6 Buçuk Aylık Ek Gıda Almıyor

146 görüntüleme
Ü

Ümmühan A.

1 Mayıs 2026 22:39
bebeğim 6 buçuk aylık tek öğün ek gıda veriyorum yulaf, irmik vs ağzını açmıyor yada ağzına geldiğinde tiksiniyor dilini çıkarıyor ağzını kapatmıyor çığlık atıyor ne yapabilirim

Genellikle acıkmaya başladığı zamanlar veriyorum ama ona rağmen yine yemiyor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

1 Mayıs 2026 22:44
Kendi yediğiniz yemeklerden tattırın bakalım onlara ne tepki verecek
Ü

Ümmühan A.

1 Mayıs 2026 22:45
Onlar salçalı baharatlı vs gelir diye korkuyorum
B

Berre

Premium Üye
1 Mayıs 2026 22:52
Bu ay tadım aşaması olduğu için ağzına deyse bile yeterli aslında yemesi için zorlamayın ama oda olmuyorsa yemekleri önüne koyun oynasın illaki ağzına götürür bazen tabağına koyun siz ağzınıza götürün yiyin size baksın, bazen mama sandalyesine dökün onlarla oynasın, tabağı önünde koyun dokunsun oynasın. Bu şekilde yapınca genelde kısa sürede alışıyor bebekler. Ne aç ne tok olsun birde mama alıyorsa mama emiyorsa emsin keyfi yerine gelsin kısa süre sonra yemeği verin inşallah çözülür canınızı sıkmayın
Ü

Ümmühan A.

1 Mayıs 2026 22:55
Bide öyle deneyelim o zaman inşallah düzelir ya kilo alımıda çok yavaşladı bu ay sadece 200 gram almış doktor artık süt yeterli gelmiyor ek gıda da alması gerekiyor diyo ama yemiyo malesef
T

Tülay A.

1 Mayıs 2026 23:20
Kaç kilo bebeğiniz , bu aylarda kilo alımı yavaşlıyor ya da durabiliyor endişe etmeyin . Benim bebeğim de aynı şekilde kilo alımı baya yavaşladı
T

Tülay A.

1 Mayıs 2026 23:22
doktor iki öğün mama vermemi söyledi fakat oğlum biberon kesinlikle almıyor ben de ne yapacağımı bilemedim
D

Dilan B.

1 Mayıs 2026 23:24
Bu aylar bebeğin ek gıdayla tanışma zamanı zaten. Dolu dolu yemesini beklemeyin. Doyumluk değil tadımlık olmalı. Bu dönemde bir kaşık bile alsa yediği şeyi tanısa yeterli. Ama kilo alımı konusunda anne sütü yetmiyorsa farklı yöntemlere başvurabilirsiniz. Yemeyen bebek çok zordur. Ben de yaşadım. Hem anneyi çok strese sokuyor hem bebeği. Ama zorlarsanız hiç yemez daha kötü sonuçlar doğurup bu sefer komple reddeder. Eliyle yemeye teşvik edin. Dokunsun oynasın eline kaşık verin ağzına götürsün. Daha çok dişini kaşıyacaktır ama alışır en azından. Bir de yaptığınız mamalara keçiboynuzu ya da dut özü gibi doğal özlerden katın belki tadı hoşuna gider yavaş yavaş alışır.
Ü

Ümmühan A.

2 Mayıs 2026 09:52
Tülay Alkan
Kaç kilo bebeğiniz , bu aylarda kilo alımı yavaşlıyor ya da durabiliyor endişe etmeyin . Benim bebeğim de aynı şekilde kilo alımı baya yavaşladı
Doğum kilosu 3500 dü 6 buçuk aylık şuan 7 kilo
Ü

Ümmühan A.

2 Mayıs 2026 09:53
Dilan B.
Bu aylar bebeğin ek gıdayla tanışma zamanı zaten. Dolu dolu yemesini beklemeyin. Doyumluk değil tadımlık olmalı. Bu dönemde bir kaşık bile alsa yediği şeyi tanısa yeterli. Ama kilo alımı konusunda anne sütü yetmiyorsa farklı yöntemlere başvurabilirsiniz. Yemeyen bebek çok zordur. Ben de yaşadım. Hem anneyi çok strese sokuyor hem bebeği. Ama zorlarsanız hiç yemez daha kötü sonuçlar doğurup bu sefer komple reddeder. Eliyle yemeye teşvik edin. Dokunsun oynasın eline kaşık verin ağzına götürsün. Daha çok dişini kaşıyacaktır ama alışır en azından. Bir de yaptığınız mamalara keçiboynuzu ya da dut özü gibi doğal özlerden katın belki tadı hoşuna gider yavaş yavaş alışır.
Birde öyle deneyeyim inşallah işe yarar
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir