6 Aylık Bebeğim Gece 5- 6 Kez Uyanıyor
104 görüntüleme
N
Nihal K. ..
22 Temmuz 2025 03:58
Bir aydır bebeğim gece bir saatte bir uyanıyor sabah artık tamamen 5:40 veya 6 da uyanıyor ne yapmam gerekir uykularını düzeltebilmem için anne sütü alıyor
M
Melek B.
22 Temmuz 2025 05:05
Benim de 7 ay olacak bir hafta sonra saat 9 a kadar uyudugu oluyor ama o saate kadar 7 kere uyaniyor gazi oluyo diye sicak olmasina ragmen altina pijama giydiriyorum artik cunku sızlanarak uyaniyordu artik sadece emmek icin uyaniyor. Bazen emmeden kucagimda uykuya gecirebildigim oluyor ama en az 5 kez emiyor. Emerek uyudugu icin kendisi uykuya gecmeyi bilmiyor sanirim ama onu ogretmek de o kadar zor ki. Merak ediyrm ne zaman gecer bu durum.
H
Hatice Ö.
22 Temmuz 2025 05:44
Kendi kendine uyumayı öğretmelisiniz
Fatma U.
Uzman Psikolog
22 Temmuz 2025 05:48
Bir aydır geceleri bir saatte uyanıp sabah 5:40 veya 6:00'da tamamen uyanan bebeğinizin uyku düzenini düzeltme çabanız, anne sütü alması nedeniyle daha da hassas bir konu. Bu durum, bebeklerde **uyku regresyonu** veya artan gelişimsel ihtiyaçlarla ilişkili olabilir. Bebeğinizin uyku döngüleri bu aylarda daha yetişkin tipine yaklaşırken, yeni beceriler kazanmaları (diş çıkarma, motor gelişim gibi) da uyanmalarını tetikleyebilir. Uyku düzenini iyileştirmek için, her gece aynı sakinleştirici uyku rutinini uygulayarak tutarlı olun. Eğer açlık kaynaklı değilse, gece beslenmelerini kademeli olarak azaltarak veya emzirme süresini kısaltarak uyku bağımlılığını kırmaya çalışabilirsiniz. Bebeğiniz uyandığında hemen müdahale etmek yerine, kısa bir süre kendi kendine uykuya dalmasını bekleyin; bu, onun bağımsız uyku becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Odanın karanlık, sessiz ve uygun sıcaklıkta olduğundan emin olarak ortam kontrolü sağlayın. Eğer bu yaklaşımlar işe yaramazsa veya çok yorgun hissediyorsanız, bir çocuk uyku danışmanı veya doktoru ile görüşmek size özel çözümler sunabilir.
N
Nihal K. ..
22 Temmuz 2025 06:27
Uykumuz bu aya kadar düzenliydi her gün banyo yaptırıyorum en geç 8 de uyuyordu ek gıdaya geçtikten sonra böyle oldu sık uyanıyor ve sabah çok erken uyanıyor uyku rutinimiz var diş çıkarma döneminde şuan o yüzden mi oluyor uyandıktan hemen sonra tualetini yapıyor bundan kaynaklı olabilir mi kilosu yemesi tualete çıkması herşeyi normal bi bebek sürekli yapabiliyor düzenli odası da karanlık oluyor bu zamana kadar uyuyan çocuk neden bir aydır böyle
G
Gamze M.
22 Temmuz 2025 19:58
Aynı durum bizde de var ek gıdaya başladığımız günden beri geceleri neredeyse saat başı uyanıyor . Ben neden diye düşünürken farkettim ek gıda süreciyle ortak ilerliyor bu sıkıntımız