6 Aylık Ek Gıda İntagramı
105 görüntüleme
S
Sinem S.
16 Temmuz 2025 19:10
Bebeğim 6 aylık oldu en fazla bir kaşık yiyor o da ilk ne olduğunu anlamadığı için instagramda bakıyorum bebekler müthiş kahvaltılar yapıyor bu ayda nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum henüz hiç bir şey yemedi desem yeridir mama anne sütü birlikte alıyor

Yasemin İ. K.
16 Temmuz 2025 19:23
Sinem Hanım orası hayal dünyası. O hazırlanan tabakların hepsi bitiyor sanıyoruz, her öğün farklı şeyler sunuluyor sanıyoruz bebeklere. Diyelim ki öyle; para kazanıyorlar bu işten. Gerçek dünya öyle değil. Biz evin işleri, dışarı işleri, gelen giden derken feleğimiz şaşıyor. Siz onları düşünmeyin ayrıca bebeğiniz bu aylarda sadece tadım yapacak. 9.aya kadar böyle. Öğün değil tadım. Ona sebze haşlayıp sunacaksınız, yoğurt tattıracaksınız kaşık ucuyla felan. 1 yaşına kadar öğünlere başlasanız dahi azıcık yemeleri normal, su içmemeleri normal. 1 yaşından sonra da hiç yemedi benim bebeğim mesela. 20aylık oldu hala doğru düzgün yemez. Her şeyi denedim. Her bebek farklıdır. Sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil. Kendinizi yetersiz de hissetmeyin. Yalnız değilsiniz 🙋♀️
N
Nur E. ..
16 Temmuz 2025 19:24
Ek gıdaya başlama döneminde bebeğin doymasını beklemek yanlış olur. Bu dönem daha çok tadım dönemi..Siz püre kıvamından kaçınarak, taneli olacak şekilde tadımlara devam edin sabırla, sonuç güzel olacaktır. Her çocuk farklıdır, instagramda gördüğünüz bebekler ve anneleri sizi karamsarlığa/yetisizliğe sevketmesin. Siz ve bebeğiniz çok özelsiniz💐