boyunca 2. gün artık ateşi 39-40 görünce hastaneye gittik hastaneye doktor muayenesinden sonra kan-idrar-gaita testi yapıldı ancak testlerinde hiçbir şey olmadığını söylediler. doktor bey bize bi ateş düşürücü ve antibiyotik yazdı ancak hastalığı ne onu bile bilmiyoruz sadece kan almak için iki kolunun delinmesi ve fitil verilmesi(kaka yapabilmesi için verildi) ile kalakaldık. ateşi düştü ancak iştahında ciddi bir azalma söz konusu bende bunu hasta olmasına bağladım ve çocuğumu zorlamadım yemesi vs için ancak daha sonra göğüs ve sırttan başlayan bir isilik tarzı döküntü oluştu bunu da açıkçası ateşinin yükselik inmesine bağladık çünkü daha önce bu denli yüksek ateş görmediğimiz için . ancak bugün artık bu döküntüler kollarının ve bacaklarının yarısına kadar olmak üzere heryerini sardı. Yani biz kendi kendimize bulgularını yaza yaza bi hastalık bulduk ancak bu doğru mu değil mi bilemiyoruz da ancak bu ihtimal de çok yüksek gibi duruyor. 6. hastalık diye bir hastalık varmış. bu hastalık için bahsedilen oluşan durumlar oğlumda da mevcut. ancak bu hastalıkta antibiyotik kullanmaya gerek yoktur diyor. ben oğluma bunca zamndır boşuna mı veriyorum antibiyotiği anlamadım. premium üye olmadığım için fotoğraf yükleyemiyorum ancak eğer birisi yardımcı olursa fotoğraf yüklemek için elimden geleni yaparım. şimdiden çok teşekkürler
A

Aslıhan G.

26 Nisan 2026 09:07
Merhaba anlattığınız belirtiler evet 6. Hastalık ve antibiyotik kullanımına gerek yok naçizane tavsiyem hazır döküntüler varken farklı bir doktor görüşü almanız .
Y

Yağmur A.

26 Nisan 2026 10:02
Bizde düşüremedik ateşten 5 gün hastanede yattık 4.5 aylığız antibiyotik almak zorunda kaldı ateşi düşmediği için age yani bağırsak enfeksiyonu dediler bu ara bir virüs var ama ne olduğunu anladım
R

Rojda Y.

26 Nisan 2026 10:14
Yağmur Aksoy
Bizde düşüremedik ateşten 5 gün hastanede yattık 4.5 aylığız antibiyotik almak zorunda kaldı ateşi düşmediği için age yani bağırsak enfeksiyonu dediler bu ara bir virüs var ama ne olduğunu anladım
evet bize de bağırsak enf olabilir dediler o yüzden test yaptılar ancak hiçbir sonuç çıkmadı yani doktora soruyoruz neyi var diye o bile dönüp bişey diyemedi. sizlere de çok geçmiş olsun
R

Rojda Y.

26 Nisan 2026 10:16
Aslıhan Giray
Merhaba anlattığınız belirtiler evet 6. Hastalık ve antibiyotik kullanımına gerek yok naçizane tavsiyem hazır döküntüler varken farklı bir doktor görüşü almanız .
açıkçası gitmek istiyorum ancak korkuyorum da damarları ince olduğu için bulamadılar kan için bir kolundan 3 bir kolundan 2 kere denediler yine de çok az bir kan alabildiler normalde serumda vereceklerdi ancak damarlar ince olduğundan onu da veremediler
A

Aslıhan G.

26 Nisan 2026 10:17
Rojda Yalabık
açıkçası gitmek istiyorum ancak korkuyorum da damarları ince olduğu için bulamadılar kan için bir kolundan 3 bir kolundan 2 kere denediler yine de çok az bir kan alabildiler normalde serumda vereceklerdi ancak damarlar ince olduğundan onu da veremediler
Sağlıkçı değilim tabi ama bizde mesela kolda damarlar ince olduğu için ayaktan kan alıyorlar 9. Ay kontrolümüzde hatta sanırım daha az acıyor ayak hiç ağlamadı anlamadı bile . Yakınlarınızda sağlık ocağı falan barsa bir sorun isterseniz
R

Rojda Y.

26 Nisan 2026 10:29
Aslıhan Giray
Sağlıkçı değilim tabi ama bizde mesela kolda damarlar ince olduğu için ayaktan kan alıyorlar 9. Ay kontrolümüzde hatta sanırım daha az acıyor ayak hiç ağlamadı anlamadı bile . Yakınlarınızda sağlık ocağı falan barsa bir sorun isterseniz
evet onu da söyledim hemşirelere yenidoğduğu zamanlarda da kan vermemiz gerekmişti ayaktan almışlardı ordan alın isterseniz dedim ancak maalessf yapmadılar yine de çok teşekkür ederim
N

Nursevim Ç.

27 Nisan 2026 01:01
Geçmiş [olsun.kızımda](olsun.kızımda) da bu semptomlar olmuştu beta pozitif [çıkmıştı.testi](çıkmıştı.testi) boğazdan sürüntü alarak [yaptılar.bakteriyel](yaptılar.bakteriyel) enfeksiyon olduğunu ve antibiyotik şart olduğunu söylediler.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir