6 Aylık 10,5 Kilo Ek Gıda Nasıl Olmalı?

130 görüntüleme
P

Pınar E.

19 Haziran 2025 22:54
Merhaba, kızım 3400 kg 50 cm doğdu. Şuan 6 aylık ve 10,5 kilo 71 cm. Çok fazla olduğunun bilincindeyim ama sadece anne sütü alıyor ve emzirmediğimde ağlıyor mecbur kalıyorum. İlk doğduğunda yoğunbakımda yattı duygusal açlık diyerek tolere ettim ama şuan herkes kilosunun çok olduğunu söylüyor. Emerek uyumaması için doktorumuz uyku eğitimi öneriyor. Size sorum ne yapmalıyım? Başka herhangi bir problemi yok ama bu kilo yüzünden emekleyemiyor kendini kaldırıp ağlamaya başlıyor. Çok hareketli bir bebek ama kısıtlanıyor. Bu bir problem midir
F

Fatma B.

20 Haziran 2025 09:17
Merhaba 6 aylık bir bebeğin emeklemesini beklemeyin ve acele etmeyin zaten. Benim bebeğim 8 aylık yeni yeni emekleme pozisyonu almaya başladı ki geçen hafta kontrolde doktorumuz erken bile başlamış dedi. Kilosu çok ama boyu da uzun maşallah. Ek gıdada irmik, pirinç unu vs gibi ürünlere çok yüklenmeden sebze ve protein ağırlıklı gidebilirsiniz bence. Tabi tadım ayındasınız henüz zaten sebze meyve püreleri en ideali şu an. Mevsiminde bulmaya çalışın. İmkanınız varsa organik sertifikalı ürünler tercih edin. Ben gıda mühendisiyim biraz takıntılıyım bu konuda :) Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bu arada bir de not: benim kardeşim de aşırı aşırı tombik bir bebekti bu aylarda. 9-10.aylarda emeklemeye başlayınca epey kilo attı
P

Pınar E.

20 Haziran 2025 22:45
Emeklemesi için benim bir acelem yok aslında. Doğduğundan beri tummy time yapmaya bayılıyor sürekli kendini ittiriyor. Artık ilerleyemediği için huysuzlaşıp çokça ağlıyor. Bu durum da beni hem yoruyor hem üzüyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir