6 Aylik Ek Gıda Basladık Ama Her Seyi Oguruyor
37 görüntüleme
E
Emel
22 Kasım 2025 14:18
Belki ben cok evham yaptım bilmiyorum ama iki gun oluyor ek gıdaya baslayalı tatlı patatesle basladık ilk kasıkta begenmedı tadını üçüncü kasıkta da istemeyince zorlamadım bugun kabak verdim baktı tadına ama yine begenmedi sabah ac karnına denedim tok degildi bizimle oturdu sofraya anne sutu içiyor sadece yarın ne vermeliyim meyveler tatlı olur dıye onlarla baslamak ıstemedım meyve mi versem yarın? Normalde bizimle birlikte sofraya oturur yiceklere ilgi de gosteriyor bilemedim
G
Gülbahar Ö.
22 Kasım 2025 14:21
Meyve ile başlarsanız büyük haz alacağı için nötr tatları yemek istemeyecektir. Öğürmesi tiksindiğinden ya da yemek istememesinden değil dili ilk defa anne sütü dışında bir tat ile tanışıyor o yüzden 🥹 kaşık kaşık yemek zorunda değil tadım yaptırmaya devam edin lütfen ilk haftalar sebze sonra tahıllar en son meyve tadımı yaptırın
E
Emel
22 Kasım 2025 14:32
@Gülbahar Özcan anne sutuyle karıstırsam daha rahat eder mi acaba bazı yazılarda okudum da bir de boyle yemek istemediği gidalarda bu üc gün kuralına uymam gerekiyor mu?
G
Gülbahar Ö.
22 Kasım 2025 14:34
Benim bebeğim inek sütü alerjisine yatkındı o yüzden tarhana da 3 gün kuralı yaptım çok şükür korktuğum gibi olmadı ama havuç patates kabak gibi sebzeler alerjisi en düşük besinler olduğu için 3 gün yapmanıza gerek yok bizim doktorumuz da bunu önerdi. Ben de bazen anne sütü sağıyorum kuru geldiyse gözüme püreler ya da zeytinyağı damlatıyorum. Ama şöyle düşünün siz de hayatınızda hiç tatmadığınız bişeyi yediğiniz de diliniz şaşırır bu da o mesele ve çocuk emmeye alışık olduğu için de hemen yemek yer gibi başlamayacaktır. 🙏🏼
E
Emel
22 Kasım 2025 14:38
@Gülbahar Özcan tesekkur ederim🙏 tavsiyenize uyacagim