6. Ayda Uyku Neler Oluyor ?

228 görüntüleme
M

M. K.

23 Kasım 2025 03:25
Lütfen uzman @Fatma Uygur etiketler misiniz. Ben etiketleyemiyorum. Ve lütfen fikir verir misiniz ? Delirmek üzereyim.
Bebeğim 6 ay 8 günlük, son 1-1,5 haftadır bir problem var. Gece uykusuna 19:30-20:30 arası geçiyor. 00:00-02:00 arası kesin olarak kalkıyor ve minimum 2 saat uyanık kalıyor yatağa bıraktığımız anda gözünü açıyor genelde oynuyor ara ara ağlıyor ya da uykuya dalacağını hissedince ağlıyor. Artık delirmek üzereyim 6. Ay itibariyle işime de geri döndüm resmen 1 haftada tükendim bittim.Gece gündüzü çok iyi bilirdi ,geceleri kesintisiz uyuduğu zamanlar olurdu ya da kalkıp sadece mama içip hiç gözünü açmadan devam ederdi bu sürece kadar, gündüz uykuları hep saatliydi max yarım saat esniyor , hala rutinleri koruyorum ama çıldırmak üzereyim lütfen neden niye böyle oluyor akıp verin geceleri aynı şekilde karanlıkta tutuyorum uyansa da hiç konuşmuyorum , kaka yapmadıysan altını değiştirmiyorum tüm günümüz her şeyimiz aynı ama neden şuan böyle ?
Bir ay önce 2 diş birden çıkardı şuan çıkacak gibi durumda olan yok, hayır birde hem uyanıyor o kadar saatte uyanık kalıyor ama bir yudum mama da içmiyor yerde gökte havada karada sallamadığım yer denmediğim yöntem kalmadı ne destekli ne desteksiz çözüm bulamıyorum.
E

Ece ..

23 Kasım 2025 04:06
@Fatma Uygur daha dogru yorum yapacaktir. Ama muhtenelen 6.ay uyku gerilemesi, bizdr de var maalesef saat basi kalkiyor. 6.ayda yeni bir cok sey ogrendiklerinden ve ayrilik kaygisindan oturu uyuyamiyorlar. Birde ise baslamissiniz belki sizi ozluyordur vakit gecirmek icin uyumuyordur. Sabir ve kuvvet diliyorum.
Hatice C. .

Hatice C. ..

23 Kasım 2025 05:10
@Fatma Uygur
A

Ayşe Ş. ..

23 Kasım 2025 05:21
@Fatma Uygur tamda işe başladığınız zamana denk geliyor gibi acaba sizinle daha az zaman geçirdiği için falan olabilir mi.
M

M. K.

23 Kasım 2025 07:05
Belki de olabilir ama ben işe başlayalı sadece 3 gün oldu bu süreç 1,5 haftadır var 😔
Çok teşekkür ederim 🙏
K

Kübra Y. Z.

23 Kasım 2025 08:13
@Fatma Uygur aynı şeyleri yaşıyoruz ben de işe başladım aynı şekilde uyku düzeni de bozuldu bu gerileme 4. Ayda değil miydi 6 da da mı var 😪
S

Seyhan K.

23 Kasım 2025 09:16
Ben evdeyim 7/24 beraberim aman dediklerinizi bende yaşıyorum
Erkek bebek 6 ay 9 günlük
Uyanış saatleri bile aynı ve özellikle kalkıp bide kaka yapıyor aaltını değiştiriyorum öyle yatırıyorum
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

23 Kasım 2025 09:22
Merhabalar 🌸 bebeğinizin son 1,5 haftadır yaşadığı gece uykusunda 00:00-02:00 arası 2 saatlik kesintilerle uyanma durumu, bu yaş grubunda oldukça sık rastlanan bir uyku gerilemesi veya gelişimsel atılım göstergesidir. Bebeğinizin emekleme, oturma gibi yeni becerileri öğrenmeye başlaması, beynini aşırı uyarabilir ve bu durum gece uykusunun yapısını bozar. Geceleri uyandıklarında yeni öğrendikleri gelişim durumlarını denemek isteyebilirler. Bu dönemde çığlık atma durumları ise genelde kendi seslerini tanımaya çalışma eylemi olarak adlandırıyoruz. bebeğinizin gece uyanmalarını yönetmek için, uyanır uyanmaz hemen müdahale etmeyip, birkaç dakika bekleyerek kendi kendine tekrar uyuma becerisini geliştirmesine izin verin. Gece uyanıklığı sırasında kesinlikle göz teması kurmayın, onunla konuşmayın veya oyun oynamayın; bu anları sıkıcı ve karanlık tutarak uyanıklığın bir ödül olmadığını anlamasını sağlayın. Ayrıca, uyanır uyanmaz hemen beslemeyerek beslenme ile uyku arasındaki ilişkiyi kesmeye çalışın ve son olarak, gündüz uykularının yeterli ve düzenli olduğundan emin olun, çünkü gündüz dinlenen bebekler genellikle gece daha iyi uyur.
M

M. K.

23 Kasım 2025 09:46
@Kübra Yakar Zeytinci bende aynı şeyi sorguluyorum 4. Ayı çok hafif atlattık bunun yanınada şuan ne yaşıyoruz anlamıyorum
M

M. K.

23 Kasım 2025 09:51
@Seyhan Kaplan Evet evet birde kaka mevzusu var kaka yapmak için uyanıyor 🥲 Sabaha karşı 04-06 arası , zaten saatlerce sallayarak yeni uytumuş oluyorum. Ya sık sık uyanmasına bir şekilde katlanıyor insan ama uyanıp 2-2,5 saat boyunca uyumayınca sinirlerim kaldırmıyor Heh uyudu diyorum kucağımda uyurken rüya bile görüyor iyice daldı tamam diyorum yatağa koymayı bırakın yaklaşınca daha gözün açıp ya gülüyor hiç uyumamış gibi ya da ağlıyor 🥲
Akşam bende güldüm artık onunla kahkahalarla sinirim bozuldu.
M

M. K.

23 Kasım 2025 09:53
@Fatma Uygur Cevabınız için çok teşekkür ederim Fatma hanım, hep bahsettiğiniz şekilde yapıyorum ama daha da özen göstereceğim belki gün içinde ki yarım saatlik esnemeler bile bu hale getiriyor olabilir dediğiniz gib çok daha dikkatli inceleyerek sakin kalmaya çalışarak süreci atlatırız , umarım geçicidir alışkanlık olmasından çok korkuyorum 😔
S

Seyhan K.

23 Kasım 2025 12:46
@M.K. Ay wslla bu bebişler sanki birbirine haber veriyor bak bu şeyleri yapalım diye
Akıl sağlığımızı korursak büyüdüklerinde gülerek hatırlarız bu günleri
Gurbetteyim ve bu daha da zorluyor
H

Havva V. ..

24 Kasım 2025 09:11
Gündüz uykusu kısa olan bebeğin uykuları nasıl uzar? Gündüz dinlenmesi gerekir ki gece rahat uyusun deniliyor ise önce gündüz uykusuna çare bulmak gerekir öyle değil mi?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir