6 Aylık Ek Gıda
125 görüntüleme
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 05:22
Merhaba bebeğim 6 ay 10 günlük tadımları havuç,brokoli, patates, avokado, yumurta şeklinde yaptırdım. Şimdi ise sabahları yarım yumurta sarısı birazzcık beyazı, avokado içi birazcık, tahin,muz bunları çok az boyutlarda çatalla ezerek iki tatlı kaşığı yedirmeye başladım günün devamında da sadece anne sütü belki arada hurma veya muz ezmesi veriyorum. Doğru ilerliyor muyum bilemedim?
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 05:32
Gamze hanım 6 ay daha tadım ayı kahvaltı öğünü yerine kalan sebze meyve süt ürünü tahıl kırmızı ve beyaz etlerin sırayla tek tek ttanıtılması lazım. İlk 15 gün tek öğün ikinci 15 gün sabah yeni tadım öğlen daha önce denediklerinizi karıştırarak verebilirsiniz. 2 den fazla karıştırmanızı önermem çünkü bebeklerin yemesi değil her meyve sebzenin tadını öğrenmesi bu aylarda çok önemli unutmayın hiçbir şey yemese bile 9. Aya kadar anne sütü ya da formüle mama çocuklarımız için yeterli
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 05:35
Evet öyle yapayım denetmediğim meyve sebzeler var bal kabağı mesela peki bal kabağı şuan buzlukta çıkarıp buharda pişirsem bebek için sorun olur mu acaba
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 05:35
Bir de kırmızı ve beyaz et yine buharda mı pişireyim bu ay için erken değil mi onlara
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 05:42
Balkabağını buzluktan çıkarıp buhardapişirebilirsiniz sorun yok
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 05:44
Şöyle anlatayım şimdi kalan sebze meyve yoğurt labne lor tahıllar hepsine 1 gün alerjik ürünlere 3 gün verdiğinizde zaten bir ay geçmiş oluyor 7. Ayda güvenle kuzu kıyması verebilirsiniz
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 05:45
Kuzu kıymayı bir bardak suyla haşlıyorum suyunu çektiriyorum ilk zamanlar cam rendede çatalla eziyordum çünkü bebekler için biraz kuru kalabiliyor
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 05:47
Çok teşekkür ederim. Tahıllardan nasıl tadıma başladınız neler verdiniz
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 06:01
Yulaf unu bir tatlı kaşığı ile bir çay bardağı ile yulaf ezmesi yaptım içine daha önce denediğim meyveyi rendeleyip koydum yulaf gluten intoleransı için 2-3 gün denemelisiniz aynı ölçüyü irmikte de yapabilirsiniz. Pirinci sebze yemeklerini buharda haşladıktan sonra bir çay kaşığıpirinç atıp suyunu çektirdim şu an7.5 aylık şimdi de aynı şekilde bulgur koyup suyunu çektirip yediriyorum. Sebzeli kuskuslarıda yapıyorum çok seviyor. İlk denemeleri yaptıktan sonra diğerlerini rahatlıkla yapıyorsunuz çeşit çoğalıyor şu an çorbalaratel şehriye atıyorum
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 06:05
Çok güzel bunları bilmem iyi oldu çünkü yanlış başlamak da istemem 🙈evet e bebekte gördüm ince İrmik alsam mı kullandığınız bir marka var mı? Bi de bebek bisküvisi verdiniz mi ben kendim yapayım diyorum da o da besleyici sanırım kızım 6 ay 10 günlük en son geçen hafta 7.100 dü kilosu biraz da kilo alsın istiyorum hemşire normal diyor da
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 06:15
Bebeğinizin kilosu çok normal bu arada ben hemşireyim. Lütfen bebeğinizi yemesi için zorlamayın inanın daha ters tepiyor rahatlayın bebeğinizin kilosu çok iyi ve bu süreci sadece çocuğunuzun yemeklerden zevk almasına uğraşarak geçirin sofrayla doğru bir ilişki kurmalı ki yemek yesin yoksa onun için zorla yemek yedirilen bir an olur bu da daha sonradan iştahsızlığa neden olur. Bırakın dokunsun ellesin ortalığı batırsın bebekler ellemeden bakmadan incelemeden yemeğe karar veremiyorlar bazen bizim için çok zor olsada çok işimizi arttırsa da gerçekten ek gıdaya başlamak ileri yaşamda da önlerine çıkıyor. Ve çok pürüzsüz yapmayın daha sonra alışamıyorlar korkmayın onların öğürme refleksi bizlerden çok daha iyi çalışıyor öksürüyorsa bekleyin sırtına vurmayın zaten o çıkarabiliyor besinleri
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 06:16
Bu arada ben makarnam lütfen kullanıyorum ama bence e bebekte ki de kullanılabilir
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 06:37
Haklısınız çok teşekkür ederim iyi geldi sohbet 🌸
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 07:58
Ne demek bence ek gıda bu sürecin en zor zamanı
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 08:10
Aynen öyle bir de anne sütü azalır mı diye korkuyorum ama sanmam sonuçta tamdoymayacak
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 08:15
Emzirmeyi ek gıda öncesi ne kadar emziriyorsanız aynen devam edin emzirdikçe azalmaz merak etmeyin
G
Gamze A.
8 Ocak 2026 08:31
Evet ne karar emerse o kadar iyi 🥹

Ayşe K. O.
8 Ocak 2026 21:59
Şunu unutmamak lazım bu dönemde verdiğimiz öğünler doyurma niyetli değil de sindirim sistemini geliştirici ve alerji gözlemleme şeklinde. Diğer zamanlarda verdiğim miktarda mama veriyorum ki dehidrasyon olmasın. Bende sizin gibi muz avokado labne cam rendeden geçen ceviz pekmez elma armut gibi besinler tattırıyorum. Şimdilik nir sıkıntı yaşamadık çok şükür.
G
Gamze A.
9 Ocak 2026 02:13
Labne bildiğimiz marketteki değil mi dikkat etmem gereken bişey var mı alırken yoksa bize alır gibi alıp tattırsam mı