6 Aylık Bebek Son Gündüz Uykusu

190 görüntüleme
A

Aslı

18 Mart 2026 16:22
Son gündüz uykusundan kaçta uyanıyor bebekleriniz ve gece uykusuna kaçta geçiyor ?
M

Melike Ö.

18 Mart 2026 19:50
Saat 16.00 da uyanıyor 19.30 da gece uykusuna geçiyo bu aya kadar gündüz 4 kez uyurdu artık 3 kez kısa kısa uyuyor
A

Aslı

18 Mart 2026 19:51
Melike Özkan
Saat 16.00 da uyanıyor 19.30 da gece uykusuna geçiyo bu aya kadar gündüz 4 kez uyurdu artık 3 kez kısa kısa uyuyor
Çok huysuzlanıyır benim bebeğim ya bugün 16:20 de kalktı sürekli ağladı 7 ye kadar
M

Melike Ö.

18 Mart 2026 19:58
Uykuya meyili varsa 30-45 dk akşam şekerlemesi yaptırabilirsiniz bence
Afranur K.

Afranur K.

18 Mart 2026 20:16
Son uyku bence bebeğin gece uyku saatine göre değişir, benim bebeğim 9.30-10 arası uyuduğu için size son uykusunu söylemem doğru olmaz ama gün içinde 2-2.15 dk lık uyanıklık süresi var ama son uykusuna 1.30-2 saat arasında geçiyor.

Genellikle ilk uyku ve son uyku aralığı gün içindekinden daha az oluyor.

9.30 da uyuduğunu varsayarsak en geç 7.30 gibi ayakta oluyor bu arada 7.30 daki uykusu gündüz uykuları kadar uzun da sürmüyor, şekerleme gibi 25-35 dk arası.

Gündüz 1 saat uyuyor son uykusunu kısa yapıyor.
M

Melike M.

18 Mart 2026 20:29
16.00-17.00 arası uyur.20.00 gece uykusuna geçiş.Biz bu şekilde yapmıştık bu aylarda
E

Esra A.

26 Mart 2026 06:56
Afranur Keskin
Son uyku bence bebeğin gece uyku saatine göre değişir, benim bebeğim 9.30-10 arası uyuduğu için size son uykusunu söylemem doğru olmaz ama gün içinde 2-2.15 dk lık uyanıklık süresi var ama son uykusuna 1.30-2 saat arasında geçiyor.

Genellikle ilk uyku ve son uyku aralığı gün içindekinden daha az oluyor.

9.30 da uyuduğunu varsayarsak en geç 7.30 gibi ayakta oluyor bu arada 7.30 daki uykusu gündüz uykuları kadar uzun da sürmüyor, şekerleme gibi 25-35 dk arası.

Gündüz 1 saat uyuyor son uykusunu kısa yapıyor.
Bebeğiniz 9.30 gibi uyanınca sabah gece uykusundan kaçta uyanıyor benim bebeğim de 1 hafta sonra 7 aylık olacak 9 buçuk gibi gece uykusuna geçiyor 2 gündür güne 6 da başlıyor normalde 9 a kadar uyurdu gece uykusu kısa olduğu için diğer uykuları da etkileniyor 4 uyku yapmak zorunda kalıyoruz
Afranur K.

Afranur K.

26 Mart 2026 11:02
Esra Akçay
Bebeğiniz 9.30 gibi uyanınca sabah gece uykusundan kaçta uyanıyor benim bebeğim de 1 hafta sonra 7 aylık olacak 9 buçuk gibi gece uykusuna geçiyor 2 gündür güne 6 da başlıyor normalde 9 a kadar uyurdu gece uykusu kısa olduğu için diğer uykuları da etkileniyor 4 uyku yapmak zorunda kalıyoruz
Biz de 6 aylık olduk, şu an gözlemim gece uykularının 12 saatten aşağıya düştüğü yönünde, yani diyelim ki akşam 10 da yatıyor sabah 8 de kalkıyor; akşam 9 da yatarsa 7 gibi kalkmaya başladı.

Normalde biz de 9 da yatarsa 9 da kalkardı ya da 8 diyelim yani 12-11 saat mutlaka uyurdu ama artık gece uykusunu 10-11 saate düşürdü.

Sizde de makas 2.30-3 saate çıkmış olabilir, o zaman akşam yatırma saatini yeniden düzenlemeniz gerekebilir bu durumda. Ama sabah 6.30-7 gibi uyanması bebekler için hala normal sınırlarda bu arada. 4. Uykusu da şekerleme modunda olursa yine sıkıntı olmuyor bu arada yani 20-30 dk lık kısa bir uyku. Bebeğiniz uyuyorsa uyandırın yani 😅 bu kötü bir şey değil. Gündüz uykularını da 1 saatten fazla yapmasına izin vermeyin. O düzen kuramıyor siz onun yerine düzen kurmaya çalışın.

Sadece akşam yatma saatini biraz öne çekmeye çalışsanız iyi olur, sabah 6 ise en geç 9 da uyumuş olsun.

Bi de sanırım 7. Ayda bazı gelişim sıçramaları var, yabani 7 olarak okumuştum bir kaç yerde aynı 4. Aydaki uyku regresyonu gibi bebeklerin hızlı bir yeni büyüme dönemi oluyormuş. Uykuları bundan dolayı da etkilenebilir.
E

Esra A.

26 Mart 2026 11:07
Anladım çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız 🙏 benim bebeğimde düne kadar 11 saat uyuyordu 2 gündür bir anda 8.5 saate düştü haliyle huzursuzluğu oluyor uyku saatlerimizde alt üst oldu gece uykusu kısaldığı için sabah uyandığında uykusu var ama uyumak istemiyor geri döndüremiyorum sanırım atak gibi bişey normalde uykusu varken emziği hemen alır uykusu olmasına rağmen emziği tutmuyor uyumamak için
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir