6 Aylık Bebeğim Yabancılamıyor
114 görüntüleme
Y
Yasmina Y. Ö.
8 Ağustos 2025 07:56
Bebeğim 6 aylık. Bana ve babasına hep gülüyordu yeni yeni atılmaya da başladı ama ilk kez gördüğü insanlara bile gülüyor gel deseler atılıyor. Herhangi bir yabancılama çekinme yok. İnsanların yüzlerine bakıp aguluyor konuşmaya çalışıyor onlar pas vermezse suratı düşüyor. Yabancılamaması normal mi? İlla çekinmesi bu aylarda bir gelişim göstergesi mi? Yoksa sosyal bir bebek mi?
S
Selin E.
8 Ağustos 2025 08:25
Benim bebeğim de böyle. 14 aylık şuan hiçbir sorunu yok. Hosteslerin kucağında geziyor, yolda gördüğü birisi ona gülsün diye suratına bakıyor, sesler çıkarıyor. Bence bebeğinizin huyu böyle.
Ş
Şule G.
8 Ağustos 2025 08:44
Anlattığınıza göre sosyal iletişim var gülümseme var. Kanı sıcak bir bebek demekki. Benim oğlumda da sosyal ve çabuk iletişim kurabilen bir bebek
E
Elif S.
8 Ağustos 2025 08:44
osman bey böyle bir soruyu daha önce 'sevilesi bebek' diye bir yoruma bağlamıştı diye hatırlıyorum. belki size de denk gelirse görürsünüz
F
Fatma Y.
8 Ağustos 2025 13:23
Bebeğimin yüzüne yabancı bakıp gülümsese direk ağlıyor bence sizinki daha iyi 🥲
Y
Yasmina Y. Ö.
9 Ağustos 2025 12:56
Hepinize teşekkür ederim. Ana sayfadaki bilgilerde yabancılama gelişim göstergesidir deyince telaşlanmıştım. Esamesi yok çünkü 😊

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
10 Ağustos 2025 17:50
Benim bebeğim de aynı şekilde herkese mavi boncuk dağıtıyor 🥹 Endişe etmeyin biraz da mizaç etkiliyor böyle durumlarda kimi bebekler de daha ileri aylarda yabancılamaya başlayabiliyor

Fadile B.
12 Ağustos 2025 04:43
Aynı kargoyu Bugün ben de yaşadım 7 ay 7 aya gireceğiz yani 7 aylık diyeyim bebeğime yabancılara karşı hep gülümsüyor bize de gülümsüyor zaten ama hiç ağladığını daha görmedim Sizin gibi ben de bugün Çok şüphelendim Ama bu soruyu görünce şu an çok rahatladım