6 Aylık
71 görüntüleme
B
Burcu B. Ö.
30 Aralık 2025 20:38
Merhaba bebeğim altı aylık oldu 5.5 aylıkken tadımlara başlamıştım iki gündür avokado veriyorum bugün bal kabağı verdim ama dün geceden beri huzursuz sürekli ağlıyor uyanıyor tekrar ağlıyor zeytinyağı içirdim probiyotik verdim masaj yaptım ılık duşa soktum yani bi gün kaka yapmadı sadece bu kadar etkiler mi yoksa diş mi bilemiyorum karnı da biraz şiş gibi ama ne yaptıysam kaka yaptıramadım öneriniz var mı
Y
Yasemin K.
30 Aralık 2025 20:59
Verdiğiniz ek gıda miktarını azaltmanızı, kabak, meyve gibi şeyler de eklemenizi tavsiye ederim. Ve özellikle su içirmeye teşvik edin. Sıvı alımını artırınca kabızlık geçiyor. İlk aylarda görülüyor maalesef kabızlık. Bahsettiğiniz gıdaları bir süre vermeyin, başka şeyler tattırın ve rahatlama olacak mı izleyin. 1 hafta sonra tekrar verin bakalım aynı şeyler tekrar olursa yani gaz kabızlık gibi şeyler bu durumda intoleranstan şüphelenilebilir. Ama şu an için diş sancısı bile olabilir yaşadığınız durum. Kolaylıklar diliyorum
B
Burcu B. Ö.
30 Aralık 2025 21:04
Teşekkür ederim bugün sağlık ocağına sordum su verme emmeyi bırakır dedi bende emmeyi bırakın korkusuna bi acabaya düştüm
B
Burcu B. Ö.
30 Aralık 2025 21:05
Bir gün kaka yapmaması de kabızlığa giriyo mu bu arada
M
Melike M.
30 Aralık 2025 21:28
Hayır 1 gün kaka yapmaması kabız demek degil.Çok vermiş olabilirsiniz.Yada diş sancısı vardır
B
Burcu B. Ö.
30 Aralık 2025 21:33
İki tatlı kaşığı kadar vermiştim üçüncü gün yemek kaşığı kadar verebilirsin demişti doktorumuz belki de ondan oldu bilmiyorum inşallah düzelir sürekli huzursuz
M
Melike M.
30 Aralık 2025 21:49
Ev yoğurdu verin eğer tadım yaptırdıysanız alerjisi yoksa.En iyi probiyotik o çünkü.Her yemeğine mutlaka bi çay kaşıgı zeytin yagı ekleyin.Yada 1 çay kaşıgı içirin ara ara buda işe yarıyor
B
Burcu B. Ö.
30 Aralık 2025 21:51
Süt alerjisi var maalesef zeytinyağı içirdim inşallah falda eder çok teşekkür ederim Melike hanım