6 Aylık Mamanın 2 Numarasına mı Geçmeliyim

112 görüntüleme
H

Hilal ..

30 Aralık 2025 11:28
Merhaba 26 haftalık 6 ay3 günlük mama+ek gıda gidiyoruz Sma optipro mama kullanıyoruz şimdi 6 aylık olduk 2 numarasına mı geçmeliyiz acaba bilen yardımcı olabilr mi
İ

İpek B. Z.

30 Aralık 2025 11:30
Benim kullandığım markada mamanin üstünde 6. ayin sonundan itibaren yaziyordu 2 numarada. Sizinkinde öyle bir ibare vardir belki, kutusuna bi bakın ona göre geçin.
H

Hilal ..

30 Aralık 2025 11:31
@İpek B Z üzerinde 6-12 yazıyor sadece anlayamadım bende doktor da mama kullanmamı istemiyor ek gıda önceliğin olsun diyor da çocuk doyamıyor ki ek gıda ile daha
İ

İpek B. Z.

30 Aralık 2025 11:38
Anne sütü yetmiyorsa öncelik mamadir, 6 aylıkken sadece tadim baslar 1 cay kaşığı şeklinde, yavas yavas artarak. 9 aylıkken bile doyumluk degil ek gıda(katı gıda aslinda doğru adı, Osman hoca hep uyariyor) Doktorunuz mama kullanmanizi neden istemiyor, ek gıda diyerek mamayi kastetmis olabilir mi? Mama da öcü degil lütfen öyle düsünmeyin, benim 45 günde bitti sütüm o zamandan beri mamayla büyüyor bebegim, gayet de sağlıklı. Artık temiz icerikli mamalar var, ana babalarimizin zamanindaki pirinc lapasi degil ki bunlar. Süt yetmiyorsa mamadan devam. Ek gıda sadece lezzetleri kesfetsin tanisin diye şimdilik.
İ

İpek B. Z.

30 Aralık 2025 11:39
Sizin 6 ay bitmiş, o nedenle 2 numaraya baslayabilirsiniz❤️
H

Hilal ..

30 Aralık 2025 11:41
Çok haklısınız hayır bildiğiniz yemek yemeyi kast etti mamayı 2. Plana atacaksın önceliğin artık ek gıda olacak dedi ama çocuk biberon mama istiyor yani bende çok şaşırdım bu ay doktor değiştirmeyi düşünüyorum zaten benimde 3 ay sonra emmedi hep mama verdim soruyorum mamanın 2 numarasına geçeyim mi diye mamayı ikinci plana at diyor
H

Hilal ..

30 Aralık 2025 11:42
@İpek B Z çok teşekkürler bilgilendirme için♥️
İ

İpek B. Z.

30 Aralık 2025 11:46
Bence de doktor değiştirin Hilal Hanım, 2 arti 2 esittir 4 gibi bir sey bu 6 aylıkken wk gıdayla doyum olmaz. Ya yoğunluktan kafa gitti o an size öyle dedi doktor ya da cok vahim... Sağlıkla büyüsün bebeğiniz❤️
H

Hilal ..

30 Aralık 2025 11:48
@İpek B Z hepimizin bebeği inşallah ♥️ 4 aylık oldu ek gıdaya geçir mamayı ikinci plana at demeye başlamıştı ben çok umursamadım 6 aylık olsun hele bş diye ama geçen ay kontrolünde baya baya mama verme o ikinci plan artık önceliğin ek gıda deyince sacmalıyor dedim kendime daha çok yeni anneyim tecrübem yok araştırarak öğreniyorum çevremde de rehber alacağım biri yok ama çok teşekkür ederim desteğiniz için ♥️
İ

İpek B. Z.

30 Aralık 2025 11:53
Rica ederim ne demek🙏
Ebru K. .

Ebru K. ..

30 Aralık 2025 12:07
Sma kullanıyorum bende 2 numaray geçtim kabızlık yapıyor malsef
H

Hilal ..

30 Aralık 2025 12:09
@Ebru Keleş 1 numarasında sorun yaşamış mıydınız? Nasıl bir yol çizdiniz peki 2 numara da
Ebru K. .

Ebru K. ..

30 Aralık 2025 12:15
Sma bizde çok fazla gaz yapıyordu ama iyi bir marka olduğu için alıştırmaya çalıştım alıştı da 2 geçince tekrar gaz ve kabızlık yaptı doktor 1 çay kaşığı zeytinyağı koy dedi işe de yaradı baya deneyin sizde😊🤗
G

Gülcan Ş.

30 Aralık 2025 12:57
Bende 2. Aydan sonra mama verdim önce hipple başladım 6.aya kadar kabızlıktan mahvolduk ilaçla belkı tedavi olur diye düşündük doktorumuz bu ay sma comfort 2 dedı 2 numaraya geçmeden doktorunuza danışın bence önce doktorunuzu degıstırn benım 2. Çocuğum ilk cpcugum da sürekli ek gıda vere vere 9 aylık olunca hıcbırse yemek ıstemıyordu şuan 2. Cocugum 6. Buçuk aylık sadece sabah ek gıda muhallebi tarzında veriyorum anne sütü yoksa öncelık mama 18 aylık yada 2 yaşına kadar mama onerıyorlar
H

Hilal ..

30 Aralık 2025 13:21
@Gülcan Şahan çok teşekkür ederim gülcan hanım haklısınız zorlamam gerek o bana iki ana öğün iki ara öğün yaptır demişti düşünün dört aylıkken demişti bunu altı aylık olduk şu ansa tamamen mamayı kes diyor neredeyse gece besleme diyor ben de reddetmesinden çok korkuyorum gıdalara sanırım doktor değiştirmem en mantıklısı değiştirdiğim doktor adama soracağım kabız olmasından çok korkuyorum zaten sorunlu yapamadığı zaman bile çıldırıyor gazlı bir bebek Rabbim bebeklerimizi güzelce şifa ile büyütmeyi nasip etsin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir