6 Ay Grip Başlangıcı Tecrübeli Anneler Lütfen Bakar Mısınız
103 görüntüleme
Z
Zehra
Premium Üye
10 Mayıs 2026 23:34
6 ay 20 günlük grip başlangıcı sanırım ben 4 gündür griptim çokta fazla dikkat ettim bir an bile maskeyi çıkarmadım. Bugün çok hapşırdı gece uykusuna yattı 3 saattir dalamıyor emmek istemiyor ufak bir hırıltı geliyor ve öksürüyor sanırım başlangıcı. Ben aşırı panik birisiyim lütfen tecrübeli anneler beni yönlendirin antibiyotik kullanmadan bu süreç atlatırlar mı neler yapabilirim onu rahatlatmak için

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Mayıs 2026 23:34
Merhaba, Geçmiş Olsun!
Bebeğinizin grip başlangıcıyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Tecrübeli anneler olarak, grip sürecini atlatmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.
Grip Sürecinde Yapabilecekleriniz:
1. Sık Sık Emzirin: Anne sütü, bebeğinizin bağışıklığını desteklemeye ve burun mukusunu inceltmeye yardımcı olur.
2. Burun Temizliği: Serum fizyolojik damla veya sprey ile burun deliklerini sık sık nemlendirin. Ardından burun aspiratörü ile yumuşayan mukusu nazikçe çekin.
3. Odanın Havasını Nemlendirin: Ortam kuruysa, soğuk buhar makinesi kullanabilirsiniz. Buhar makineniz yoksa, kaloriferin yanına su dolu bir kap koymak da işe yarar.
4. Yatış Pozisyonu: Bebeğin kafasını hafif yüksekte tutmak burun tıkanıklığını azaltır.
5. Hava Değişimi: Odayı düzenli olarak havalandırın.
Rahatlatmak İçin:
1. Uygun Pozisyon: Bebeğinizi dik tutarak, başını hafif yüksekte tutun.
2. Sıcak Duş: Bebeğinizi ılık bir duşla rahatlatabilirsiniz.
3. Calpol Kullanımı: Doktorunuzun önerisiyle, calpol kullanabilirsiniz.
Antibiyotik Kullanımı:
Grip genellikle viral bir enfeksiyondur, bu nedenle antibiyotik kullanımı genellikle gerekli değildir. Ancak, doktorunuzun değerlendirmesi ve önerisiyle hareket etmek en iyisidir.
Panik Olmayın, Takip Edin:
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Ateş, huzursuzluk, beslenme sorunları veya solunum güçlüğü gibi belirtiler varsa, doktorunuzla iletişime geçin.
Geçmiş olsun, bebeğinizin bir an önce iyileşmesini dilerim!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık Grip
2. Hafiflemeyen Grip
3. 2 Aylık Bebek Soğuk Algınlığı
Bebeğinizin grip başlangıcıyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Tecrübeli anneler olarak, grip sürecini atlatmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.
Grip Sürecinde Yapabilecekleriniz:
1. Sık Sık Emzirin: Anne sütü, bebeğinizin bağışıklığını desteklemeye ve burun mukusunu inceltmeye yardımcı olur.
2. Burun Temizliği: Serum fizyolojik damla veya sprey ile burun deliklerini sık sık nemlendirin. Ardından burun aspiratörü ile yumuşayan mukusu nazikçe çekin.
3. Odanın Havasını Nemlendirin: Ortam kuruysa, soğuk buhar makinesi kullanabilirsiniz. Buhar makineniz yoksa, kaloriferin yanına su dolu bir kap koymak da işe yarar.
4. Yatış Pozisyonu: Bebeğin kafasını hafif yüksekte tutmak burun tıkanıklığını azaltır.
5. Hava Değişimi: Odayı düzenli olarak havalandırın.
Rahatlatmak İçin:
1. Uygun Pozisyon: Bebeğinizi dik tutarak, başını hafif yüksekte tutun.
2. Sıcak Duş: Bebeğinizi ılık bir duşla rahatlatabilirsiniz.
3. Calpol Kullanımı: Doktorunuzun önerisiyle, calpol kullanabilirsiniz.
Antibiyotik Kullanımı:
Grip genellikle viral bir enfeksiyondur, bu nedenle antibiyotik kullanımı genellikle gerekli değildir. Ancak, doktorunuzun değerlendirmesi ve önerisiyle hareket etmek en iyisidir.
Panik Olmayın, Takip Edin:
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Ateş, huzursuzluk, beslenme sorunları veya solunum güçlüğü gibi belirtiler varsa, doktorunuzla iletişime geçin.
Geçmiş olsun, bebeğinizin bir an önce iyileşmesini dilerim!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık Grip
2. Hafiflemeyen Grip
3. 2 Aylık Bebek Soğuk Algınlığı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Burcu
10 Mayıs 2026 23:40
Geçmiş olsun benim kızımda 8 aylıkken böyle olmuştu burnunu hep açık tutun temizleyim tıkalıysa ve başını yüksekte tutun uyurken o zaman rahat dalıyorlar ben yatağının altına bişeyler sıkıştırıp kafa tarafını yükseltmiştim
R
Rumeysa K.
11 Mayıs 2026 00:02
Burnunun ucuna baby visk sürebilirsiniz. Burnu sürekli temizlemek balgamin ciğerlere inmemesi için önemli diyorlar. Emziriyorsanız Sarımsak bal ve limonu karıştırıp tuketebilirsiniz gece oda nemlendirici açabilirsiniz yattığı odada. Evi sık sık havalandirin.
Yükleniyor...