+6 Ay Pipitli Suluk Kullanımına Başlama

234 görüntüleme
E

Ebru D. A.

11 Mart 2026 21:30
Merhaba bebeğim ek gıdaya başlayacak su da içmek istiyor ben pipetli suluk tercih ettim ancak nasıl ögretecegimi bilmiyorum önerilerinize açığım
A

Aslınur H.

11 Mart 2026 21:49
Ben de mera ediyorum
M

Meliha T.

11 Mart 2026 21:53
Biz suluğu ağzındayken havaya kaldırdık ve pipetin ucundan su akıyor o esnada hemen bebeğim çekmesi gerektiğini çözdü ve hiç zorlanmadan su içmeyi 5 dk da öğrendi
O

Ozlem

11 Mart 2026 21:55
Gün içinde suluğunu eline verdim. Birde pipetin ucuna muz sürüyordum zamanla kavradı.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

11 Mart 2026 22:22
Cam bir bardak içerisine su koyun kendinize bir pipet alın hüp hüp hüp diyip çekin komik ve saçma gelecek biliyorum ama bebekler taklit yolu ile öğrenir özellikle beslenme sürecinde aile sofrasına dahil edilmeleride bundan önemlidir. Biz bi süre sürekli her lokmamızda çiğneme hareketi yapıyorduk, pipetle hüp hüp yapıyorduk. Oyunla öğrendi :) ama zorlamayın zamanla öğreniyorlar
N

Neriman B.

11 Mart 2026 22:24
Bence başta direk çekince gelen pipetli sulukla öğretin eline verince oynarken emme refleksi var şuan emer gibi yapar ve gelir ben öyle alıştırmıştım. Boğazını alır belki başta sadece. (Akıtma yapmayan suluktan su zor geliyor çünkü hemen gelmezse öğrenmeyebilir ben bile zor çekiyorum) :)
N

Neriman B.

11 Mart 2026 22:27
Birde sizde pipetle gördüğünde isteyecek ve o sırada onun suluğunu verin karşılıklı için, bu aralar pipetle için 
H

Hilal D.

11 Mart 2026 23:18
Ben bebeğime munchkin kullanıyorum damlatmıyor ve piyasadaki suluklar içinde en iyisi diyebilirim akışı bebek çektikçe geliyor bunu öğretmek için de meyve suyu pipetine su çektim daha sonra bebeğimin ağzına yavaş yavaş bıraktım bir kaç tekrar yapınca 3 gün içinde kendisi öğrendi zaten şuan kendisi suluğunu alıp rahatça içiyor istediği zaman
E

Ebru D. A.

11 Mart 2026 23:20
Hilal Düzen
Ben bebeğime munchkin kullanıyorum damlatmıyor ve piyasadaki suluklar içinde en iyisi diyebilirim akışı bebek çektikçe geliyor bunu öğretmek için de meyve suyu pipetine su çektim daha sonra bebeğimin ağzına yavaş yavaş bıraktım bir kaç tekrar yapınca 3 gün içinde kendisi öğrendi zaten şuan kendisi suluğunu alıp rahatça içiyor istediği zaman
Bende aynı markanın aldım umarım memnun kalırım tavsiyeleri deneyeceğim tam ek gıdaya başlamamıza 1 hafta var o yüzden ben bir kaç alıştırma için erken sordum
H

Hilal D.

11 Mart 2026 23:23
Ebru Dogru Ayhan
Bende aynı markanın aldım umarım memnun kalırım tavsiyeleri deneyeceğim tam ek gıdaya başlamamıza 1 hafta var o yüzden ben bir kaç alıştırma için erken sordum
Umarım faydası olur ama çoğu bebek bu şekilde alışıyormuş etrafımdaki bir kaç bebekte de denemiştik bunu daha rahat kavradılar hatta bazen pipet ile su verirken zorlanmasına zaman verin hemen pes etmesin çünkü çekişi zor bir suluk ve sakın benim gibi gelmiyor bundan su diye delik kısmını genişletmeyin su damlatıyor o zaman ve yaka kısmı hep su oluyor tekrardan pipet satın almak zorunda kalmıştım 🫠
G

Gülcan Ş.

11 Mart 2026 23:25
Ben wee baby almıştım pipetli suluk 8 aylıktı bi deneyeyım dedım ilkinde cektı suyu biraz garip geldi ama sevdi deneyin illaki çekecek suyu
T

Tutku A.

12 Mart 2026 00:05
Valla açıkçası ben hiçbir şey ogretmedim. Munchkin kullanıyorum çekiş gücü sanırım biberon gibi olduğu için kendi kendine iki günde çekmeye başladı. Belki markanın etkisi vardır
T

Tugce K.

12 Mart 2026 14:47
yani ben hic ugrasmadan bebegimin eline verdim meme dedim direkt emmeye basladi 7 aylikti
E

Ebru D. A.

15 Mart 2026 20:49
Merhaba ihtiyacı olan olur diye sonucu bildirmek isterim. Bebeğim pipetle çok mantığını kavrayamadi daha çok ısırmaya çalıştı ( herseyi ısırmaya çalıştığı gibi  ) karşısına geçtim meme emer gibi yaptım ağzımı önce anlamlandiramadi ama sonra taklit etmeye başladı üstüne enteragermina veriyorum ben şuan onu verdim kendi emer gibi iciyo tüpü onu içtikten sonra hemen pipetli sulugu verdim çözdü olayı munchkin kullaniyoruz çekişi zor ama kullanışlı damlatma yapmıyor bana yol göstermek adına değerli vaktini ayıran canım annelere teşekkür ederim.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir