6. Ay Kıyma Nasıl Vermeliyim?
115 görüntüleme

Ayşegül A.
20 Kasım 2025 07:59
Arkadaşlar5.ayda tadımlara başladık.doktorumuz 6.ayda hemen kıyma,pirinç ve denediğim sebzeleri birleştirip vermeye başla dedi.ayrıca bulguru da ekleyebilirsin dedi.her şeyi 3 gün kuralı ile verdim.kıyma ve pirinçte de bu yapılıyor mu acaba? Birleştireceksem yapılmıyor galiba bilmiyorum.Ve nasıl yapıcam kıymayı.kasap 3-4 kez çekti kuzu kıymasını.ama yapı olarak taneli oluyor sonuçta.kıymayı ve pirinci haşlayıp blendırdan geçirip püre şeklinde mi vereceğim.yoksa çatalla mı ezmem gerekiyor? Çatalla ezilebilir mi iyice? Yapanlar var mı yada bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Ayşegül A.
20 Kasım 2025 08:01
@Fatma Atagün @Esra Yerlikaya yardımcı olur musunuz 😊
G
Gdkmc
20 Kasım 2025 08:33
Haşlayıp çorbanın içine katıp blenderdan geçirmiştim hepsini. Taneli olarak da verdim elimle ezdim vereceğim küçük parçayı..

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
20 Kasım 2025 10:06
Merhaba; tüm besinlerde üç gün kuralı yapılmalıdır. Bebeğiniz yutmada güçlük çekmiyorsa eğer çatalla ezerek verebilirsiniz🌸

Nermin T.
20 Kasım 2025 10:24
Ben haşlanmış pirinçli köfte topları yapıyorum küçük sulu pişirip sonra yoğurtla yediriyorum fikir olabilir

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
21 Kasım 2025 06:09
Ayşegül hanım merhaba, bebeğiniz 6 aylık olduğu için kıymayı 3 gün kuralıyla vermeniz yararlı olur. Başlangıç için eti 1 çay kaşığı boyutunda vermenız yeterli olur. Kıymayı kasaba çift çektirmeniz ve evde pişirirken çok az su ekleyip iyice yumuşatmanız minik parçalara ayırmanızı kolaylaştırır. Kıymayı kuru şekilde vermek yerine bir sebze püresine karıştırırsanız hem kıvamı hem de yutması daha rahat olur🤗

Ayşegül A.
21 Kasım 2025 06:33
Teşekkür ederim hepinize😊