6+ Bebek Agulama
173 görüntüleme
K
Kübra D.
11 Ekim 2025 08:56
Merhaba bebeğim 6.5 aylık dönmesi,tutması, gülmesi var fakat algılaması ve kahkahası yok, 2-3 aylık dönemde daha fazla ses çıkartıyordu ama 2 aydır maalesef çok agulama duyamıyorum bu durum beni endişelendiriyor
M
Melike g.
11 Ekim 2025 09:48
Babıldama evresine hazırlanıyorduk belki
Ş
Şule ..
11 Ekim 2025 10:16
6. Aydan sonra agulama değil de ba ba ba de de de ma ma ma gibi seslere geçiyorlar bizde de öyle olmuştu önce agulamalar azalıp çığlıklar attığı bi dönem ardından babıldamalar başladı babıldama da yoksa doktora danışabilirsiniz
K
Kübra D.
11 Ekim 2025 10:27
Açıkçası son 1 ay içerisinde çığlık 1-2 defa duymuşumdur sizlerde kaç aylıkken geçti acaba çığlık ve ba ba seslerıne
M
Melike g.
11 Ekim 2025 13:48
O her bebekte farklıdır bazı bebekler 8. Ayında babıldar bazıları 6. Ayda

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
12 Ekim 2025 22:48
Kübra hanım merhaba. 4-6 aylık dönemde çocukların çığlık benzeri üretimler yapmasını, 6-9 ayda ise tekrarlı hecelerle babıldamasını bekleriz. Eğer çocuğunuz çığlık benzeri üretimler gerçekleştiriyorsa dil gelişimi normal denebilir. 0-2 yaşta hiç ekran olmaması da dil gelişimi için çok önemli, unutmayın ki ekran maruziyeti yalnızca çocuğun izlemesi değil sizin onun yanında telefon televizyon sesi açmanızı da kapsar. Bu süreçte yapmanız gerekenlerle alakalı videolarımı aşağıya ekliyorum. Detaylı bilgi için Instagram üzerinden bana ulaşabilirsiniz. ✨
K
Kübra D.
13 Ekim 2025 07:02
Merve hanım ekran asla vermiyorum çığlık ise genelde kızdığı yada bir şey istediği zaman daha fazla oluyor yani gün içerisinde keyifliyken çığlık çok fazla duymadım

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
16 Ekim 2025 20:10
Bu süreçte videolarımı da izleyerek çocuğunuzun dil gelişimini destekleyebilir, ona sık sık babıldayarak model olabilir ve sizi taklit etmesi için çocuğunuzu teşvik edebilirsiniz. ✨