6 Aylık Herkes Oturması Lazım Diyo

125 görüntüleme
Ş

Şeyda A.

6 Mart 2026 11:08
Bebeğim 6 aylık ama oturma eğilim var kısa süreli yanlara düşüyo herkes bu ay da desteksiz oturması lazım diyo bende bir anne olarak takmış durumdayım sizce daha erken mi yoksa geç mi kaldı
M

Meliha T.

6 Mart 2026 11:20
Desteksiz oturma [9.cu](9.cu) aya kadar zmaanı var bebiş kendini hazır hissettiğinde daha öncesinde de oturabilir tabi yani geç kalma durumu söz konusu değil şuan destekli oturması yeterli kimseyi duymayın😇
Ş

Şeyda A.

6 Mart 2026 11:24

Meliha Taşdemir

Desteksiz oturma [9.cu](9.cu) aya kadar zmaanı var bebiş kendini hazır hissettiğinde daha öncesinde de oturabilir tabi yani geç kalma durumu söz konusu değil şuan destekli oturması yeterli kimseyi duymayın😇

Duymamak elde değil maalesef 🤦🏻♀️ teşekkür ederim bende bebeğimin hazır hissettiğimde oturacağını düşünüyorum ☺️
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 11:49
Desteksiz için erken değil mi? 6. Ay
ben de yanlış bilmiyorsam eğer 7. Aya doğru başlıyor ama 9-10. Aya kadar da beklenebilir. Şu an kalçadan yandan destekli oturma dönemi. Siz etrafı dinlemeyin ya onlara göre bebeklerimiz 4. Ayda kocaman olmalı her şeyi yapmalı 😂 onların çocukları 5. Ayda at sürüyordu mübarek
Ş

Şeyda A.

6 Mart 2026 11:52

Afranur Keskin

Desteksiz için erken değil mi? 6. Ay
ben de yanlış bilmiyorsam eğer 7. Aya doğru başlıyor ama 9-10. Aya kadar da beklenebilir. Şu an kalçadan yandan destekli oturma dönemi. Siz etrafı dinlemeyin ya onlara göre bebeklerimiz 4. Ayda kocaman olmalı her şeyi yapmalı 😂 onların çocukları 5. Ayda at sürüyordu mübarek

Çok güldüm yaaa gerçekten bide bunları söyleyenlere anlatmak lazım😁😁 ekstra basmasıda gerekiyormuş evet basıyo ama uzun süreli nasıl basabilir daha küçük
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 11:59

Şeyda Arı

Çok güldüm yaaa gerçekten bide bunları söyleyenlere anlatmak lazım😁😁 ekstra basmasıda gerekiyormuş evet basıyo ama uzun süreli nasıl basabilir daha küçük

Hayır aksine ayağına şu an çok bastırmayın, omurga gelişiminde sıradaki basamak ayakları üstüne basmak evet ama tam gelişmeden bastırmak da bi o kadar doğru değil.

Bu tip bilgileri hep doktorlar ışında gitmek lazım ya gerçekten etraftakiler fazla cahillikten bilmişlik taslıyorlar, ben elimin altındaki kitaptan okuduktan sonra bile size cevap yazarken 3-4 kere düşündüm doğru mu yanlış mu diye? Bu kadar emin olmak da bilmiyorum gerçekten
M

Melda E.

6 Mart 2026 12:04
Bebeklerinizi kaçıncı ayda nasıl oturtmaya başladınız? Bebeğim 5 aylık doktor kucakta kısa süreli oturtabilirsiniz dedi ama koltukta veya mama sandalyesinde çok oturtan görüyorum.
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 12:10

Melda Erol

Bebeklerinizi kaçıncı ayda nasıl oturtmaya başladınız? Bebeğim 5 aylık doktor kucakta kısa süreli oturtabilirsiniz dedi ama koltukta veya mama sandalyesinde çok oturtan görüyorum.

5 aylığız mama sandalyesine oturttum çünkü he kemeri var hem de sağa sola devrilmiyor destek aldığında. Ama mama sandalyesine oturtmadan önce 4 ay 10 günlükken doktor başlattı bizi önce yanlarına yastık kulesi yaptım tabiri caizse önce öyle oturttum, oradan yastıkları azalta azalta sadece ön ve yanlarında birer tane kaldı, daha sonra ben bebeyatmaz aldım ama şart değil açıkçası onunla oturttum bi 10 gün kadar, baybjem in plastik vantuzlı oturaklarına koydum ondan sonra da ama burada önüne bir destek yastık koydum minicik bu aşamaları 10 ar gün 10 ar gün yapınca da mama sandalyesine geçtik, mama sandalyesinde ama mutlaka emniyet kemeri bağlı, o kemer Öne doğru aşırı eğilmesini engelliyor.
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 12:11
Bi de zaten ek gıdaya geçmenin şartlarından biri bebeğin mama sandalyesinde devrilmeden oturması, 6. Ayda geçeceğimiz varsayarsak şimdiden yavaş yavaş alışması lazım.
M

Melda E.

6 Mart 2026 12:17
Evet açıkçası ben de ek gıda için düşünüyorum. Yaklaşık bir ay sonra ek gıdaya başlanacak ancak oturamıyor dediğiniz yöntem güzelmiş ama kademeli kademeli olarak oturtmaya ben de başlayabilirim. Koltuk köşesine oturtup etrafına yastıkları koymuştum ama kendi tam duramadı sağa sola hareketlendi sürekli ben de tedirgin oldum
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 12:34
Hiç tedirgin olmayın devrile devrile devrilmemeyi öğrenecekler kızım elini koymayı keşfetti mesela. Koyunca devrileceğini anlayınca elini atıyor. Bi de eğlenin ya bazen çok komik oluyorlar 😂 öyle zarar vermedikleri müddetçe sıkıntı yok hiç bir şeyde
M

Melda E.

6 Mart 2026 12:36
Ahahaha evet keyif almak lazım da endişeli oluyorum galiba yanlış bi hareket yaparım bi zarar veririm diye düşünüyorum 😀
Ümran A.

Ümran A.

6 Mart 2026 12:40

Melda Erol

Merhaba benim kızım 5 ay 17 günlükken yastıkla destekli oturabiliyordu. Osman hocanın direktifinden 3-4 ay arası canlı destekle oturtmaya başlamıştım. 6 aylıkken de mama sandalyesinde oturabiliyordu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir