6 Aylık Dönmüyor

185 görüntüleme
Ayşen Y.

Ayşen Y.

3 Temmuz 2025 07:29
Merhaba hocam. 6 aylik bi erkek bebegim var henuz dönmeye baslamadi. Bi iki gun önce yan döndü bir iki kez sadece. Dönme sınırı genellikle 6 ay diye belirtiliyor o yuzden biraz kafama takildi. Boy 66.5 kilo 7950 olan ve dönmeme sebebiyle size gelen bi bebek olsaydi nasil yorumlardiniz hocam? Dönmemis olmasi bi sorun mu? Yada sorun olup olmadigini nasil yorumluyosunuz bunun disinda bakilmasi gereken farkli gelisim basamaklari mi var mesela? Bunlari da kontrol ettik sorun yok o yuzden donmesini bekleyebiliriz mi diyosunuz? Kendimce evde hangi gelisim kontrollerini yapabilirim? Tummy time'da sevmiyor. Birazcik tembellikten ve tombiklikten olabilir mi dönmemesi?
S

Semanur Ş.

3 Temmuz 2025 08:09
Benim kızımda kalça gelişim geriliği vardı 3. Aydan 6. Aya kadar aparat taktık yani oturma eylemine o zamandan başlamak zorunda kaldım çok şükür onu çabuk öğrendi ama dönme işini hemen yapamadı egzersizler var iki ayağından iki elinden tutup iki yana sallandırıyordum sürekli birde nasıl dönmesi gerektiğini gösteriyordum önce bacaklarını atacaksın sonra kolunu atacaksın gibisinden o şekilde yapa yapa iki hafta içinde öğrendi önce sırt üstünden yüzüstüne 2 hafta sonrada yüzüstünden sırt üstüne dönüyor
S

Selbi Ç.

3 Temmuz 2025 21:32
Benimde kızım 5.5 aylik insan ister istemez kaygılaniyor dönmeye çalışıyor bazen ama geri pes ediyo egzersizleri denedim ama çok da üstüne düşmemiştim şimdi daha sık şekilde deneyecegim inşallah bizde öğreniriz bir an önce
Y

Yasemin İ. K.

3 Temmuz 2025 21:48
Durumunuz hakkında net şeyi Hocam söyleyebilir elbette ama benim oğlum da tombiş bir bebekti ve 6aylıkken hala tam tur dönemiyordu. Yüzüstü de durmaktan nefret ediyordu. Doktorumuz ağlasa da yüzüstü egzersiz sayısını artırmamızı önerdi ve dönmeye başladı. Diğer gelişim basamakları normal ise sorun yoktur bence
S

Seçil B.

3 Temmuz 2025 22:11
Benim bebeğim de 6 aylık ve 5.5 aylıkken sırt üstünden yüzüstüne dönmüştü ama Şuan elini tutsam bile kendini geri atıyor . Çok kaygılanıyorum
S

Semanur Ş.

4 Temmuz 2025 07:36
Bir kere dönmeyi başardıysa yeterli sık sık dönmesine gerek yok kaba motor gelişimi için öenmli bir basamak
Ayşen Y.

Ayşen Y.

28 Temmuz 2025 10:39
Bu basliga denk gelip merak eden varsa 6 bucuk ayi biraz gecince 7 olmadan donmeye basladi🤭 sadece sol tarafindan yuz ustune dönüyo suanlik ama ilk adim atildi yorumlariniz icin ayrica tesekkur ederim ☺️
İ

İpek

12 Ağustos 2025 18:54
21 haftalik bebegim 8 kiloya yakindi dr kontrolunde, doktor kilolu oldugu icin donmesi gecikebilir demisti
Fadile B.

Fadile B.

12 Ağustos 2025 18:55
Korkmayın zamanla yapar sağa sola doğru hareketler edin ben bir hafta uğraştım dönme egzersizleri yazın yotube de çıkıyor şimdi tam dönmeyi yapıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir